DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 21-09-2019 13:22

Yaklaşan tehlikenin farkına var!

En güzel sözlerin sahibinin adıyla…Allah’ın adıyla…

Üç yıldır kapsamlı bir şekilde erkek ve kadın ilişkilerini, aile ve sorunları üzerine araştırmalar yapmış biri olarak söyleyebilirim ki; küresel güçler tüm dünyada özellikle Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinde aileyi yok etmek ve erkek-kadın gibi kavramları yok etmek için düğmeye basmış durumdalar.

İngiliz profesör Jeff  Hearn bir konuşmasında’ Erkeklikle mücadele edilmesi gerektiğini’ itiraf ediyor! İstanbul ve İzmir’de bazı üniversitelerde ‘Cinsiyetsizlik’ üzerine araştırma  ve saha çalışması yapıyor. Yaklaşık on beş yıldan beri sapkınlıkları normalleştiren American  sinema şirketleri şimdilerde aleni bir şekilde eşcinselliği normalleştirmiştir. Ne yazık ki   internetten yayın yapan bir Türk yapımı bir dizi de aynı sapkınlıkları aleni bir şekilde izleyicilerine sunmaya başlamış durumdadır.
Yapılmak istenen bozulmamış toplumların genetiği ile onları en zayıf noktalından vurup ağızlarına bir kaşık bal sürüp, vücutlarında ki tüm kanı emen vampirler gibi hayatın her alanında onları oyalayacak, gerçek gündemlerini örtbas edecekler ve  bir ahtapot gibi tüm benliğimizi  sarmış olacaklar. Kime? Neye? Nasıl güveneceğimizi bilemez olmuşuz! Dünyalık istekler ve biraz daha konfor adına iman, ahiret, inanç  ne varsa hafife alır bir duruma gelmişiz. Dünya her geçen gün küçülmekte insanları neler mutlu eder, neler ayağa kalkar, neyi azaltırsanız isyan ederler artık tüm toplumların sinir uçları ve zaafları bu küresel insan denetçileri tarafından bilinmekte. Bizler daha çok konfor ferahlık adına unuttuğumuz manevi duyguları  kaybetmeye  başladık. Dünyaya  daldık, dünyalaştık…

Allah ’sene sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?’ diye soracak.(Mümin23/112) 
Onlar ‘Ya bir gün ya da günün bir kısmı kaldık; onu hesaplayanlara sorabilirsin’ diyecekler.(Mümin23/113)

 Allah şöyle diyecektir, ’Pek az kaldınız, keşke bunu o zaman  ilseydiniz’(Mümin23/114) 

Bu kadar bir dünya hayatı için önceliklerimizi unutursak  nelerle imtihan olacağımız açıktır. Çünkü insan bin yıl öncede aynıydı bin yıl sonrada aynı olacak. Dünyada bizim  medeniyetimiz ilim, irfan ve güzellikleri gelecek kuşaklara bırakmayı hedeflerken, tarih sahnesinden zevk ve sefaya dalıp silinen toplumlara da vardır…

Çocuklarımıza bizler  nasıl bir dünyayı miras bırakacağız? Küresel baronlar,  özellikle Müslümanların  ahlâk yapısını bozmaya yönelik birçok oyunu sahaya  sürmüş ve bu tuzağa gençlerimiz yavaş yavaş düşer olmuş. Bunun panzehiri ‘Aile’ ve’ Ailenin korunmasıdır.’
Gençlerin evlenme yaşlarını maddi sebeplere bağlayarak, aile büyüklerinin de yaşam şartlarını bahane edip gençlerin evliliklerini geciktirmeleri onları içgüdüsel zayıflığa düşürmektedir. Yirmi yıla yakındır, evliliği  itibarsızlaştırma ve aile birlikteliğini bir yük ve külfet olarak gösterme çabaları insanlarda, boşanma ve evlenmeyerek  meyvelerini vermeye başlamış durumdadır.

Bizlere bir şey olmaz demeyin. Sekiz yüzyıl Endülüs’te bir İslam medeniyeti yerle bir oldu. Altı yüzyıl hüküm süren, Osmanlı Medeniyeti yıkıldı. Küllerinden yeniden uyanmaya başlayan milletimizin geleceğini düşünmeli bu sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız. Gelen tehlikeler için önlem almamız şarttır. Zararın neresinden dönülürse kârdır.

Cübeyr b. Nüfeyr  anlatıyor: ’Hicri 28 yılında Kıbrıs’ı Müslümanlar ilk  fethettiğinde bu fethin sevincini yaşarken, Ebu Derda bir sokak arasında hıçkıra hıçkıra ağlarken buldum. Sakinleşince niye ağladığını sordum. Dedi ki,’ Allah Rasulü’nün  vefatından sonra insanların nasıl hızla bozulduğunu gördüm. Bugün bu adaya İslam’ın şerefli sancağını diktik. Fakat bu gidişle bu sancak burada ne kadar dalgalanacak kuşkuluyum… Onun için ağlıyorum’ diyor.
Ümit varım… Ümidimi hiç yitirmek istemiyorum ama elini taşın altına koyan dava insanları ümmetin derdini dert bilen Müslüman bulmak zorlaştı. Olanlarımızı da,  değersizleştirmeye çalışıyorlar. Tekrar edelim bizi biz yapan değerlere, inanca, aileye, örfe, geleneğe yani özümüze dönmemiz lazım.
Ravza ZEYBEK

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA