Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 20-03-2014 21:39   Güncelleme : 20-03-2014 21:39

CANİK'TEN MOBİL MESCİT!

Canik Belediyesi, pazar yerleri, miting ve doğal afet gibi durumlarda kullanılması amacıyla "mobil mescit" yaptı. Kadın ve erkeklere özel abdest alma ve namaz kılma yeri bulunan mescit sayesinde vatandaşlar her yerde ibadetlerini rahatça gerçekleştirme imkanı bulacak.

CANİK'TEN MOBİL MESCİT!
Canik Belediyesi sosyal belediyecilik örneği sergileyerek vatandaşların kullanımına sunulmak üzere  "mobil mescit", uygulamasını hayata geçirdi. İnsanların kalabalık olduğu pazar yeri, miting ve doğal afet alanlarında namaz ibadetlerini yerine getirme sıkıntısını gidermek amacıyla yapılan mobil mescit ile vatandaşlar, ibadetlerini her yerde yerine getirebilecek. Kadın ve erkeklere özel abdest alma yerleri, tuvalet ve mescitleri bulunan mescit, Türkiye'de ilk kez Canik belediyesi tarafından hayata geçirildi.

PRATİK BİR ARAÇ

Mobilize hizmetlere her zaman ihtiyaç olduğunu ifade eden Genç, "Karavan, kalabalık mitinglerde, pazar yerlerinde, doğal afetlerde rahatlıkla kullanılabilecek pratik bir araç. İnsanların kalabalık mekanlarda namaz ibadetlerini yerine getirmesi, gerçekten çok sıkıntılı bir durumdu. Cami ya da mescit bulmak, abdest almak bir anda olabilecek bir durum değildi. Mobil karavanla inşallah bu sıkıntıyı da ortadan kaldırmış olacağız" diye konuştu. Karavanın tuvaletlerinin elektrikli şekilde tasarlandığını belirten Genç, enerjiden ve sudan tasarruf yapması için birtakım aksamlarla daha güvenilir ve ekonomik olmasının sağlandığını da söyledi.

KADIN VE ERKEK BÖLÜMLERİ VAR

Mobil mescidin erkek ve kadın olmak üzere iki bölümden oluştuğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ""Her iki tarafta da onar kişi rahatlıkla namaz kılabiliyor. Mescit karavanımızın arka tarafında da yine erkek ve kadınların ayrı abdest alacağı yer bulunmaktadır. Tabii tuvaleti de düşündük. Karavanın altında 900 litre temiz ve bin 200 litre pis su tankı bulunuyor. Abdest ve temizlik ihtiyacını karşılayacak kadar su mevcut. Vidanjör vasıtasıyla pis su tankı boşaltılabiliyor" dedi.

MESCİT'İN BULUNACAĞI PAZARLAR

Canik'te pazar yerlerinde konuşlanacak olan mobil mescit Pazartesi günü Hasköy Mahallesi 322. Sokak, Salı günü Karşıyaka Mahallesi Ok Sokak, Çarşamba Günü Yavuzselim Mahallesi Beyzade Sokak, Perşembe günü Karşıyaka Mahallesi Manisa Sokak, Cumartesi günü Gaziosmanpaşa Mahallesi 144. Sokak ve Pazar günü Gazi Mahallesi Anıl Sokak'ta vatandaşların hizmetinde olacak.
adminadmin