Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Kent Kültürü

YETİŞTİRME YURTLARINDAN AYRILAN ÇOCUK VE YETİŞKİNLERİN SORUNLARI

Yetiştirme Yurtlarından ayrılan çocuk ve yetişkinlere ilişkin ağırlıklı olarak eğitim, istihdam ve çalışma hayatındaki sorunlarına ilişkin konular ve çözüm önerilerine yönelik yaklaşımların ele alınacağı çalışmada son aşamaya gelindi.

YETİŞTİRME YURTLARINDAN AYRILAN ÇOCUK VE YETİŞKİNLERİN SORUNLARI
Paylaş:
AK Parti Sosyal İşler Başkanlığınca gündeme alınan ve İzmir’de düzenlenecek geniş katılımlı bir toplantıyla yol haritası belirlenecek olan, Yetiştirme Yurtlarından ayrılan çocuk ve yetişkinlere ilişkin ağırlıklı olarak eğitim, istihdam ve çalışma hayatındaki sorunlarına ilişkin konular ve çözüm önerilerine yönelik yaklaşımların ele alınacağı çalışmada son aşamaya gelindi.
 
Sosyal İşler Başkanlığı tarafından, Yurtayder (Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Sosyal, Kültür ve Yardımlaşma Derneği)’nin Ankara Şubesi başta olmak üzere diğer şubelerinin de ağırlıklı olarak katkı vereceği, Akademisyen, İlgili STK, kişi ve Kurumların katılacağı toplantının İzmir’de yapılmasına ilişkin çalışmalara İzmirlilerin de katkı vermesinin beklendiği belirtildi. 
 
Genel başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar konuyla ilgili “Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklarımızın Kurum Bakımı aldığı süre içerisinde ne kadar yanlarında oluyorsak, Kurum Bakımından ayrıldıktan sonrada hayata tutunabilmelerinde o kadar yanlarında olmalıyız. Herhangi bir sebeple hayatta tek başına kalmış, Kurum Bakımını tercih etmiş veya zorunlu kalmış,  Devleti ailesi kabul etmiş olan ve kurum bakımından yararlanan çocuklarımız 18 yaşına geldikten sonrada hayata tutunabilmek adına bazı evrelerden, süreçlerden geçmektedir. Bu geçiş sürecinin sıkıntısız bir şekilde sağlanabilmesi için bazı destek çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır.  Bugüne kadar ki çalışmalarımızın sonucunda oluşturacağımız bu toplantı ile bu desteği en üst düzeyde bulacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yaptığı ziyarette İl müdürü Zafer Yıldırım ile konuyu paylaşarak bilgilendirme de bulundu.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Kent Kültürü Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat