Eğitim
Giriş Tarihi : 07-06-2014 09:59   Güncelleme : 07-06-2014 09:59

BAFRA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET SEVİNCİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde yapıldı.

BAFRA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET SEVİNCİ
Törene Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, OMÜ Rektör Vekili Mahmut Aydın, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bafra Meslek Yüksekokul Müdürü Ali Kemal Ayan, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Öğrenciler adına Bafra Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencisi ve okul birincisi Mert Vuraloğlu bir konuşma yaptı.

İlk mezunlarını verdiği 1994 yılından bu güne kadar 3 bin 86 öğrenci mezun olduğunu söyleyen Bafra Meslek Yüksekokul Müdürü Ali Kemal Ayan, “709 öğrencisi bulunan okulumuzdan 250 öğrencimiz mezun oluyor. Yüksekokulumuzda bilgisayar programcılığı, bitkisel ve hayvansal üretim, organik tarım ve muhasebe olmak üzere 4 program bulunmaktadır. 2014-2015 yılında ise yeni 3 ayrı program senatomuz tarafından kabul edilerek YÖK tarafından onaylanmıştır. 4 olan program sayımızı önümüzdeki yıllardan itibaren 7’ye çıkartarak öğrenci sayımızı 700’lerden bin 500 ve 2 binlere çıkartmak için çok önemli bir gayret içerisindeyiz” dedi.

Kaymakam Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Zihni Şahin de yaptıkları konuşmalarda öğrencileri tebrik ederek yeni yaşamlarında başarılar diledi.

OMÜ Rektör vekili Mahmut Aydın ise, “Bafra bir ova olduğu için tarım noktasında önemli bir yer. Bunun için de biz üniversite yönetimi olarak daha çok tarımla ilgili, turizmle ilgili bölümlerin Bafra’da açılması ve bu konuda istihdamın sağlanması konusunda öncelik veriyoruz. Bafra’da öğretim elamanı sıkıntımız yok. Yeni yetişen gençlerimizi özellikle Bafralı olup Bafra’da çalışacak olanlara Bafra’daki tarımın geliştirilmesi noktasında önemli katkılar vereceğini düşünüyorum. Velilerimizi de kutlamak gerekiyor. Türkiye’de çocuk yetiştirmek çok kolay değil. Üniversite okutmak çok kolay değil. Bin bir zorlukla yetiştirdikleri çocuklarını 2 yıl önce bize emanet ettiler. Biz üniversite yönetimi olarak bize gelen her çocuğumuzu emanet olarak algılıyoruz ve onları kendi çocuklarımız gibi kabul ederek onları en iyi şekilde yetiştirip ailelerine ve bu ülkeye hizmetine sunmaya gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve mezuniyet belgeleri verildi. Diğer mezunların da belgelerini almalarının ardından tören, keplerin havaya atılmasıyla son buldu.
adminadmin