Trafik tartışması büyüdü, YRP ilçe başkanı yere yatırılarak gözaltına alındı
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Yeniden Refah Partisi (YRP) İlçe Başkanı Fatih Koç, polisle yaşadığı yol verme tartışmasının ardından aracını polisin üzerine sürdüğü iddiasıyla ters kelepçeyle gözaltına alındı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan kısa süre sonra silindi.
Ters kelepçeyle karakola götürüldü
Edinilen bilgilere göre, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamaları sırasında trafiğe kapatılan bir sokaktan geçmek isteyen Fatih Koç ile görevli polisler arasında yol verme tartışması çıktı. Polisin geçişe izin vermemesi üzerine tartışma büyüdü. Görgü tanıklarına göre Koç, ısrarla "şuradan geçivereyim" dediği polisin belirlene güzergah dışına izin vermemesi sonucunda ortamın gerildiği görüldü.
Olay yerinde yaşanan arbede sırasında Koç’un aracını polisin üzerine sürmesi üzerine polis ekipleri müdahale etti.
İlçe başkanı, araçtan indirilerek yere yatırıldı ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.
Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede silindi
Yaşanan olay Vezirköprü Yaşam Gazetesi’nin Instagram hesabında yayınlanan bir video ile kamuoyuna yansıdı.
Görüntülerde polis ekiplerinin Fatih Koç’a ters kelepçe taktığı görülürken, videoda “bu arkadaş YRP ilçe başkanı, iki gün önce annesini kaybetti, 16 yaşında ağır engelli bir çocuğu var” ifadeleri yer aldı.
Söz konusu video, kısa süre sonra sosyal medya platformundan kaldırıldı.
Ailevi durumu ve psikolojik baskılar gündemde
Yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, birkaç gün önce anneannesini kaybeden ve 16 yaşındaki engelli bir çocuğu olan Koç’un, bu olay öncesinde psikolojik olarak zor bir dönemden geçtiği ifade edildi.
Doktorların çocuğu için "20 yaşına kadar yaşayabilir" dediği ve bu süreçte Koç’un moral olarak çökmüş durumda olduğu kaydedildi.
Partiden ve emniyetten açıklama gelmedi.
Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanlığı’ndan veya emniyet yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.