Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-04-2023 13:23   Güncelleme : 17-04-2023 13:23

Bakan Muş ve Başkan Sandıkçı Depremzede Ailelerle İftarda Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, depremden etkilenerek Canik’e gelen depremzede ailelerle iftar programında bir araya geldi.

Bakan Muş ve Başkan Sandıkçı Depremzede Ailelerle İftarda Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Canik'e gelen depremzede ailelerle iftar programında bir araya geldi. Programda depremzede ailelerle yakından ilgilenen Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, onlarla sohbet etti. Depremden etkilenen çocuklar için psikososyal destek etkinlikleri düzenlenen programda Bakan Mehmet Muş ve Başkan İbrahim Sandıkçı, ailelerin taleplerini dinledi.

 

Deprem Bölgesine İlk Ulaşan Belediyelerdeniz

Depremzede vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, programda gerçekleştirdiği konuşmada deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Ülkemizi derinden üzen depremin yaşandığı haberini alır almaz hemen harekete geçtik. CAK Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekibimizi ve mobil mutfağımız Gönül Sofrası’nı hemen ilk gün depremlerin merkezi Kahramanmaraş’a sevk ettik. Canik Belediyesi olarak deprem bölgesine ilk ulaşan belediyelerden birisi olduk. Vatandaşlarımız deprem bölgesinde yararları sarmak için seferber oldu. Ellerinde avuçlarında ne varsa deprem bölgesine göndermek için belediyemize getirdi. Bizlerde vatandaşlarımızdan aldığımız yardımları süratle organize ederek deprem bölgesinde gönderdik. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren araçlarımızla, ekiplerimizle elimizdeki tüm imkânlarla bölgede büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Canik’ten Kahramanmaraş’ta İftar ve Sahur Yemeği

‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta iftar çadırı kurduklarını ve şehirde bulunan depremzede vatandaşlara iftar ve sahur yemeği ikramı gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlarımız için iftar çadırı kurduk. Kurduğumuz iftar çadırında günlük 1000 depremzede vatandaşımıza iftar ve sahur yemeği ikram ediyoruz. Ramazan ayının ilk gününden itibaren bölgede kurduğumuz gönül sofralarında depremzede kardeşlerimizi ağırlıyor, Ramazan ayının bereketini hep birlikte paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  Başkan İbrahim Sandıkçı, gerçekleştirdiği konuşmada ilçede kurdukları Deprem Destek Marketi ile deprem bölgelerinden ilçeye gelen depremzede vatandaşların tüm ihtiyaçlarının ücretsiz bir şekilde karşılandığını belirterek, ilçedeki depremzede vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarının belediyenin Kadın-Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından titizlikte devam ettiğini kaydetti.

 

 

“Travma sürecini atlatabilmeleri adına terapi çalışmaları gerçekleştiriyoruz”

Deprem bölgesinde depremzede çocuklar ve afetzedeler için psikososyal destek çalışmaları gerçekleştirmeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Sandıkçı, “Deprem bölgesinde yardım çalışmaları için bulunduğum süreç içerisinde ve ilçemize gelen, deprem afetini yaşayan başta çocuklarımız olmak üzere vatandaşlarımızın yaşadığı travma sürecini yakından gözlemledim. Vakit kaybetmeden hemen harekete geçerek depremzede çocuklarımız ve vatandaşlarımız için psikososyal destek ekibi kurduk. Uzman psikolojik danışman, klinik psikolog ve sosyal hizmet uzmanı olmak üzere alanında uzman isimlerden oluşturduğumuz ekibimizle hem deprem bölgesinde hem de ilçemizde misafir olan depremzede çocuklarımız ve kardeşlerimiz için psikososyal destek çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Onların travma sürecini kolaylıkla atlatabilmeleri adına belirlediğimiz program çerçevesinde etkinlikler ve terapi çalışmaları gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın ev sahipliğinde Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, AK Parti Canik İlçe Teşkilat Üyeleri, protokol üyeleri ve depremzede aileler katıldı. Program Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın depremzede çocuklar ile birlikte Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş’a hediye takdim etmesinin ardından son buldu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN