Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-05-2012 18:17   Güncelleme : 25-05-2012 18:17

19 Mayıs 6 fen f 81 Mezunları, yani biz!

Samsun 19 Mayıs Lisesi mezunlarının buluştuğu 19 Mayıs 2012 ayrı bir öneme sahipti benim için

19 Mayıs 6 fen f 81 Mezunları, yani biz!
Samsun 19 Mayıs Lisesi mezunlarının buluştuğu 19 Mayıs 2012 ayrı bir öneme sahipti benim için. 1981 yılı 6 Fen F mezunları ilk defa buluşmuştuk. Dile kolay tam 31 yıl sonra ve ilk defa. Şu anda 48 yaşında olmak benim için çok büyük bir yaş gibi gözükmese de 31 yıllık zaman dilimi gerçekten çok uzun bir süre. Çocukluk ve ergenliğin birbirine karıştığı, 12 Eylül öncesi siyasal ortamının yarattığı gerginliklerin yaşandığı dönemlerden bugüne gelmek. Geriye dönüp baktığımızda sadece ufak anılar elimizde kalan. Başka türlü olması da beklenmezdi. Öyle anlar ve anılar ki, kendileri ufak ama hayatımızın bu dönemlerine katkısı muhteşem düzeyde. Muhteşem yüzyıl olmasa da muhteşem bir üç yıl benim için, bizim için. Yaşadığımız sıkıntılı anlar bile artık tatlı bir anı. Bizi biz yapan değerlerin önemli parçalarından. Yaşanmış olmaları bile kişisel gelişmemize katkı sağlayan olaylar.
 
6 Fen F’liler olarak buluştuğumuz gün, günlük yaşamın ve menfaat ilişkilerinin hüküm sürdüğü vahşi kapitalizm ortamından bir anlığına da olsa bizleri uzaklaştıran, geçmişe döndüren ve mutlu eden önemli bir zaman dilimi. Dışardan bakınca basit bir okul buluşması. Ancak içimizde, geçmişe ait anıların, geleceğe ait özlemlerin ve şu an yaşananların karışımı bir mutluluk tablosu. Dışarıda birbirimizi gördüğümüzde tanıyamayacağımız için herhangi biri olan veya olacak kişiler, 31 yıl sonra tekrar hayatımızın öznelerinden ve hatta olmazsa olmazlarından oluyor. Kaybettiğimiz hazineyi bulmak gibi bir şey.
 
Müzeyyen Alemdar GÜRMAN, Nur Battal KALAĞOĞLU, Mesude ÇELİKKAN, Ertuğ AKTÜRK, Bayram ÖĞE, Nizamettin SARICAOĞLU, Saliha ÇANDAR, Asuman YÜCEL, Ümit METİN, Sevil CENANOĞLU, İnci ÖZKAN, Ömer ZORLU, İsmail KALKAN, İbrahim ŞALCI, Ayşe Celile SEYİS ve ben bu sene katılım sağlayanlardan idik. Umarız seneye hepimiz, bu sene gelmeyenlerle birlikte eksiksiz olarak toplanırız. Bu sene Antalya, İstanbul, Trabzon ve Adana illerinden gelen arkadaşlarımıza bu özverileri için özellikle teşekkür ediyoruz.

Geçmişte yaşanmış veya yaşanırken önemi olmayan, dikkat çekmeyen olaylar şimdi ne kadar anlamlı. Hep beraber konuştuk ve gülüştük. Ve bu arada genç yaşta kaybettiğimiz Kubilay ve Ömür arkadaşımızı hayırla ve özlemle andık. Allah rahmet eylesin. Yarını bilemiyoruz tabi. Bir sonraki buluşmamızda belki kimler olmayacak. Hayat devam ediyor ve kaçınılmaz sona doğru hepimiz hızla gidiyoruz. Ama biz 6 Fen F 1981 mezunları olarak yine de daha nice yıllar buluşacağımız ümidiyle yaşayacağız. İyi ki varsınız 6 Fen F 1981 mezunları.
 
 
adminadmin