DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 08-03-2021 08:09

Yuvayı Yapan Dişi Kuştur…

Kadın olmanın çok zor ve bir o kadar da önemsiz olduğunu düşünen bir toplumda; kadınlar çok güçlü bir şekilde varlık mücadelesi vermektedir. Kadının adının, şanının, emeğinin karşılığının olmadığı ülkemizde kadınların birçoğu hakettikleri değerleri görememektedir.

Ülkemizde çalışan genellikle erkeklerdir. Parayı kazanan erkek olmakla birlikte, harcamalarda da birinci derece etkili olan ve evin işlerini çekip çeviren kadındır. Bir evin yönetimini, geçim düzenini ve ailenin mutluluk içinde yaşamasını kadın sağlar. Ailede, her bireyin ayrı görevleri ve yerleri vardır. Kadın ailenin ekonomisini düzenler. O tutumlu olursa aile de huzurlu ve mutlu olur.

Nesli yetiştirecek, evde çocuklarımızı topluma hazırlayacak ve vatan sevgisi aşılayacak annelerin; dolayısı ile gelecek neslimizin bozulmasının gerekliliğin bilincinde olan düşmanlarımız ve yandaşları tarafından ülkemizde 28 Şubat ile, birçok kadın mağdur edilerek, özgürlükleri ellerinden alınmıştır. Türkiye, 28 Şubat dönemi ile telafisi imkânsız bir döneme girmişti. “Şeriat geliyor" şeklinde suni korku politikasının ardından, özellikle başörtüsüyle okumak isteyenlere büyük bir linç kampanyası başlatılmıştı. Tek istekleri eğitimlerine devam etmek olan imam hatip ve üniversite öğrencilerine okul kapıları birer birer kapanmıştı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın devrim niteliğinde yaptığı yeniliklerle kadınlarımız başörtüsü özgürlüklerine kavuşmuştur.

Bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de kadınlar ekonomik ve siyasi alanlarda istedikleri başarılara ulaşamamaktadır. Bu olumsuz durumlara rağmen çok çalışmakta, çok üretmekte ülkemizin kalkınmasına ve milli birlik beraberliğimize önemli bir katkı sağlamaktadırlar.

    

Yuvayı yapan dişi kuştur…

 

Bir evin yönetim, geçim düzenini ve ailenin mutluluk içinde yaşamasını kadın sağlar. Aile yapılarımıza dikkat ettiğimiz  ve aile yapılarımızı derinlemesine incelediğimiz zaman ailelerin devamlılığında ki başarının annelerin sabırlı olmasından kaynaklandığını görürüz.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz nesilleri ahlaklı bir şekilde yetiştirilmesinde kadınların rolü yadsınamayacak kadar önemlidir. Ülkemizde kız çocukları eskiden günümüze hala zorla okutulmaktadır. Kadınlar iş hayatında aktif çalışıyor olmasına rağmen iş hayatındaki başarıları küçümsenmektedir.

Siyasî hayatta ve sosyal hayatta kadınlara öncelik verilmediği gibi kadınların önleri kapatılmaktadır. Kadınlara cinsel obje olarak bakmak yerine kadınların bilgi ve kültür birikimlerinden en güzel şekilde faydalanılmalıdır. Kadınlara kendisini koruyamayan aciz ve korunmaya muhtaç varlık gözüyle bakılmamalıdır. Kadınlara karşı nazik ve düşünceli olunmalıdır. 

Bir toplumun ne kadar medeni ve iyi gelişmiş olduğunu görmek istiyorsak, o toplumdaki kadınların yaşam koşullarının rahatlığına bakmamız yeterlidir.

 “Kadınlar ne kadar güzel olursa “( Buradaki güzellik kavramı psikolojik olarak ve sosyal olarak kadının dengede yaşıyor olmasıdır.)hayat ta o kadar güzel olur ve etrafına mutluluk verir. Hayatta daha anlamlı hale gelir.

Düşünün ki kadınlar dünyayı yönetiyor olsaydı dünyada asla çocuk ölümleri olmaz savaş yaşanmazdı. Doğada dağılım eşit şekilde olurdu. Çünkü kadın annedir, abladır, kardeştir, haladır, teyzedir en önemlisi cana can katan candır.       

Lütfen hayatta kadınlara öncelik verelim! Kadınlarımızın haklarını koruyalım gerek siyasi gerek sosyal hayatta kadınlara öncelik verelim. Böylelikle dünyanın ve çevremizin daha yaşanılabilir hale geldiğini görmüş olacağızdır.

NELER SÖYLENDİ?
@
Bedriye Arık ÇAMBEL

Bedriye Arık ÇAMBEL

DİĞER YAZILARI 2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Zamlar geri çekilsin! Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Mucize Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı Asgari Ücret ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA