Siyaset
Giriş Tarihi : 16-04-2014 14:35   Güncelleme : 16-04-2014 14:35

YEREL YÖNETİMLERDE DEVİR TESLİM TÖRENİ!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanan Abdülhamit Gül, "İnşallah büyük Türkiye inşasında, bir tuğla dahi koyma imkanımız olursa bunun için büyük mutluluk duyacağız" dedi.

YEREL YÖNETİMLERDE DEVİR TESLİM TÖRENİ!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından yerine MKYK Üyesi Abdülhamit Gül'ün atanması dolayısıyla parti genel merkezinde devir teslim töreni düzenlendi.
 
Abdülhamit Gül, törende yaptığı konuşmada, Menderes Türel'in, Antalya'da hizmetlerine kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, bunun mutluluğuyla kendisine verilen görevi devraldığını ifade etti.
 
Başbakan Erdoğan'a, yeni görevini kendisine layık gördüğü için teşekkür eden Gül, şöyle konuştu:
 
"İnşallah büyük Türkiye inşasında, bir tuğla dahi koyma imkanımız olursa bunun için büyük mutluluk duyacağız. Türkiye'de her bölgede oy alabilen her bölgedeki farklı kesimleri etnik olsun, mezhep olsun, her kesimden oy alan tek parti AK Parti'dir. Bu seçimlerde yüzde 45.5 ile milletimiz bu teveccühü göstermiştir. Yaklaşık yüzde 60 oranında belediyeleri devraldık. Yerel yönetim anlamındaki her türlü çalışmaları, hem başkanımızdan hem başkan yardımcımız arkadaşlarımızdan alacağımız destekle inşallah 'AK Belediyeler Mutlu İnsanlar' sloganımızı gerçekleştireceğiz. Köy köy, belde belde, ilçe ilçe bütün büyükşehirler başta olmak üzere bu belediyecilik hizmetini daha iyi noktaya gelecek."
 
Menderes Türel
 
Türel de AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini 1yıl 8 ay yaptığını belirterek, bu başkanlığın partideki en önemli birimler arasında yer aldığını söyledi.
 
AK Parti'nin yerel yönetim başarısı üzerine temellerini oluşturduğunu vurgulayan Türel, "Sayın Başbakanımızın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığında ortaya koymuş olduğu mucizevi başarı, AK Parti'nin de temellerini oluşturmuştur. Biz bu yüzden zaman zaman kendimize paye çıkarırız. Her genel başkan yardımcılığımız önemlidir ama yerel yönetimlerin bu nedenle biraz da önceli vardır, diye paye çıkarırız" diye konuştu.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta MKYK ve TBMM'ye istifa dilekçelerini sunduğunu ve partideki görevine Abdülhamit Gül'ün atandığını anlatan Türel, şöyle konuştu.
 
"Abdulhamit Gül, bu göreve Sayın Başbakanımızın ve MKYK'nın takdirleriyle seçildi, kendisine başarılar diliyorum. Önümüzde son derece önemli süreç var. Yerel Yönetimler Başkanlığının gerek AK Parti'li belediyelerin takibi açısından gerekse muhalefet belediyelerinin takibi açısından çok önemli görev ifa edecektir. Sayın başkanımızın bu görevi layıkıyla yapacağına inancım sonsuzdur."
adminadmin