Kahvaltının ardından basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Samsun İl Başkanı Adnan Öz ve yardımcısı Hasan Tahsin Şengül, HAS Parti olarak yeni anayasa için bir meclis kurulmasını istediklerini söyledi.
HAS Parti'nin yeni anayasa için hazırladıkları teklifte, anayasa meclisinin kurulması ve bu meclisden çalışmalar sonucu çıkacak anayasanın referandumda halka sunulmasını gerektiğini vurgulayan HAS Parti İl Başkanı Adnan Öz, oluşturdukları teklifi önümüzdeki günlerde başta vali olmak üzere tüm kamu kuruluşlarına, siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine sunacaklarını söyleyerek, anayasanın siyasiler tarafından yapılmasının sağlıklı olmayacağını vurguladı. Öz, "Eğer anayasayı siyasi partiler veya iktidarlar yaparsa, iki gün sonra başka bir parti gelir 'Ben bunu beğenmiyorum' der ve yeniden anayasa değişikliği gündeme gelir." dedi.
Kahvaltının ardından gazetecilerin gününü kutlayan HAS Parti İl Başkanı Adnan Öz, gazetecilere birer hediye takdim etti. Öz, HAS Parti'nin sesini Samsun halkına duyurma konusunda aktif rol oynayan yerel basın temsilcilerine, "Yaygın medya üzerinde ciddi bir baskı var. Ama yerel medyada böyle bir sıkıntı yok. Bu sayede sesimizi yerelde daha güçlü duyurabiliyoruz. Bu yüzden yerel basın temsilcilerine teşekkür ediyoruz ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyoruz." sözleriyle, Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.
HAS Parti olarak yerel basının önemini bildiklerini söyleyen İl Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Şengül ise, "Yaygın medyada meclis dışı siyasi partilerin haberlerinin yer almadığını görüyoruz. Ama yerel basında durum böyle değil. Meclis dışı partilerin sesleri de objektif olarak duyulabiliyor yerelde. Yaygın medyada meclis dışı partilerin yer almaması demokrasinin yeşerip filizlenmesine vurulan bir tokattır. Bu yüzden yaygın medyanın da meclis dışı partilerin sesine kulak vermesini isteriz" ifadelerini kullandı.
Anayasa meclisi oluşturulmalı..
HAS Parti İl Başkanı Adnan Öz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, yerel basın temsilcileriyle parti binasında düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.
admin



















































































































































































































