Genel
Giriş Tarihi : 02-03-2020 14:54   Güncelleme : 02-03-2020 14:54

Yunan Polisi Sınırdaki Göçmenlere Bomba Yağdırdı!

Yeni bir hayata adım atmak için Yunanistan sınırına dayanan göçmenlere Yunan polisi tarafından bombalar yağdırıldı.

Yunan Polisi Sınırdaki Göçmenlere Bomba Yağdırdı!

Soğuk havaya rağmen deniz sınırına geçiş arttı. Midilli, Sakız ve Samos adalarında akını durdurmak için seferberlik ilan edildi.

 

Türkiye ile Avrupa Birliği sınırları arasında insanlık dramı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlerin engellenmeyeceğini Cuma akşamı duyurmasının ardından onbinlerce insan Yunanistan sınırına, bir bölüm ise Bulgaristan sınırına akın etti. Yunan polisi ilk dakikadan itibaren biber gazı kullanmakta tereddüt etmedi. Kadın ve çocukların üzerine gaz bombaları yağdırıldı.

 

Terörle mücadele birimleri ve Yunan ordusu kuvvetleri de sınıra nakledildi. Savaşlardan kaçıp yeni bir hayata başlamak isteyen insanlar “Hapishane kaçkınları, teröristler, cihatçılar, katiller” gibi ifadelerle başta Yunan medyası olmak üzere Avrupa basınında tasvir edildi.

Kontrol zor, saha geniş

Kara sınırından geçişin mümkün olmayacağı mesajı verilirken, bu insanların Avrupa Birliği sınırlarına girmek umuduyla sınıra olan yolculukları sürüyor. Yunan devlet kanalı ERT başta olmak üzere pek çok haber kanalı, sınıra dayananların Suriyeli veya İdlib’ten olmadıkları kökenlerinin çoğunlukla Afganistan olduğunu haber verdi. Kara sınırında bunlar olurken, deniz daha da hareketliydi. Zira kontrolün karaya kıyasla çok daha zor olması ve sahanın genişliği nedeniyle pek çok göçmen de Midilli, Sakız ve Samos adalarına geçmek için soğuk havaya rağmen yollara çıktı. Yunan sahil güvenlik ekiplerinin kırmızı alarm vermesine karşın göç akını durdurulamıyor.

Diriliş Postası Batuhan Gülşah / Atina

Recep YAZGANRecep YAZGAN