DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 28-02-2022 11:57

Yine mi 28 şubat!

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

‘’Gevşemeyin, üzülmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz.(Al-i İmran 139) Buyurur yüceler yücesi…

 

Dünya zor! Her geçen gün daha bir zorlaşmaya başladı sanki…  Bu zorluklar inanan biz insanların neden dünyada olduğunu unutturmuyor elhamdülillah. Yazdığımız bu ayeti kerime de  bir nebze olsun kalplerimize inşirah ve sabretme kuvveti versin bize inşallah.

 

Her 28 Şubat geldiğinde geçmişe dönüp,   ülkemizin ne kadar da karanlık  günlerden geçtiğini  daha iyi görüyoruz. 

 

Son zamanlarda ilkin Fransa’da başlayan, tam olarak Macron’nun yürürlüğe koyamadığı ve kamusal alanda başörtüsünü yasaklama çabaları onu kıvrandırıp dururken  yine Fransa’dan bir ses yükseldi.

 

Her ne kadar Ukrayna- Rusya savaşının gölgesinde kalsa da önemli bir açıklama yapan Fransa merkez sağ Cumhuriyetçiler partisinin adayı Valerie Pecresse ‘Yeni Fransa’ vizyonunu açıkladığı Paris’teki mitinginde başörtüsüne ve başörtülere karşı düşmanca bir konuşma yapmıştı.

 

Konuşmasında :

‘’Başörtüsü benim için diğer elbiseler gibi bir elbise değildir. Dini bir emir de değildir.Kadının itaatinin bir simgesidir. Benim başkanlığımda hiçbir kadın itaat etmeyecek .Bu savaşıma devam edeceğim’’diyerek içler acısı bir konuşma yaptı.

  

Avrupa’nın güya medenî insanlarının iki yüzlülükleri bizleri pek şaşırtmıyor. Bu konuşmadan bir hafta önce de Hindistan’ın bazı eyaletlerinde başörtüsü yasakları başlatmışlardı.

 

Hindistan gibi birçok farklı dinden insanları barındıran bir toplulukta  ve kendi geleneklerinde dahi başlarını örtmek gibi inanca sahipken Batının  Hindistan üzerinden  ‘’Patron hâlâ benim’’ demeye getiren tutumları bizleri sadece acı acı güldürüyor. 

 

Bunlar olacak şimdi olacak sonra olacak ta ki kıyamete kadar devam edecek. Burada asıl soru inananların nasıl davranış göstermesi?

  

Gençlerimiz ve çocuklarımız üzerine oynanan oyunlar boşuna değil. Onları çok daha zor günler bekliyor! O dönemi en zor şekilde yaşamış insanların acıları hâlâ çok taze. En azından o süreci unutturmamak ve 28 Şubat’tan bizim payımıza düşen sonuçları, dersleri  ve kazanımları konuşmak daha iyi olacak.

 

Hangi tarih olursa olsun gerekli dersleri çıkaramazsak o tarih tekerrür etmeye mecburdur.

 

Güçlü bir devlet ve güçlü bir millet için hak ve sorumluluklarının farkında olan bireyler yetiştirilmesi gerekir. İnancın düşüncenin ve ibadetin her şeyin üzerinde tutulması ve korunması gerektiği bilinci verilmeli. Yönetime gelenlerin  birilerine yaranmak için gözden çıkaracakları ilk şeyin başörtüsü  olmaması gerekir.

 

Okuyucularım ve yakın çevrem pek olumsuz konuşmayı sevmeyen biri olarak yazdıklarıma şaşırabilir ama özellikle muhalefet liderlerinin 7-1 ile yaptıkları toplantı sonrası alınan kararlar dikkatli değerlendirilmeli. 

 

Bizim milletin celladına aşık olmak gibi bir zaafı var. Bu sebeptendir ki olayları pek iyi niyetle  okuyamıyorum. Tek ülkemde yaşanılan 28 Şubat şimdilerde tüm dünyaya yayılmak isteniyor! Hz. Peygamberin hayatı bize en güzel örnektir. İnananların başına ne gelirse gelsin nasıl davranmaları gerektiğini öğreten ve yol gösteren de yine odur..

 

‘’Başınıza gelen her musibet kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir.Kaldı ki Allah  bir çoğunu da bağışlar’’(Şûrâ 30)  Buyurur Rabbimiz. Ne zaman kendimizi bir hesaba çekeceğiz?  

 

Kendi sorumluluklarımızı hep başkalarının omuzlarına bırakmaya devam edersek ‘geçti-bitti’ dediğimiz birçok imtihanla yeniden yüz yüze kalmak zorunda kalabiliriz.

 

Güçlü bir devlet, güçlü bir millet ve güçlü bir ümmet olma çabasını yeniden canlandırmamız  dileğiyle.

 

Bunun ilk şartı olan ‘Müslümanlar kardeştir’ ilkesini hayatımıza yeniden yerleştirmek olmalı. Su uyur düşman uyumaz der atalarımız ve bu gaflet bizim sonumuz olmasın…

 

Vesselam

Ravza Zeybek

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Mazlumun Ümidi Olmuşuz Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA