Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Tarih

17 ilde 51 okula tablet bilgisayar dağıtılacak

Şubatta 17 ilde 51 okulda 12 bin tablet bilgisayar dağıtılacak. Dersliklere de bin 496 akıllı tahta yerleştirilecek

17 ilde 51 okula tablet bilgisayar dağıtılacak
Paylaş:
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih Projesi kapsamında pilot uygulamaya eğitim öğretim yılının 2. yarısında başlıyor. Şubat ayında Ankara, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat'ta başlatılacak uygulamada 51 okuldaki 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılacak. 9 bin 435 öğrenciye ve 2 bin 259 öğretmen ile 169 eğiticiye toplam 12 bin tablet bilgisayar verilecek.

AKILLI TAHTA DA DAĞITILACAK
Pilot uygulamanın yapıldığı okullara ayrıca bin 496 akıllı tahta dağıtılacak. Akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlarla etkileşimli olacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıkladığı planda 4 yılın sonunda tüm öğrencilere yaklaşık 1.5 milyon bilgisayar dağıtılacaktı. Fakat daha sonra yerli üretimin teşvik edilmesi için bu dönemki uygulamanın pilot olarak yapılmasına karar verildi. Genel uygulamanın ise en erken 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında yapılabileceği belirtiliyor.

 Z-KİTAP BEKLENİYOR
Okullara dağıtılacak ilk tabletler '8.9' inç ekrana sahip olacak. Yazılım geliştirme çalışmaları da devam ediyor. Animasyon ve görsellerle donatılmış 'Zenginleştirilmiş Kitap' (Z-kitap) hazırlığındaysa gecikmelerin olduğu belirtiliyor.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Tarih Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Askeri vesayet bitti, mevzuat duruyor

Akışın sonuna geldiniz.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat