Türkiye
Giriş Tarihi : 20-09-2022 14:30   Güncelleme : 20-09-2022 14:30

Furkan Akçadağ Kimdir?

Furkan Akçadağ, Akçadağ Grup’ta Yönetim Kurulu Başkanı olmasının yanında farklı kuruluşlarda da önemli pozisyonlarda görev almaktadır.

Furkan Akçadağ Kimdir?

21 Eylül 1994’te Diyarbakır’da doğan Furkan Akçadağ, Akçadağ Grup şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır. Tam adıyla "Şeyhmus Furkan Akçadağ" evlidir ve Ankara’da yaşamaktadır.

Jale Tezer Koleji mezunu olan genç iş adamı ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunudur. Yüksek öğrenimi de aynı üniversitede tamamlamış olan Furkan Akçadağ üstün başarı derecesiyle üniversite öğrenimi tamamlamıştır.

2015 yılında Penn Eyalet Üniversitesi’nde Araştırma Stajyeri pozisyonunda çalışan, Akçadağ ailesinin genç üyesi Furkan Akçadağ profesyonel olarak iş dünyasına aile şirketinde adım atmıştır. 2022 itibariyle de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Aile şirketi olan ve daha önce Akçadağ İnşaat ismiyle bilinen Akçadağ Grup’ta başarılı projelere imza atan Furkan Akçadağ iş dünyasında sürdürülebilir ve doğa dostu kaynaklarla çalışmaya verdiği önemle bilinmektedir.

Akçadağ Grup, 92 yıldır iş dünyasında farklı sektörlerde yer alan büyük bir kuruluştur. İnşaat alanında projelerle geçmiş yıllarda Akçadağ İnşaat olarak faaliyetlerini sürdüren firma, çalışma kollarının artmasıyla birlikte Akçadağ Grup olarak ismini değiştirmiş ve tüm iş alanlarını aynı çatı altında toplamıştır. Akçadağ Grup; maden, teknoloji, telekomünikasyon, enerji, inşaat, lojistik ve sigorta sektörlerinde hizmet vermektedir.  

Furkan Akçadağ’ın, Akçadağ Grup çatısı altında gerçekleşmesinde rol aldığı, tamamlanan ve 2022 itibariyle devam eden önemli projeler şöyle sıralanabilir:

  • Yenimahalle Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü Ankara Yenimahalle Karşıyaka Pazar Yeri ve Sosyal Tesis İnşaatı’nın tamamlanması.
  • Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Altyapı Ayrımları Genel Müdürlüğü İzmir Foça Yat Limanı İnşaatı hat tesis naklinin gerçekleştirilmesi.
  • 2022’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca ihalesi yapılan YEKA RES 3’te, Adıyaman’da, rüzgar enerjisine dayalı kaynak alanları ve 40 MWe bağlantı kapasitesinin alınması.
  • 2022’de Tekirdağ Malkara’da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 15 milyon tonluk rezervli kömür ocağında, kömür yıkanma şartlı tesis ihalesinin kazanılması.
  • Türk Telekomünikasyon İstanbul Avrupa Yakası Yapım, Bakım ve Onarım işlerinin devamına dair sözleşme yapılması.
  • Avrupa’nın En İyi Hizmet Binası seçilen İnegöl Belediyesi Hizmet Binası yapım sorumluluğunun alınması.
  • Manisa Soma Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü Deniş 1/A Nolu Pano Dekapaj işinin sürdürülmesi.
  • C Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van ili Özalp ilçesi Hudut Hattına 2.etap Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi yapım işinin sürdürülmesi.

Furkan Akçadağ, Akçadağ Grup’ta Yönetim Kurulu Başkanı olmasının yanında farklı kuruluşlarda da önemli pozisyonlarda yer almaktadır. Bunlar arasında Gökyüzü Telekomünikasyon’da Kurul Üyesi ve Whitemont LTD.’de Yönetim Kurulu Başkanı olması sayılabilir. 

adminadmin