Dünya
Giriş Tarihi : 20-09-2022 12:30   Güncelleme : 20-09-2022 12:30

Afrika'da su kuyusu ne kadar? Afrika'da su kuyusu açtırma bedeli 2022

Huzur Derneği sizlerden aldığı desteklerle Afrika'da su kuyuları açıyor. Bağış ve detaylı bilgi için bize ulaşın.

Afrika'da su kuyusu ne kadar? Afrika'da su kuyusu açtırma bedeli 2022

Huzur Derneği sizlerin destekleri ile Afrika'nın yoksul ülkelerinde su kuyuları açıyor. Bu hayırda ortak olmak isteyen binlerce vatandaş arama motorlarında "Afrika'da su kuyusu ne kadar?" - "Afrika'da su kuyusu açtırma bedeli 2022" sorularına cevap arıyor. 

Huzur Derneği olarak Rabbimizin sayısız nimetlerinden biri olan suyun canlılar için önemini çok iyi kavradığımız için özellikle şiddetli kuraklık yaşanan bölgelerde, bilhassa kuraklığın şiddetli yaşandığı Afrika ülkelerinde “Su Kuyuları” açıyoruz. Şahıs adına su kuyusu bedelleri şu şekildedir:

  • Çad (2000€)
  • Arakan Kuyu (750$)
  • Arakan Şadırvan (2000$)
  • Bangladeş (2000$)
  • Tanzanya (2000$)
  • Pakistan (1000$)

Su Projesi, toplulukların sondaj kuyuları açmasına, kuyu kazmasına, küçük yeraltı barajları inşa etmesine, yağmuru tutmasına, tatlı su kaynaklarını korumasına, yüzey suyunu filtrelemesine ve uygun sanitasyon ve hijyen uygulamalarını sürdürmesine yardımcı olma deneyimine sahiptir.

Hizmet verdiğimiz her topluluğun farklı olduğunu öğrendik. Temel jeolojiden iklim ve kültüre kadar birçok faktör, temiz ve güvenli suya erişim sağlamak için en sürdürülebilir proje türünü belirler.

Eğitim

Öğrenciler su toplamaktan kurtulduklarında sınıfa dönerler. Düzgün ve güvenli tuvaletler sayesinde kızlar gençlik yıllarında okulda kalırlar.

Su Krizi ve Eğitim Sağlık

Güvenli su, temiz eller, sağlıklı bedenler. Hastalık nedeniyle kaybedilen zaman azalır ve insanlar kendilerini yoksulluktan kurtarma işine geri dönebilir.

Su Krizi ve Sağlık Açlık

Suya erişim gıda güvenliğini sağlar. Daha az ürün kaybı ile açlık azalır. Okullar öğrencileri bahçelerle besleyerek maliyetleri düşürebilir.

Su Krizi ve Açlık Yoksulluk

Suya erişim, yoksulluk döngüsünü kırabilir. Hizmet verdiğimiz topluluklar büyümeye hazır. Nasıl yapmayı seçeceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz.

HUZUR DERNEĞİ VASITASIYLA AFRİKA'DA AÇILAN BİR SU KUYUSUNUN HİKAYESİ 

Bir yıl önce, cömert bağışçılar Kenya'daki Shikhuyu Topluluğu için Huzur Derneği yardım etti. Aylık bağışçıların ve doğrudan Huzur Derneği'ne bağış yapan diğer kişilerin katkıları, ekiplerin yıl boyunca proje alanlarını ziyaret etmesine, topluluklarla ilişkileri güçlendirmesine ve su projesini zaman içinde değerlendirmesine olanak tanır. Bu tutarlı ziyaretler, hayati dersleri öğrenmemize ve harika hikayeler duymamıza izin veriyor - ve açılan su kuyusu ile bölge halkının yaşadığı duyguları sizlere aktarıyoruz.

Bütün köy tamamen iyiye doğru değişti. Erkeklerin kaynaktan su getirmek ve hayvanları beslemek gibi ev işlerine yardım ettiği görüldü. Çocuklar her yönden sağlıklı görünüyorlardı ve mutlulukları parlak yüzlerinden okunuyordu. Topluluk üyelerinin geçen yıl su ve sanitasyon eğitimi sırasında öğrendikleri her şeyi takip etmeye istekli olmaları konusunda teşvik ediliyoruz.

Artık her evde bir çukur tuvaleti, bulaşıklık var ve neredeyse herkes kompost çukurları kazdı. Çevre, temiz süpürülmüş bileşiklerle sakindir. Village Elder John Memba ve 8 yaşındaki Dickson Aswani ile hayatlarının geçen yıl boyunca nasıl daha iyiye doğru değiştiğini konuştuk.

Memba, “Korunan kaynaktan gelen temiz su ve eğitimde tartışılan uygun hijyen uygulamalarına uyulması nedeniyle ishal hastalıkları azaldı” dedi.

"Bu, yaşam standartlarının iyileşmesine yol açtı, çünkü topluluk üyelerinin ilaç aramak için daha önce ayrılabilecekleri tüm kaynaklar şimdi kullanıldı ve diğer karlı girişimlere kanalize edildi."

Kaynağın korunması, temiz suya sürdürülebilir erişime giden yolda yalnızca bir adımdır. Su Projesi, her bir su kaynağının tutarlı bir şekilde izlenmesini taahhüt eder. Sizin gibi bağışçıların mümkün kıldığı izleme ve değerlendirme programımız, su noktalarının güvenli ve güvenilir olmasını sağlamak için her yıl 4 defaya kadar ziyaret ederek topluluklarla ilişkilerimizi sürdürmemize olanak tanır.

Bu, projeleri izlememizin ve sizinle iletişim kurmamızın birçok yolundan sadece biridir. Ayrıca, tutarlı izleme verilerimize dayanarak tüm su noktalarımızın nasıl performans gösterdiğini görmek için işlevsellik durumunu ve proje haritamızı her zaman kontrol edebilirsiniz.

Bir proje, küresel su krizini sona erdirmek için kovada sadece bir damla, ancak bu projenin dalgalanma etkileri gerçekten şaşırtıcı. Shikhuyu'daki bu bahar birçok hayatı değiştiriyor.

Çocuklar artık ishal gibi önlenebilir hastalıklar nedeniyle dersleri kaçırmıyor. Dickson, bu pınarın temiz su almasına yardımcı olduğu ve evdeki tuvaletlerin banyoyu kullanması için bir yer sağladığı için çok mutluydu.

adminadmin