Sağlık
Giriş Tarihi : 19-11-2020 17:42   Güncelleme : 19-11-2020 17:42

Evde Kan Alma

Bugün birçok laboratuvar hastanın ayağına giderek tahlil numunelerini almakta ve uygun koşullarda laboratuvarda incelemektedir.

Evde Kan Alma

Evde kan alma hizmeti özellikle içinde bulunduğumuz günlerde son derece önemlidir. Bunun dışında evde yatağa bağımlı olarak yaşayan başka bir yere taşınması zor olan hastalar için evde kan alma hizmeti son derece anlamlıdır. Evden dışarı çıkmadan bütün tetkiklerin yapılması, hastaya ve hekime ulaştırılması önemli bir hizmettir.

Aynı zamanda hasta açısından son derece konforlu bir hizmettir. Evde kan alma hizmeti bugün birçok tıbbi laboratuvarlar tarafından yapılmakta ve önceden var olan büyük bir boşluğu dolduran hizmetlerden biridir. Evde kan alma laboratuvar usullerine uygun olarak ve taşıma koşulları hazırlanarak yapılmaktadır.

Özellikle yoğun iş temposunda çalışan insanların yalnızca evlerinden değil işyerlerine de gelerek kan alınması son derece önemlidir. Bugün bir sektör durumuna gelen evden kan alma servisi sunan tıbbi laboratuvarlar birçok bölgede şubeleri aracılığı ile bu hizmeti vermektedir.

Evde Kan Alma Hizmetleri

Bugün birçok laboratuvar hastanın ayağına giderek tahlil numunelerini almakta ve uygun koşullarda laboratuvarda incelemektedir. Hasta açısından son derece konforlu hizmetlerden biridir. Yapılması gereken tek şey laboratuvarı bu konuda bilgilendirmek, hangi tahlillerin yapılacağını söylemek ona göre aç ya da çok bilgilerinin verilerek eve adrese kadar veya işyerlerinde hastanın ayağına götürülen hizmetlerden biridir.

Özel sağlık sigortası bulunan hastalar aynı şekilde bu hizmetten yararlanabilirler. Hangi testlerin yapılacağını doktorun reçete etmesi durumunda verilen hizmet prosedüre uygun hizmettir. Evden kan alma hizmeti sunan laboratuvarlar, sonuçları e mail yoluyla veya hastanın online olarak laboratuvar sisteminden öğrenmesi mümkündür. Bunun dışında orijinal ıslak imzalı rapor da hastanın adresine gönderilmektedir.

Hemogram Testi Nedir Ve Neden Yapılır?

Hemogram testi fiyatı açısından en fazla istenen kan testlerinden biridir. Hemogram kandaki hücre sayısını ve oranlarını tespit eder. Bu aynı zamanda vücudun sağlıklı olup olmadığı konusunda da bilgi veren tetkiklerden biridir. En kısa sürede fazla yapılan hemogram testi sonucu alınan ve en genel anlamda vücudun sağlık durumu hakkında ciddi önemli bilgiler verir. Hemogram testi fiyatı ve sonucu ile var olan bir hastalığın teşhis edilmesinin yanı sıra olası hastalıklar konusunda da bilgi verir.

Hemogram testi için kan örneği alınır ve bakılır. Hemogram için ayrıca hastanın aç karnına olmasına gerek yoktur. Kan örneği belli bir oda sıcaklığında kalabilir, yâda 18 saat boyunca buzdolabında da kalabilir. Kan numunesinin alınması ile kanın bir kısmı parçalanır. Kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin molekülü hücre dışına çıkar.

Laboratuar ortamında seyreltme işlemi yapılarak hücrelerin sayısı tespit edilir. Bu hesaplama işlemi kan sayımı cihazlarında otomatik olarak yapılır. Kan tahlili sonuçları belli parametrelere göre sonuç belgesi oluşturulur. Laboratuvar sonuçların da sınır üstü ve sınır altı değerler raporlanır. Raporlama işleminde ise hastanın yaşına göre alt ve üst sınırlar farklı olarak değerlendirilir. Çocukların sınır değerleri ile yetişkinlerin sınır değerleri farklıdır. Bu aynı zamanda bazı tahlillerde yaş ve cinsiyete göre de farklılıklar gösterdiği olur.

Kan Tahlili Fiyat Fiyatları

Türkiye'de oldukça fazla ve yeterli sayıda laboratuar bulunmaktadır. Birçok hastalığın teşhis edilmesinde kullanılan testler kan numunesi alınarak yapılır. Kan tahlili çok çeşitlidir. Çok farklı hastalıkların tanısında önemli bilgiler verir.

Ancak her bir tahlilin çalışılma aşaması farklı sürelerde ve farklı gereçlerle yapılır. Bu nedenle kan tahlili fiyatları konusunda en doğru bilgiye laboratuvarı arayarak hangi tahlilin yaptırılacağı konusunda bilgi vermek ve bu tahlilim fiyatını öğrenmektir. Genel anlamda kan tahlili fiyatları diğer laboratuvar fiyatlarından çok farklı değildir. Ödenebilir bir maliyete sahiptir.

adminadmin