DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Murat GÜLŞAN
Murat GÜLŞAN
Giriş Tarihi : 08-02-2022 13:06

Yalakalar Dünyası

Toplumumuzda maalesef ki bazı insan tipleri vardır yalakalık, yağ çekme, kula kul olma, modern kölelik gibi işlerle geçimlerini sürdürmektedirler.

Büyük şirketlerde mevki, makam alabilme adına yalakalıklar yapılıyor. Benim bahsedeceğim yer siyaset alanındaki yalakalıklar.

Evet siyaset alanında sıkça rastladığımız İnsanı insanlıktan utandıracak şekilde yapılan yalakalıkları görünce gören pes doğrusu demeden duramıyor.

İnsan bir siyasi lideri, oyuncuyu, arkadaşını, sporcuyu tabi ki de sevebilir hayranlık duyabilir ama ona olağan üstü nitelikte atıfta bulunmak, onu öveceğim derken de kendi onurunu, şerefini ayaklar altına alması hem Allah katında hem de toplum içinde pekte onaylanan bir durum değildir.

İşte Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan o yalakalıkları yazacağım şimdi sizlere, bakalım sizler bu yapılan yalakalıkları sindirebilecek’ misiniz?

“Okuduğum tek kitap Tayyip Erdoğan imzalı kitap Kuran-ı Kerim” Mehmet Ali Ilıcak

“Allahtan daha ne isteyeyim Erdoğan benim Atam” Yiğit Bulut

“Erdoğan gerçek bir Sosyalist” “Başbakanı kefeni ile gördüm” Yiğit Bulut

“Erdoğan için ölmek gerekirse ölürüm” Yiğit Bulut

“Ben Erdoğan’ın g..ünün kılıyım!” 2013 Haziranı’nda AKP’nin Kazlıçeşme mitingindeki partili bir kadının röportajı.

"Başbakanımıza dokunmak bile bence ibadettir" diyen 2011 temmuzunda AKP Bursa milletvekili Hüseyin Şahin.

“20 gün yoğun bakımda yattım, aşağıdaki dünyaya gittim, tekrar geri geldim, bu sürede binlerce insan beni ziyarete geldi, hastanede ne kadar çok sevenim olduğunu görünce gitmekten vazgeçtim.

Aşağıda baba ve dedelerinizi gördüm, onlardan size selam getirdim. Baba ve dedeleriniz çok çalışmanızı istedi, 10 Ağustos’ta Başbakan Erdoğan’a oy vermenizi istedi." Rize İyidere İlçe Bld. Bşk. Ahmet Mete

 "İktidarın nimetlerinden yararlanıp AK partiye oy vermeyenler kul hakkı yemiş olurlar" diye buyurdu. Ardından ekledi, "Erdoğan için canımı bile bağışlamaya hazırım." AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman.

Isırırım Recep Tayyip Erdoğan'ı, yalarım" diyen röportajda bir vatandaş …

“Karımla yatarken görsem de kıskanmayacağım tek adam; Recep Tayyip Erdoğan!” Vatandaşın biri röportajda

““Başbakanı gördüğümde içimden bir şeyler akıyor; sanki kollarındayım. Kocama karşı böyle his duymuyorum!” Cumhurbaşkanımız o yıllar başbakanken sevgisini dile getiren bir hanım.

 "Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum" AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız katıldığı bir nikahta, bu cümleleri dedi.

“AK Parti Aydın eski İl Başkanı İsmail Eser’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında “İkinci peygamberimizdir” dedi.

“Erzurum'da dernek başkanı İbrahim Özmen'in, "Tayyip Bey'in yanına gelmeyen adamın imanından şüphe ederim" dedi.”

“Kadınlara seçme ve seçilme hakkı Erdoğan tarafından verildi.” Habibe Ayvacı:

Daha onlarca yalakalık sıralayabiliriz. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın elbette bir suçu günahı yoktur. Eğer ki menfi bir beklenti yoksa, vatandaş herhalde sevgisini fazla abartmıştır diyebiliriz ama toplumda bu söylenen sözler hiç hoş karşılanmadı. Yani İkinci peygamberimizdir ne demek şimdi, nasıl böyle bir kıyaslama içine giriyorsun kafan o an güzel’ miydi kardeşim senin. Bak bak bir tanesi ne demiş, Tayyip beyin yanına gelmeyenin imanından şüphe edermiş. Ulan sen kimsin de İmanından şüphe ediyorsun, nasıl bir kibir nasıl bir üstünlük kurmadır bu tövbe estağfurullah. Başka bir yalaka ne demiş “Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden” ifadesini kullanmış Allah’ım ifadelere bak yalakalıkta sınır yok.

Kocasına karşı duyamadığı hissi başbakanına duyan kadın herhalde azgın döneminde söylediği cümlelerdir.

Vel hasıl İslamiyet te övgü vardır amma uslubünce, abartısız, riyasız olmalıdır. Var olduğu sıfatlar üzerinden övülmelidir.

Oy uğruna, makam, mevki uğruna, para, şöhret uğruna dini imanı kullanmaya da gerek yoktur. Allah muhafaza dinden bile çıkabilir insan. Kıymetli okurlarım bu yazımızda belki de fark edilmeyen bu yalaka tiplerini yazalım istedim, belki içinizde bana kızanlar olacaktır ama ben burada basına düşmüş haber olmuş gerçeklerden oluşturduğum yazımı sizlerle paylaştım.

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Son sözümüzü ata sözüyle noktalayalım.

“Bize bir gençlik lazımdır. Temelinde cehalet, duvarlarında riya, tavanlarında dalkavukluk bulunmasın.” H. Nihal Atsız

Murat Gülşan:

Araştırmacı yazar

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA