Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2024 16:49

Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç’a Tam destek destek

Bafra Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç’a esnaf ve mahalle ziyaretlerininde olduğu gibi mahalle mitinglerinde de gösterilen yoğun ilgi gözlerden kaçmıyor.

Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç’a Tam destek destek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Haluk Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Emin Usta ve BBP İlçe Başkanı Aslan Koparan ve Bafra Cumhur İttifakı kadrolarının katılımıyla gerçekleştirilen Gaziosmanpaşa ve Kemalpaşa Mahalle mitinglerinde diğerlerinde olduğu gibi yoğun katılım ve çoşku dikkat çekici boyutta oldu.

 

KILIÇ: “EN YÜKSEK OY ORANIYLA KAZANMAK İSTİYORUZ”

Bafra Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç, “Mitingimize katılarak bu görkemli kalabalığı oluşturan her iki mahallemizin siz değerli sakinlerine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. 6 yıla yakın bir sürede Bafra’mızda yapılan her hizmet bu birlikteliğin ürünü. Birlikte Bafra’mızı bir çok sorunundan kurtardık. Dün hayal gibi görünenlerin çoğunu bu süreçte birlikte gerçek kıldık. Şehir merkezimizde 19 Mayıs dağ barajından gelen suyun modern bir arıtmadan geçirilerek ilçemize gelmesine vesile olduk. 115 km içme suyu hattını hayata geçiriyoruz. Çok az bir işimiz kaldı. Bir çok noktada olduğu gibi Kemalpaşa mahallemizde de artık yağmur suyu sıkıntısı yaşanmayacak. Evlerimizdeki musluktan memba kalitesinde su içmek bizim dönemimize nasip oldu.

 

Seçim arefesinde böylesi bir çalışmaya başlamanın siyaseten riskini göze aldık. Çünkü bizim merkezimizde her zaman sadece Bafra var. Biz bu işin bir an önce yapılması yönünde duruş sergiledik. SASKİ’ye kumunu da çakılını da biz vereceğiz, üst yapısını da harfiyatını da, betonunu da, parke taşını da biz yapacağız garantisini vererek işi hızlandırdık. Şükürler olsun bizim dönemimize nasip oldu. Elhamdülillah başardık. Çalışmalar esnasında günlük hayatı olumsuz etkileyen sorunlar unutulacak. Bafra sorunlarından kurtulmuş olmanın mutluluğunu yaşayacak.

 

İlçede istihadamın artması ve iş kaynaklarının geliştirilmesi noktasında ön arz eden Orta Ölçekli Sanayi Projemizde ile ilgili yaklaşık 5 yıldır yoğun çaba gösteriyoruz. Projemizde binalarımız hızla yükseliyor. İlk etapta 20 iş yeri yapmaktayız. Sene sonu itibariyle iş yerleri bitecek ve alıcılara teslim edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan tam 900 dönüm yeri belediyemize kazandırdık. Proje tamamlandığında yaklaşık 500’e yakın iş yeri olacak. Buralarda 3 ile 4 bin arasında istihdam sağlanacak.

 

Halkımıza iş imkanı oluşturmak, çalışmak için il dışına gitmemeleri, ata ocağının olduğu yerde yaşamlarını idame ettirmeleri için yoğun gayret gösteriyoruz. Şu an Karma Organize Sanayimizde 1500 kişi çalışıyor. Buraya yeni yatırımcıların gelmesi ve yeni fabrikaların açılması için teşvik ediyor ve destekliyoruz. Şu an 10 firma inşaat halinde. 1 yıl içerisinde 1500’e yakın istihdam sağlanacak. 900 dönüm üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’nin en modern seraları kuruluyor. Bir tane seramızın yapımına başlandı. Hükümetimiz, Sera Organize Sanayii’nde modern seralar yapılması amacıyla bugünün değeriyle yaklaşık 250 milyon liralık yatırım yapıyor. Diğerlerinin de tahsisleri yapıldı. Her birinde 50 ile 150 kişi çalışacak. Bu çalışmaların hepsini takip ve teşvik ediyoruz.

 

Hizmetlerin daha hızlı ve daha az maliyetle gerçekleştirilmesi yönünde tesisleşmemizi tamamladık. Beton Santralimizi, Elek Tesisimizi, Taş Ocağımızı, Konkosörümüzü kurduk. Yeni dönemde hem tesisleşmenin avantajlarını hem de 6 yıla yakın edindiğimiz tecrübeler ışığında daha etkin hizmetlere imza atacağız. Bafra Belediyesi olarak biz bu yıl 200 bin ton alt temel malzeme kullanacağız. Düne kadar biz bu malzemeleri satın almak durumda kalıyorduk. Söz konusu malzemelerin bu gün değeri yaklaşık 75 milyon lira. Biz tesislerimiz sayesinde bu malzemeleri kendimiz üretiyoruz. Artık günde 1000 ton malzeme üreten tesislere sahibiz. Bu sayede maliyetleri düşürerek ciddi tasarruf sağlıyoruz. İşte biz Bafra Belediyesi’ni böyle yönetiyoruz. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanıyoruz. Ben bütün bu hizmetler gerçekleştirilirken hep sahada oldum. 139 mahallemizde eş zamanlı hizmet götürdük. 139 mahalleye eş zamanlı hizmet etmek sanıldığı kadar kolay bir şey değil. Biz bunu başardık. Bu dönemde özellikle kırsal mahallelerimizde Bafra Belediyesi olarak 440 km yol yaptık. Büyükşehir Belediyemiz de 450 km yol yaptı. Bunun 120 km’si beton yol. Şehir merkezimizde de beton yol yaptık. Beton santralimzi olmasa bu hizmeti getirmekte zorlanırdık. Bu yüzden tesisleşmek çok önemli.

 

 Bütün bunların yanında 310 dönüm alanda Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Millet Bahçesi’ni Bafra’mıza kazandırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza Millet Bahçesi’nin ilçemize yapılması noktasında girişimlerde bulunduk. Millet Bahçesi’nin planlanmasında, projelendirilmesinde, yerinin tesbitinde, imarının yapılmasında çok emek sarf ettik. Projenin % 60’ı tamamlandı. İnşallah bu yıl sonu itibariyle tamamlanacak ve Bafra’mıza nefes aldıracak, sosyal yaşantısına yön verecek bu önemli proje hayata geçecek. Bunlar Bafra’nın vizyon projeleri. Sedde ile birleştiğinde tam 500 dönümlük alanda yapılacak bir sosyal dokudan bahsediyoruz. Millet Bahçesi sadece Bafra’ya değil civar yerleşim yerlerine de hitap edecek donatıya sahip olacak. İç turizmi hareketlendirecek. Aynı alanda Millet Camimizin inşaatını başlattık. Bafra’mızın ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verecek Kültür ve Sanat Merkezi projemizi ve Türk Hamamı projemizi halkımızın hizmetine kısa süre sunacağız. Tır Parkımız bitme aşamasında. Galericiler Sitemiz için çalışmalar devam ediyor.

 

Öte yandan Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimiz kararlılıkla sürüyor. Aşevimizden günde 1000 öğünlük yemek dağıtıyoruz. Gelip alma imkanı olmayanların evlerine servis ediyoruz. 1,5 aylık sürede lise ve üniversite sınavına girecek öğrencilerimize 3500 deneme kitapçığı dağıttık. Otogar’ın karşısında açtığımız Okuma Salonu ve Kütüphanemizde 70 çocuğumuz aynı anda ders çalışabiliyor. Yeni dönemde belediye olarak aldığımzı eski vergi dairesi binamızı geniş kapsamlı okuma salonu ve kütüphaneye dönüştüreceğiz. 200’den fazla öğrencimize hizmet vereceğiz.

 

Gönül belediyeciliği, sosyal belediyecilik ve icraat belediyeciliğini aynı anda yürütüyoruz. Bu üçünün aynı anda yapıldığında gerçek belediyeciliğin kendini göstereceğine inanıyoruz. Bu dönemde tüm personelimle canla başla, hiçbir bahaneye sığınmadan gece gündüz demeden çalıştık. Huzurlarınızda personelime bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Birbirini tamamlayan hizmetlerin olabilmesi için bir tarafta Büyükşehir Belediyesi’nin olması gerkiyor, özellikle fen işlerinde. Büyükşehir Belediyemizin Bafra’ya 5 yıllık dönemde tam 1 milyarlık yatırım yapmasını sağladık. Bu yatırımı Cumhur İttifakı AK Parti Belediyesi olarak yaptırdık. Bizler Bafra’da Büyükşehir Samsun’da Cuhmhur İttifakı’nın belediyeleri olarak uyum içinde çalışma sonucu bu hizmetler ilçeye geldi. O yüzden mutlaka bir tarafta hükümetimiz bir tarafta büyükşehir belediyemiz bir tarafta ise ilçe belediyesi koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı, hükümetimizin desteği olmadan nasıl yapacaksınız? O nedenle ben sizlerden sadece kendimiz için değil, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Halit Doğan için de destek istiyorum. Kendisi ile 5 yıldır beraberiz, sürekli istişare ediyoruz. Sürekli ifade ettiğim gibi bizim seçimle ilgili bir endişemiz yok. Biz en yüksek oy oranıyla kazanmak arzusu ve duasındayız. Allah’ın izniyle bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

 

MUŞ: “AK PARTİ SÖYLÜYORSA YAPAR. DİĞERLERİ SORU İŞARETİ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş ise konuşmasında, “Bu kalabalık 3 gün sonra yapılacak olan seçimlerin zaferle sonuçlanacağını gösteriyor. Sizlerin iradesi ile üstesinden gelemeyeceğimiz aşamayacağımız hiçbir sorun yok.

 

Hamit Başkan tertemiz dürüst bir başkan, elindeki imkanlarla mucizeler yapmış bir başkanımız. Bu yapılan çalışmalar sizlerin vermiş olduğu vergilerle oluyor. Bu koltuğu oturacak kişinin bu kaynağı iyi kullanması gerekir. Bunun örneği işte burada var. Bafra’nın uzun yıllar sorunu olan içme suyu ve yağmur suyu, hem de kanalizasyon çalışmalarının 1,5 ay önce buraya gelerek, açılışını yapmıştık. Bu çalışmaları Mustafa Demir başkanımızla beraber, ilçe belediye başkanımız Hamit Kılıç ile çok kısa sürede yaptılar. Bu proje ile Bafra’nın 100 yılda daha alt yapı ile ilgili sorunu olmayacak.

 

Birçok vaatler söyleniyor, bakıyorsunuz 5 yıl içerisinde hiç biri gerçekleşmiyor. Kimin ne söylediğine iyi bakmanız lazım. Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım kim diye. Ak Parti söylüyorsa yapar, başka bir parti söylüyorsa soru işareti. İnsanları aldatmayacağız. Ak Parti’de 2005 yılından bu güne farklı görevlerde bulundum. Hamit başkanın işi tutuşunu gördüm. Rahat bir şekilde Hamit Kılıç başkanımıza oy verebilirsiniz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak Halit Doğan başkanımızı gösterdik, ona da sizlerden destek istiyoruz. Samsun’un çocuğu, sizin kardeşiniz olarak Halit Doğan yola çıktı. Biz kendisine destek çıkacağız, ikisi de bir birine yakın. Hem Halit hem de Hamit Başkanı destekleyeceğiz. 1 Nisan’dan ihtibaren Mustafa Demir başkanın bıraktığı yerden devam edeceğiz.

 

Samsun’u sanayi kenti yapmak istiyoruz, Samsun’da şu anda 4 tane sanayi bölgesi var. Terme, Tekkeköy, Vezirköprü ve Havza sanayi bölgesi olarak. 10 bin 500 dekar, yapımı ve projeleri tamam eden bu organize sanayi bölgelerini bitirmek istiyoruz. Üretimi artırdığımız zaman Bafra’da tedarik sağlayacak. Samsun’da ekonomi topyekün ileriye gidecek. Bafra’nın geçmişi tarıma dayalı olduğu için bu sulama kanalları önemli. Samsun’un diğer ilçelerinde de su kanal çalışmaları olacak. İşte bunları da 2028’e kadar tamamlamak istiyoruz. Güneş var, su da oldu mu diğer bölgelerde ikinci bir ürün almaya çalışacağız. Tüm projelerin hayata geçmesi için desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

BÜLBÜL: “YAPARSA AK PARTİ YAPAR”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Haluk Bülbül, “Türkiye de iktidarda olan AK Partidir, Cumhur İttifakıdır. Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin devlet başkanıdır, hükümet başkanıdır. Çok değerli Devet Bahçeli bey ve yine çok değerli Mustafa Destici bey Cumhur İttifağının ittifak ortağıdır. Sayın Devlet Bahçeli kongrede “Türkiye Yüzyılının kurtarıcı lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizi bırakamazsın” dedi. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bugün Türkiye’de istikrar ve güven ortamı varsa, bugün Türk milletinin başı dik, alnı açıksa bunun arkasındaki güç önce Allah’ın desteği ve yardımı, sonra aziz milletmizdir. Gazze’deki Müslümanların umudu Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan ise, Amarika, İsrail, Rusya bu bölgede Türkiye’ye sormadan karar alamıyorsa bunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı duruşudur. Biz birlik ve beraberliği tepede sağladık. Biz iktidara geldiğimizden bu güne Türkiye üç kat büyüdü. Bugün bu istikarı ve güven ortamını bozmak isteyen içeride ve dışarıda çok düşmanımız var. Bize düşen Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak. Eğer bir davaya inandıysak bunun için sonuna kadar yürümeye devam etmek zorundayız. Davayı kişisel çıkarları ön planda tutup terk etmek bize yakışmaz. Bu AK Partililere yakışmaz. Bugün pek çok yerde yerel seçimlerde bir çoğunun amacı belediyeleri kazanmak için değil. AK Partiyi kaybettirmek için çalışıyorlar. Buna bir şekilde alet olmak vebal içerir. AK Parti olarak biz bir arkadaşımızı belediye başkanı bir arkadaşımızı meclis üyesi yaptık. Bir dönem Allah nasip etti çalıştılar. Daha sonra milletimize sorduk ve Genel Merkezimiz burada bir değişim kararı verdi. O günlerde görev yapan ve şuan başka partilerden aday olanların vaadlerine baktığımızda arada dağlar kadar fark var. Mevcut iktidarı mevcut başkanı eleştirmek çok kolay. 50 yıllık sorunu bugün Hamit başkanımız çözdü. Her sorunun çözümünde bakanlarımız, milletvekillerimiz büyük gayret gösterdi. Bakanlık görevi de yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Mehmet Muş Samsun için Türkiye için büyük şanstır. Hamit Başkan Bafra’da zor olanı başardı. Alt yapıyı tamamladı. Zor olanı bitirdi. Bundan sonra Bafra’yı kimse tutamaz. Lakin bunun sekteye uğramaması lazım. Siyaset gönül işidir. Burada bulamadığın koltuğu başka yerde arama işi değildir. Bu, koltuk değil sevda işidir. Bu kadar emeğin zayi olmaması için bugün birlik ve bereberliğimizi artırarak devam ettirmek zorundayız. Bafra’nın maceraya ihtiyacı yok. Ben AK Partimizin Bafra’da kurucu ilçe başkanıyım. Bafra’ya hep güvendik ve bugüne kadar yüzümüzü karar çıkarmadı, yine çıkarmayacağına inanıyorum. Ancak çok daha büyük bir güç ve enerjiyle hem sandığa hakim olacağız, hem de iftiraya dedikoduya ve boş vaadlere kanmayacağız. Ben Bafra’ya sizlere güveniyorum. Bizi bu seçimde de mahcup etmeyeceğinize inanıyorum. Unutmayalım ki yaparsa AK Parti yapar” dedi.

 

SEMİZ: “CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN”

AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, “Bu kalabalık da gösteriyor ki, seçim sonucunda AK Parti Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı da Halit Doğan’dır. Ancak her zaman söylediğimiz gibi yüksek oy oranıyla bu seçimi kazanmak istiyoruz.” dedi.

Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç’a

tam destek destek

 

Bafra Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç’a esnaf ve mahalle ziyaretlerininde olduğu gibi mahalle mitinglerinde de gösterilen yoğun ilgi gözlerden kaçmıyor.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Haluk Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Emin Usta ve BBP İlçe Başkanı Aslan Koparan ve Bafra Cumhur İttifakı kadrolarının katılımıyla gerçekleştirilen Gaziosmanpaşa ve Kemalpaşa Mahalle mitinglerinde diğerlerinde olduğu gibi yoğun katılım ve çoşku dikkat çekici boyutta oldu.

 

KILIÇ: “EN YÜKSEK OY ORANIYLA KAZANMAK İSTİYORUZ”

Bafra Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç, “Mitingimize katılarak bu görkemli kalabalığı oluşturan her iki mahallemizin siz değerli sakinlerine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. 6 yıla yakın bir sürede Bafra’mızda yapılan her hizmet bu birlikteliğin ürünü. Birlikte Bafra’mızı bir çok sorunundan kurtardık. Dün hayal gibi görünenlerin çoğunu bu süreçte birlikte gerçek kıldık. Şehir merkezimizde 19 Mayıs dağ barajından gelen suyun modern bir arıtmadan geçirilerek ilçemize gelmesine vesile olduk. 115 km içme suyu hattını hayata geçiriyoruz. Çok az bir işimiz kaldı. Bir çok noktada olduğu gibi Kemalpaşa mahallemizde de artık yağmur suyu sıkıntısı yaşanmayacak. Evlerimizdeki musluktan memba kalitesinde su içmek bizim dönemimize nasip oldu.

 

Seçim arefesinde böylesi bir çalışmaya başlamanın siyaseten riskini göze aldık. Çünkü bizim merkezimizde her zaman sadece Bafra var. Biz bu işin bir an önce yapılması yönünde duruş sergiledik. SASKİ’ye kumunu da çakılını da biz vereceğiz, üst yapısını da harfiyatını da, betonunu da, parke taşını da biz yapacağız garantisini vererek işi hızlandırdık. Şükürler olsun bizim dönemimize nasip oldu. Elhamdülillah başardık. Çalışmalar esnasında günlük hayatı olumsuz etkileyen sorunlar unutulacak. Bafra sorunlarından kurtulmuş olmanın mutluluğunu yaşayacak.

 

İlçede istihadamın artması ve iş kaynaklarının geliştirilmesi noktasında ön arz eden Orta Ölçekli Sanayi Projemizde ile ilgili yaklaşık 5 yıldır yoğun çaba gösteriyoruz. Projemizde binalarımız hızla yükseliyor. İlk etapta 20 iş yeri yapmaktayız. Sene sonu itibariyle iş yerleri bitecek ve alıcılara teslim edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan tam 900 dönüm yeri belediyemize kazandırdık. Proje tamamlandığında yaklaşık 500’e yakın iş yeri olacak. Buralarda 3 ile 4 bin arasında istihdam sağlanacak.

 

Halkımıza iş imkanı oluşturmak, çalışmak için il dışına gitmemeleri, ata ocağının olduğu yerde yaşamlarını idame ettirmeleri için yoğun gayret gösteriyoruz. Şu an Karma Organize Sanayimizde 1500 kişi çalışıyor. Buraya yeni yatırımcıların gelmesi ve yeni fabrikaların açılması için teşvik ediyor ve destekliyoruz. Şu an 10 firma inşaat halinde. 1 yıl içerisinde 1500’e yakın istihdam sağlanacak. 900 dönüm üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’nin en modern seraları kuruluyor. Bir tane seramızın yapımına başlandı. Hükümetimiz, Sera Organize Sanayii’nde modern seralar yapılması amacıyla bugünün değeriyle yaklaşık 250 milyon liralık yatırım yapıyor. Diğerlerinin de tahsisleri yapıldı. Her birinde 50 ile 150 kişi çalışacak. Bu çalışmaların hepsini takip ve teşvik ediyoruz.

 

Hizmetlerin daha hızlı ve daha az maliyetle gerçekleştirilmesi yönünde tesisleşmemizi tamamladık. Beton Santralimizi, Elek Tesisimizi, Taş Ocağımızı, Konkosörümüzü kurduk. Yeni dönemde hem tesisleşmenin avantajlarını hem de 6 yıla yakın edindiğimiz tecrübeler ışığında daha etkin hizmetlere imza atacağız. Bafra Belediyesi olarak biz bu yıl 200 bin ton alt temel malzeme kullanacağız. Düne kadar biz bu malzemeleri satın almak durumda kalıyorduk. Söz konusu malzemelerin bu gün değeri yaklaşık 75 milyon lira. Biz tesislerimiz sayesinde bu malzemeleri kendimiz üretiyoruz. Artık günde 1000 ton malzeme üreten tesislere sahibiz. Bu sayede maliyetleri düşürerek ciddi tasarruf sağlıyoruz. İşte biz Bafra Belediyesi’ni böyle yönetiyoruz. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanıyoruz. Ben bütün bu hizmetler gerçekleştirilirken hep sahada oldum. 139 mahallemizde eş zamanlı hizmet götürdük. 139 mahalleye eş zamanlı hizmet etmek sanıldığı kadar kolay bir şey değil. Biz bunu başardık. Bu dönemde özellikle kırsal mahallelerimizde Bafra Belediyesi olarak 440 km yol yaptık. Büyükşehir Belediyemiz de 450 km yol yaptı. Bunun 120 km’si beton yol. Şehir merkezimizde de beton yol yaptık. Beton santralimzi olmasa bu hizmeti getirmekte zorlanırdık. Bu yüzden tesisleşmek çok önemli.

 

 Bütün bunların yanında 310 dönüm alanda Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Millet Bahçesi’ni Bafra’mıza kazandırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza Millet Bahçesi’nin ilçemize yapılması noktasında girişimlerde bulunduk. Millet Bahçesi’nin planlanmasında, projelendirilmesinde, yerinin tesbitinde, imarının yapılmasında çok emek sarf ettik. Projenin % 60’ı tamamlandı. İnşallah bu yıl sonu itibariyle tamamlanacak ve Bafra’mıza nefes aldıracak, sosyal yaşantısına yön verecek bu önemli proje hayata geçecek. Bunlar Bafra’nın vizyon projeleri. Sedde ile birleştiğinde tam 500 dönümlük alanda yapılacak bir sosyal dokudan bahsediyoruz. Millet Bahçesi sadece Bafra’ya değil civar yerleşim yerlerine de hitap edecek donatıya sahip olacak. İç turizmi hareketlendirecek. Aynı alanda Millet Camimizin inşaatını başlattık. Bafra’mızın ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verecek Kültür ve Sanat Merkezi projemizi ve Türk Hamamı projemizi halkımızın hizmetine kısa süre sunacağız. Tır Parkımız bitme aşamasında. Galericiler Sitemiz için çalışmalar devam ediyor.

 

Öte yandan Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimiz kararlılıkla sürüyor. Aşevimizden günde 1000 öğünlük yemek dağıtıyoruz. Gelip alma imkanı olmayanların evlerine servis ediyoruz. 1,5 aylık sürede lise ve üniversite sınavına girecek öğrencilerimize 3500 deneme kitapçığı dağıttık. Otogar’ın karşısında açtığımız Okuma Salonu ve Kütüphanemizde 70 çocuğumuz aynı anda ders çalışabiliyor. Yeni dönemde belediye olarak aldığımzı eski vergi dairesi binamızı geniş kapsamlı okuma salonu ve kütüphaneye dönüştüreceğiz. 200’den fazla öğrencimize hizmet vereceğiz.

 

Gönül belediyeciliği, sosyal belediyecilik ve icraat belediyeciliğini aynı anda yürütüyoruz. Bu üçünün aynı anda yapıldığında gerçek belediyeciliğin kendini göstereceğine inanıyoruz. Bu dönemde tüm personelimle canla başla, hiçbir bahaneye sığınmadan gece gündüz demeden çalıştık. Huzurlarınızda personelime bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Birbirini tamamlayan hizmetlerin olabilmesi için bir tarafta Büyükşehir Belediyesi’nin olması gerkiyor, özellikle fen işlerinde. Büyükşehir Belediyemizin Bafra’ya 5 yıllık dönemde tam 1 milyarlık yatırım yapmasını sağladık. Bu yatırımı Cumhur İttifakı AK Parti Belediyesi olarak yaptırdık. Bizler Bafra’da Büyükşehir Samsun’da Cuhmhur İttifakı’nın belediyeleri olarak uyum içinde çalışma sonucu bu hizmetler ilçeye geldi. O yüzden mutlaka bir tarafta hükümetimiz bir tarafta büyükşehir belediyemiz bir tarafta ise ilçe belediyesi koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı, hükümetimizin desteği olmadan nasıl yapacaksınız? O nedenle ben sizlerden sadece kendimiz için değil, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Halit Doğan için de destek istiyorum. Kendisi ile 5 yıldır beraberiz, sürekli istişare ediyoruz. Sürekli ifade ettiğim gibi bizim seçimle ilgili bir endişemiz yok. Biz en yüksek oy oranıyla kazanmak arzusu ve duasındayız. Allah’ın izniyle bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

 

MUŞ: “AK PARTİ SÖYLÜYORSA YAPAR. DİĞERLERİ SORU İŞARETİ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş ise konuşmasında, “Bu kalabalık 3 gün sonra yapılacak olan seçimlerin zaferle sonuçlanacağını gösteriyor. Sizlerin iradesi ile üstesinden gelemeyeceğimiz aşamayacağımız hiçbir sorun yok.

 

Hamit Başkan tertemiz dürüst bir başkan, elindeki imkanlarla mucizeler yapmış bir başkanımız. Bu yapılan çalışmalar sizlerin vermiş olduğu vergilerle oluyor. Bu koltuğu oturacak kişinin bu kaynağı iyi kullanması gerekir. Bunun örneği işte burada var. Bafra’nın uzun yıllar sorunu olan içme suyu ve yağmur suyu, hem de kanalizasyon çalışmalarının 1,5 ay önce buraya gelerek, açılışını yapmıştık. Bu çalışmaları Mustafa Demir başkanımızla beraber, ilçe belediye başkanımız Hamit Kılıç ile çok kısa sürede yaptılar. Bu proje ile Bafra’nın 100 yılda daha alt yapı ile ilgili sorunu olmayacak.

 

Birçok vaatler söyleniyor, bakıyorsunuz 5 yıl içerisinde hiç biri gerçekleşmiyor. Kimin ne söylediğine iyi bakmanız lazım. Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım kim diye. Ak Parti söylüyorsa yapar, başka bir parti söylüyorsa soru işareti. İnsanları aldatmayacağız. Ak Parti’de 2005 yılından bu güne farklı görevlerde bulundum. Hamit başkanın işi tutuşunu gördüm. Rahat bir şekilde Hamit Kılıç başkanımıza oy verebilirsiniz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak Halit Doğan başkanımızı gösterdik, ona da sizlerden destek istiyoruz. Samsun’un çocuğu, sizin kardeşiniz olarak Halit Doğan yola çıktı. Biz kendisine destek çıkacağız, ikisi de bir birine yakın. Hem Halit hem de Hamit Başkanı destekleyeceğiz. 1 Nisan’dan ihtibaren Mustafa Demir başkanın bıraktığı yerden devam edeceğiz.

 

Samsun’u sanayi kenti yapmak istiyoruz, Samsun’da şu anda 4 tane sanayi bölgesi var. Terme, Tekkeköy, Vezirköprü ve Havza sanayi bölgesi olarak. 10 bin 500 dekar, yapımı ve projeleri tamam eden bu organize sanayi bölgelerini bitirmek istiyoruz. Üretimi artırdığımız zaman Bafra’da tedarik sağlayacak. Samsun’da ekonomi topyekün ileriye gidecek. Bafra’nın geçmişi tarıma dayalı olduğu için bu sulama kanalları önemli. Samsun’un diğer ilçelerinde de su kanal çalışmaları olacak. İşte bunları da 2028’e kadar tamamlamak istiyoruz. Güneş var, su da oldu mu diğer bölgelerde ikinci bir ürün almaya çalışacağız. Tüm projelerin hayata geçmesi için desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

BÜLBÜL: “YAPARSA AK PARTİ YAPAR”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Haluk Bülbül, “Türkiye de iktidarda olan AK Partidir, Cumhur İttifakıdır. Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin devlet başkanıdır, hükümet başkanıdır. Çok değerli Devet Bahçeli bey ve yine çok değerli Mustafa Destici bey Cumhur İttifağının ittifak ortağıdır. Sayın Devlet Bahçeli kongrede “Türkiye Yüzyılının kurtarıcı lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizi bırakamazsın” dedi. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bugün Türkiye’de istikrar ve güven ortamı varsa, bugün Türk milletinin başı dik, alnı açıksa bunun arkasındaki güç önce Allah’ın desteği ve yardımı, sonra aziz milletmizdir. Gazze’deki Müslümanların umudu Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan ise, Amarika, İsrail, Rusya bu bölgede Türkiye’ye sormadan karar alamıyorsa bunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı duruşudur. Biz birlik ve beraberliği tepede sağladık. Biz iktidara geldiğimizden bu güne Türkiye üç kat büyüdü. Bugün bu istikarı ve güven ortamını bozmak isteyen içeride ve dışarıda çok düşmanımız var. Bize düşen Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak. Eğer bir davaya inandıysak bunun için sonuna kadar yürümeye devam etmek zorundayız. Davayı kişisel çıkarları ön planda tutup terk etmek bize yakışmaz. Bu AK Partililere yakışmaz. Bugün pek çok yerde yerel seçimlerde bir çoğunun amacı belediyeleri kazanmak için değil. AK Partiyi kaybettirmek için çalışıyorlar. Buna bir şekilde alet olmak vebal içerir. AK Parti olarak biz bir arkadaşımızı belediye başkanı bir arkadaşımızı meclis üyesi yaptık. Bir dönem Allah nasip etti çalıştılar. Daha sonra milletimize sorduk ve Genel Merkezimiz burada bir değişim kararı verdi. O günlerde görev yapan ve şuan başka partilerden aday olanların vaadlerine baktığımızda arada dağlar kadar fark var. Mevcut iktidarı mevcut başkanı eleştirmek çok kolay. 50 yıllık sorunu bugün Hamit başkanımız çözdü. Her sorunun çözümünde bakanlarımız, milletvekillerimiz büyük gayret gösterdi. Bakanlık görevi de yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Mehmet Muş Samsun için Türkiye için büyük şanstır. Hamit Başkan Bafra’da zor olanı başardı. Alt yapıyı tamamladı. Zor olanı bitirdi. Bundan sonra Bafra’yı kimse tutamaz. Lakin bunun sekteye uğramaması lazım. Siyaset gönül işidir. Burada bulamadığın koltuğu başka yerde arama işi değildir. Bu, koltuk değil sevda işidir. Bu kadar emeğin zayi olmaması için bugün birlik ve bereberliğimizi artırarak devam ettirmek zorundayız. Bafra’nın maceraya ihtiyacı yok. Ben AK Partimizin Bafra’da kurucu ilçe başkanıyım. Bafra’ya hep güvendik ve bugüne kadar yüzümüzü karar çıkarmadı, yine çıkarmayacağına inanıyorum. Ancak çok daha büyük bir güç ve enerjiyle hem sandığa hakim olacağız, hem de iftiraya dedikoduya ve boş vaadlere kanmayacağız. Ben Bafra’ya sizlere güveniyorum. Bizi bu seçimde de mahcup etmeyeceğinize inanıyorum. Unutmayalım ki yaparsa AK Parti yapar” dedi.

 

SEMİZ: “CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN”

AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, “Bu kalabalık da gösteriyor ki, seçim sonucunda AK Parti Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı da Halit Doğan’dır. Ancak her zaman söylediğimiz gibi yüksek oy oranıyla bu seçimi kazanmak istiyoruz.” dedi.

adminadmin