Siyaset
Giriş Tarihi : 05-06-2014 13:29   Güncelleme : 05-06-2014 13:29

8 BİN ÇOCUK DAĞDA!

PKK tarafından kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerin çaresiz bekleyişi sürerken, Saadet Partisi’nin hazırladığı “PKK/KCK’nın Çocuk Militan Devşirmesi Sorunu” başlıklı rapor, çarpıcı gerçekleri gün yüzüne çıkarttı. Saadet Partisi Anayasa, Hukuk ve Yargı Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre; dağa götürülen çocukların yüzde 70’i zorla ve tehditle dağa çıkartılıyor. Örgütten kaçan çocukların yüzde 19’unun kandırılarak dağa çıkartıldıkları belirtilen raporda, 8 bin çocuğun PKK tarafından zorla dağa çıkartıldığı kaydedildi. Örgütün ajitasyon faaliyetleri de ilkokullara kadar indi.

8 BİN ÇOCUK DAĞDA!
Çelişkili Ve  Samimiyetsiz Bir Tavır Sergiliyorlar
 
Raporu hazırlayan Komisyonun başında bulunan Av. Bülent Kaya, sivil toplumun konuya olan duyarsızlığına ve bu konuda yaşanan çifte standarda dikkat çekti. KCK/PKK eylemlerinde gözaltına alınan, uzun tutuklamalara maruz kalan çocuk eylemcilere karşı kendini aydın olarak tanımlayan kimi yazarların, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının konuyu sürekli toplumun gündeminde sıcak tuttuğuna vurgu yapan Bülent Kaya, buna karşın PKK’nın şimdi çocukları kaçırması ve eyleme zorlamasına ses çıkarmamalarını çelişkili ve  samimiyetsiz bir tavır olarak niteledi. “Örgüte en fazla katılımın 750 çocuğun dağa çıkarılıp militanlaştırıldığı 2001’de olduğuna vurgu yapan Kaya, “2001’den itibaren PKK adına şehirlerde eylem yapan çocuk sayısının ise 8 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir” dedi.
 
 Yaz Kampları Çocuk Militan Devşirilen Yerler Haline Geldi
 
Eyleme katılan çocukların örgütün elinden kurtarılmasına yönelik bir devlet stratejisi bulunmadığı için de bu çocukların maalesef zamanla birer fanatik militan haline geldiklerine vurgu yapan Avukat Kaya, KCK/PKK ve gençlik yapılanması YÖGEH’in üniversitelerde faaliyet göstermesine karşın, lise, hatta ilköğretim okullarına dahi indiğine dikkat çekti. Kaya, son zamanlarda bölgedeki bazı belediyelerin yaz kamplarının örgüte çocuk militan devşirme platformu olduğuna vurgu yaptı.
 
 Yüzde 70’i zorla dağa götürüldü
 
Saadet Partisi Anayasa, Hukuk ve Yargı Komisyonu adına rapor hazırlayan Kaya, geri dönenler üzerinde yapılan ankette ‘Neden örgüte katıldınız?’ sorusuna verilen cevaplara da değindi: “Bu kitlenin yüzde 70’i zorla, tehditle dağa götürüldüğünü söylerken, yüzde 19’u kandırıldığını, yüzde 11’i ise isteyerek örgüte katıldığını ve geçmişte bir yakınının dağa çıktığını ifade ediyor.”
 
Türkiye’nin kanayan yarası olan PKK ve çocuk kaçırma olayları, gün be gün artarken, kaçırılan çocukların ailelerine kavuşması için, ne hükümetten ne de BDP, HDP ve STK’lardan kamuoyunu rahatlatacak herhangi bir adım atılmıyor. Herkesin üç maymunu oynadığı bir ortamda Saadet Partisi hazırladığı “PKK/KCK’nın Çocuk Militan Devşirmesi Sorunu” adlı raporla bölgeyle alakalı duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Raporda yer alan ayrıntılar, PKK’nın çocuk kaçırma olaylarının ulaştığı korkunç rakamları gözler önüne seriyor.
 
Annelerin Feryadının Yankısı Saadet’te
 
Ancak konu ile ilgili uzmanlarını bölgeye gönderen, anneleri ziyaret eden, komisyon kuran Anayasa, Hukuk ve Yargı Komisyonu Başkanı Avukat Bülent Kaya tarafından “PKK/KCK’nın Çocuk Militan Devşirmesi Sorunu” başlıklı detaylı bir rapor hazırlatan Saadet Partisi’nin bölgeye olan duyarlılığı, farkı hissettiriyor. Raporu hazırlayan Komisyonun başındaki Avukat Bülent Kaya da, sivil toplumun konuya olan duyarsızlığına ve bu konuda yaşanan çifte standarda dikkat çekti.  KCK/PKK eylemlerinde gözaltına alınan, uzun tutuklamalara maruz kalan çocuk eylemcilere karşı kendini aydın olarak tanımlayan kimi yazarların, insan hakları dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının konuyu sürekli toplumun gündeminde sıcak tuttuğuna vurgu yapan Bülent Kaya, buna karşın PKK’nın şimdi çocukları kaçırması ve eyleme zorlamasına ses çıkarmamalarını çelişkili ve  samimiyetsiz bir tavır olarak niteledi.“Örgüte en fazla katılımın 750 çocuğun dağa çıkarılıp militanlaştırıldığı 2001’de olduğuna vurgu yapan Kaya, “2001’den itibaren PKK adına şehirlerde eylem yapan çocuk sayısının ise 8 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir.” dedi.
 
Yögeh İlkokulara Kadar İndi
 
Eyleme katılan çocukların örgütün elinden kurtarılmasına yönelik bir devlet stratejisi bulunmadığı için de bu çocukların maalesef zamanla birer fanatik militan haline geldiklerine vurgu yapan Avukat Kaya, KCK/PKK ve gençlik yapılanması YÖGEH’in üniversitelerde faaliyet göstermesine karşın, lise, hatta ilköğretim okullarına dahi indiğine dikkat çekti. Kaya, son zamanlarda bölgedeki bazı belediyelerin yaz kamplarının örgüte çocuk militan devşirme platformu olduğuna vurgu yaptı. Saadet Partisi Anayasa, Hukuk ve Yargı Komisyonu adına rapor hazırlayan Kaya, geri dönenler üzerinde yapılan ankette ‘Neden örgüte katıldınız?’ sorusuna verilen cevaplara da değindi: “Bu kitlenin yüzde 70’i zorla, tehditle dağa götürüldüğünü söylerken, yüzde 19’u kandırıldığını, yüzde 11’i ise isteyerek örgüte katıldığını ve geçmişte bir yakınının dağa çıktığını ifade ediyor.”
 
Herkes bu konuya duyarlılık göstermeli
 
Çocukları kaçırılan annelere de seslenen Avukat Bülent Kaya, “Çocukları zorla/kandırılarak/duyguları ile oynanarak örgüte dahil edilen tüm annelerin feryadını ve duygularını paylaştığımızı ifade ediyor, bu çocukların örgütün elinden kurtarılması ve tekrar annelerine kavuşturulması için başta devletin gerekli girişimlerde bulunmasını talep ediyoruz. Ayrıca tüm sivil toplum kuruluşları ve aydınların bu konuya hassasiyet göstermesini ve kamuoyu oluşturma konusunda bir çaba içerisine girmesini diliyoruz.” diye konuştu.
MİLLİ GAZETE
 
adminadmin