Sağlık
Giriş Tarihi : 12-02-2014 16:14   Güncelleme : 12-02-2014 16:14

YUSUF ZİYA YILMAZ’DAN İNSAN SAĞLIĞINA DARBE

KIZILAY KAN OTOBÜSÜNÜ CUMHURİYET MEYDANI’NDAN KALDIRTTI, SAHİLE ATTIRDI!

YUSUF ZİYA YILMAZ’DAN İNSAN SAĞLIĞINA DARBE
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Kızılayı Samsun Şubesi’nin Kan Toplama otobüsünü Samsun Cumhuriyet Meydanından kaldırtarak Kan bekleyen hastaların hayatlarını hiçe sayan bir icraata imza attı.

 SAMSUN’DA KAN BEKLEYEN HASTALAR NE YAPACAK?

Türk Kızılayı Samsun Şubesi’nın kan toplama otobüsü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından cezalandırılarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki yerinden Sahil yolunu atıldı..

Böylece Yusuf Ziya Yılmaz, insan sağlığını hiçe saydığını ortaya koyarak kan bekleyen hastaların hayat haklarını da gasp etmiş oldu..

BU OTOBÜSÜ BURADAN KALDIRIN!

Geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen Başbakan’ın Samsun mitingi öncesi Cumhuriyet Meydanındaki miting hazırlıklarını denetleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, meydanda Türk Kızılayı Samsun Şubesi’nin kan toplama aracını görünce yanındakilere sert bir şekilde seslendi,
“Bu otobüs ne arıyor burada söyleyin şunu alsınlar buradan”
Yılmaz, “söyledik efendim akşam kaldıracaklar” cevabından ikna olmayarak,
“hayır, şimdi alsınlar bir daha da bu otobüsü burada göremeyeceğim” diyerek meydanı terk etti..

Kızılay yetkilileri akşamı beklemeden Cuma namazının hemen ardından açılışı bizzat Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Cumhuriyet Meydanındaki törenle yapılarak kan toplamaya başlayan Türk Kızılayı Samsun Şubesi kan toplama otobüsünü kaldırdılar..  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatı doğrultusunda bir daha da otobüsü Cumhuriyet Meydanı’na koyamadılar..

50 ÜNİTE KAN TOPLUYORDU ŞİMDİ İSE 5ÜNİTEYE DÜŞTÜ
 
Türk Kızılayı Samsun Şubesi’nin kan toplama aracı, çevre il ve ilçelerinde görevli olmadığı günlerde Samsun Cumhuriyet Meydanında günde 50 ünite kan topluyor ve Samsun’da kan bekleyen hastalara önemli hizmetlerde bulunuyordu. Şimdi sahildeki yerinde ise günde beş ünite kan toplayarak günü kapatıyor..

Türk Kızılayı’nın kan toplama otobüsünün Samsun Cumhuriyet Meydanından Sahil yoluna atılmasıyla günlük 50 ünite olan kan toplama sayısının 5 üniteye düşmesinin müsebbibi Yusuf Ziya Yılmaz’ın kan bekleyen acil hastalara ve insan sağlığına karşı bu davranışı için merhametsizlik yorumları yapıldı.. 
Akasyamhaber.com
 
adminadmin