Güncel
Giriş Tarihi : 22-11-2023 14:27

Bismil Devlet Hastanesi’nde Rüşvet Operasyonu

Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bismil Devlet Hastanesinde kulak burun boğaz polikliniğinde doktorların hastane imkânlarını kullanarak kendilerine haksız menfaat temin etmek iddiaları hakkında operasyon başlattı.

Bismil Devlet Hastanesi’nde Rüşvet Operasyonu

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastalardan bıçak parası aldıkları ve para trafiğini medikal işi yapan kişiler üzerinden gerçekleştirdikleri, yaptıkları ameliyatları kişisel sosyal medya hesaplarında paylaştıkları yönündeki bilgiler doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda aralarında 2 doktor, 2 hastane personeli ve 1 anestezi teknikeri bulunan 8 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Sistem nasıl işliyor

Hastayı ameliyat edecek hekim ameliyatınızı yaparız ancak bu malzemeler devlette yok medikalden alın gelin diyor. Medikal 15 bin liraya içinde bir adet burun tamponu ve buz aküsü olan kapalı kutuyu ameliyat malzemesi diye hastaya satıyor. Medikal ile doktor parayı sonra paylaşıyor. Hastaya devlete ait malzemeler ile ameliyat yapıyorlar.

Kaynak: PersonelSağlık

adminadmin