Vatan yoksa hiçbir şey yoktur!

Mehmet Ali Çamoğlu

17-08-2026 15:38

İSTER kanlı bir terör örgütü olsun...

İSTER dış güçlerin kirli ve sinsi senaryoları olsun...

İSTER kutsal dinimizi kendi menfaatlerine alet eden din bezirganı vatan hainleri olsun...

Kim bu ülkenin dibine dinamit koymaya çalışıyorsa, kim bu toprakların huzuruna kastediyorsa iki cihanda da saadete eremesin! Nokta.

Çünkü çok iyi biliyoruz ki: Vatanı yok sayanın ne dini kalır, ne cemaati olur, ne de sığınacak bir ailesi... Vatan hepsinin çatısıdır. O çatı çökerse, hepimiz altında kalırız.

## HÜKÜMET BAŞKA, DEVLET BAŞKADIR! KAFANIZA SOKUN!

Bakıyorum, bazı yapıların gözünü öyle bir hırs bürümüş ki, devletin yerine geçmeye çalışıyorlar. Devletin içinde devlet kurmaya kalkışıyorlar.

Açık ve net söylüyen: Bu, devletin temeline dinamit koymaktır!

Şu temel gerçeği o koyun kafanıza iyice yerleştirin:

 

* Hükümetler gelip geçicidir: Bugün biri yönetir, begenmezse secmen sandikta biletini keser gidersin, öbürü gelir yönetir..

* Esas olan devlettir: Devlet kalıcıdır, bakidir, hepimizin ortak teminatıdır devlet kalıcıdır, bakidir.

* Yönetim şeklimiz Cumhuriyettir: Bu ülkede kural bellidir. Seçimle gelirsin, millet yönetimi sana emanet eder Hükümet biçimleri listesi. Seçmen beğenmezse sandıkta biletini keser, çeker gidersin!

* Bunun dışında başka hiçbir yol, hiçbir alternatif, hiçbir paralel yapılanma YOKTUR! Kabul edilemez.

 

## YAHU SİZ NE SANIYORSUNUZ?

Bazıları dış güçlerin müdahalesini veya içerideki hainlerin oyunlarını pek bir hafife alıyor. Pembe hayaller kuruyorlar.

Yahu siz ne sanıyorsunuz?

 

* Bu ülkeye dış güçler askerleriyle, postallarıyla girdiğinde size merhamet mi edecek?

* İnancınıza, değerlerinize saygı mı duyacak?

* Açın tarih sayfalarını bakın! İşgalcinin postalı bastığı yerde ne namus kalır, ne şeref!

* Adamlar namusunuzun tam ortasına kendi pisliklerini bırakırlar da gıkınız çıkamaz.

 

Vatanı korumak, namusu korumaktır. Bunu kafanıza sokun!

## İHANETİN DİĞER ADLARI: PARAYI DIŞARIYA PASLAMAK VEYA JURNALCİLİK

İhanet sadece silahla, bombayla olmaz. Şunlar da düpedüz vatan hainliğidir:

 

* Bir: Bu ülkenin parasını, sermayesini, doğup büyüdüğü kutsal topraklarını yabancılara peşkeş çekmek, dışarıya paslamak.

* İki: Kendi ülkesinin idarecilerini, kurumlarını, devletini gidip dış güçlere şikayet etmek.

 

Kendi evinin içindeki meseleyi, kapıda bekleyen düşmana jurnallemenin adı siyaset değildir. Bunun adı mandacılıktır, işbirlikçiliktir!

## YEMİ BURADA YİYİP YUMURTAYI DIŞARIYA BIRAKANLAR!

Gözümüzün önünde bir tiyatro oynanıyor.

Bu ülkenin kaynaklarıyla çiftlik gibi büyüyen, semiren, devasa holding haline gelen bazı yapılar var. Bakıyorsunuz, palazlanır palazlanmaz hemen merkezlerini, üstlerini, paralarını Avrupa’ya, Amerika’ya kaçırıyorlar.

Yani ne yapıyorlar? Yemi burada yiyorlar, yumurtayı gidip dışarıdaki holluklara bırakıyorlar!

Açık konuşalım: Benim vatan sevgisi olmayan, dinle imanla işi bulunmayan, tek derdi para kazanmak, yemek, içmek, gezmek ve hayvani dürtülerle yaşamak olan adamlara zaten bir sözüm yok. Onların kalibresi, vizyonu, hayata bakışı bellidir. Onlar zaten kendilerini saklamıyorlar.

Benim asıl sözüm, din adına dinsizlik yapanlara! Asıl sözüm, cemaat adı altında arkadan başka işler çevirenlere! Müslümanlık taslayıp, yerli milli ayaklarına yatıp, el altından servetini ve merkezini batıya kaçıran ikiyüzlülere!

## HANİ NE OLDU OKUDUĞUNUZ AYETLER?

Yıllarca kürsülerden, sahnelerden bu millete ayet okudunuz. Soruyorum şimdi size:

Hani ne oldu o okuduğunuz, okuttuğunuz Kuran’ın emirleri? Rehberimiz Kuran-ı Kerim, Bakara Suresi 120. ayetinde açıkça ne buyuruyor: "Sen onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da senden asla razı olmayacaklardır."

Bu ayeti adınız gibi biliyorsunuz ama iş paraya, güce, ranta gelince koşa koşa o razı olmayacak dediğiniz batının kucağına merkez kuruyorsunuz! Eğer batıdan bir korkunuz, efendilerinizden bir kuyruk acınız yoksa, eğer o paça korkunuz yoksa erkekliğinizi görelim: Hadi kurun merkezinizi burada! Hadi paranızı, gücünüzü bu topraklarda tutun da görelim samimiyetinizi!

Dini kendi kirli çarklarına, dünyevi menfaatlerine maske yapan bu yapılar, o hayvanca yaşayanlardan katbekat daha tehlikelidir, katbekat daha haindir!

## REHBERİMİZ KURAN'IN EN BÜYÜK ŞAMARI: AKLETMEK!

Din kisvesi altında hainlik yapanlara en büyük tokat yine kutsal kitabımızdan geliyor. İslam körü körüne bir teslimiyet dini değildir.

Açın bakın:

 

* Kuran-ı Kerim’de "akıl" kökünden türeyen kelimeler tam 49 defa geçiyor

* Üstelik Kuran’da akıl hiçbir yerde durağan bir isim olarak geçmez Kuran-ı Kerim. Tamamı eylem halindedir, fiildir. Yani "Aklınızı kullanmaz mısınız?", "Akıl edenler..." diye sürekli hareket emri verilir Kuran-ı Kerim.

* Aklını işletmeyenler için Enfâl Suresi 22. ayette ne deniyor biliyor musunuz? "Şüphesiz Allah katında canlıların en kötüsü, düşünmeyen (akletmeyen) sağırlar ve dilsizlerdir."

 

## NETİCE-İ KELAM

Kutsal kitap bize bu kadar çok "Akletmiyor musunuz?" diye sorarken; din adına vatan hainliği yapanların peşinden gitmek, parayı dışarıya satıp devleti dış güçlere şikayet etmek en büyük akıl tutulmasıdır.

Aklını kullanmayan toplumlar, akıllı düşmanların kölesi olmaya mahkumdur.

Aklımızı başımıza devşirelim. Devletimize ve vatanımıza sahip çıkalım. Çünkü vatan yoksa, hiçbir şey yoktur!

Selam ve saygıyla...

DİĞER YAZILARI Ölçüden Aileye, Tarladan Yönetime Ayetlerin Işığı 01-01-1970 03:00 Babamın Bıraktığı Ülkede Değişenler 01-01-1970 03:00 At Yalanı, Al Beğeniyi 01-01-1970 03:00 Hacı bayram veli camii’nde siyaset, vatandaşın göğsüne uçan tekme! 01-01-1970 03:00 Kalp Aynasını Cilalamak: Kaptan, Rota Ve Büyük Vuslat 01-01-1970 03:00 Batı’nın Dijital Vebalı 01-01-1970 03:00 Vitrin Siyaseti, Omurga Sınavı Ve Milletin Son Resti 01-01-1970 03:00 En büyük yatırım nedir! 01-01-1970 03:00 Ecel Ne Yaş Dinler Ne Sıra: Bir Soda Şişesindeki Büyük Sır 01-01-1970 03:00 Çöpteki Ekmek, Raftaki Vicdan ve Kaçan Bereket 01-01-1970 03:00 İsimleri Unutuldu, Faturası Baki Kaldı 01-01-1970 03:00 Bir Dervişin Alın Teri, Bir Esnafın Kibri 01-01-1970 03:00 Haram Lokma ve Kayıp Nesiller 01-01-1970 03:00 Çekilin yoldan, mazeret şampiyonları geliyor! 01-01-1970 03:00 Akıl Oyunları, İlahi Hesap ve Geçilen Tövbeler 01-01-1970 03:00 Sisli Meydan: At İzi İt İzine Karıştı 01-01-1970 03:00 Rehberden Silinen Her Numara, Taştan Silinen Bir Yazı 01-01-1970 03:00 Kendi Ömrünü Çizenler: Bir Çekiç, Bir Anahtar ve Elli Yıl 01-01-1970 03:00
haber yazılımı