DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 07-11-2020 07:36

Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2

1998 -1999 yılları arasında vekil öğretmen olarak çalışan öğretmenlerin vekil öğretmenlik hakları ellerinden alınarak 1999-2000 yılları arasında ücretli öğretmen olarak çalıştırılmalarına karar verildi. İktidarda o yıllarda DSP hükümeti vardı. Ülke IMF ye çok yüksek meblağlarda borçlanmıştı.

 

1999/2000 YILLARI

1999-2000 yıllarından sonra sadece girdiği dersin ücreti verilmeye başlanmıştı öğretmenlik mesleği yapan yıllık geçici sigortasız işçi olarak çalıştırılan öğretmenlere ve sigortaları da yatırılmıyordu. Diyelim ki 30 saat mi, 20 saat mi derse girdi öğretmen girdiği ders saati sayısınca ücret verilmeye başlandı. Bu verilen ücret bir maaş gibi değildi bir el harçlığı kadarken öğretmen buna maaş dedi.

 

2000 YILINDAN SONRA

2000 yılından sonra sadece girdiği dersin ücretini alabilen, sigortası hiç bir şekilde yatırılmayan öğretmenler için duyarlı bir kaç sendikanın önderliğinde rica minnetle 1 aylık sürede 16 gün 20 gün gibi sigorta primleri yatırılması kararı alındı.

   

Eksik gün primli sigortalı çalışma, sadece girdiği dersin ücretini alabilme şartına rağmen bir çok insan sırf öğretmenlik mesleğini çok sevdiği, ailesi bu meslekten başka mesleği yapmasını uygun görmediği için öğretmenlik mesleğini severek canla başla devam ettirdi.

   

Diğer taraftan Diyanet bünyesinde fahri hoca olarak çalışan 6 ay gibi kısa süreyi tamamlayan ve Devlete bağlı bir okulda çalışan öğretmenler kadar liyakat sahibi olmayan kişiler kuran kurslarına kadrolu hoca olarak atandılar.

   

Ücretli öğretmen olarak devlet okullarında milli eğitime bağlı çalışan, öğretmenlik mesleğine gönül vermiş hayatında öğretmenlikten başka hiç bir iş yapmamış insanlar 4 yıllık fakülte okumuş eğitim fakültelerinden pedagojik formasyonunu almış ve bu konuda deneyim kazanmış olmalarına rağmen ücretli öğretmen olarak çalıştırılmaya devam edilmiştir.

   

Devlet okullarında 5,10, 15, 20 yıldır hiç ara vermeden başka işler de çalışmadan öğretmenlik mesleğini aşkla sevgiyle yapan insanlar dururken özel dershanelerin  bünyelerinde tam sigortalı tam maaşlı çalışan ve 5 yıl bile çalışmamış insanlar devlet okullarında kadrolara alınarak okul müdür ve müdür yardımcılığına kadar yükseltilmiştir.

   

Şimdi derki yaşı 30, 35, 40, 45 olan devlet okullarında hiç ara vermeden eksik gün yatan prim gün sayılarına rağmen 540 gün primini tamamlamış, 4 yıllık fakülte okumuş, Eğitim fakültelerinden öğretmenlik mesleği yapabilmek için pedagojik formasyon almış devletine bağlı herhangi bir okulda fedakarca devletin kendisini kadroya alacağı günü bekleyerek çalışmış insanlar BEN ÖĞRETMENİM, BENİM SESİMİ DUYUN.!!! Devlet kadrosunda hakkettiğim yerimi kadromu vererek adaleti sağlayınız.

   

Biz bu insanların sesi olduk. Bu insanların sesini duyurmak ve bu insanların çektiği sıkıntıları paylaşmak için bu yazıyı yayınlıyoruz geç kalınmış ta olsa “Zararın neresinden dönülürse kârdır.” Biz devletimize her konuda güveniyor inanıyor ve her şeye rağmen devletimizi destekliyoruz. Bizim devletimiz adildir adalet yerini bulması için devlet okullarında ücretli öğretmenlik yapan emektar ücretli öğretmenlerimize kadro rica ediyoruz.

 

Devlet hak, hukuk, adaletten yanadır. Lütfen çalıştıkları branşlarda kadroyu hak eden emektar ücretli öğretmenlerimize kadroları en kısa zamanda verilsin. Devletimiz kendi insanını dışlamak yerine kendisi sahip çıkmış olacaktır.

NELER SÖYLENDİ?
@
Bedriye Arık ÇAMBEL

Bedriye Arık ÇAMBEL

DİĞER YAZILARI 2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Zamlar geri çekilsin! Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Mucize Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! Yuvayı Yapan Dişi Kuştur… 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı Asgari Ücret ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA