Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-06-2021 14:18   Güncelleme : 02-06-2021 14:18

İlk Dersi Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı Verdi!

Pandemi nedeniyle kültür ve eğitim faaliyetlerine bir süre önce ara veren Canik Belediyesi Hanım Konakları, kademeli normalleşme süreci ile yüz yüze eğitim programına yeniden başladı. Canik Belediyesi koordinasyonunda kültür ve eğitim faaliyetlerini sürdüren Hanım Konakları'nda ilk dersi Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı verdi.

İlk Dersi Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı Verdi!

Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde faaliyet gösteren Hatice Hanım Konağı'nı ziyaret ederek eğitim günü açılışını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Sıbyan Mektebi'ndeki çocuklara Kur'an-ı Kerim dersi yaptı. Dersin sonunda çocuklarla oyun oynayıp sohbet eden İbrahim Sandıkçı, onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

  

Sıbyan Mektebi'nin önemine değinen Başkan Sandıkçı, "Burada 4-6 yaş arası çocuklara anaokulu eğitiminin yanı sıra manevi değerler eğitimi de veriliyor. Çocuklarımızın kişilikleri bu yaşlarda şekillenmektedir. Büyüdüklerinde ihtiyaç duydukları tüm donanımı onlara sağlamamız gerekiyor. Bu eğitimi verirken gereken sevgi ve şefkati de onlardan esirgememeliyiz. Onlar bembeyaz tuval gibidir. Kişiliklerini en güzel nakışlara, renklere bezersek insanlığa o kadar faydalı bireyler yetiştirmiş oluruz." şeklinde konuştu.

 

"Öğretmenlerimiz, çocukların kişisel becerilerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak, onlara zamanı güzel kullanma becerisi kazandırma, paylaşmayı öğretme çabası içindeler." diyen Sandıkçı, çocuklara bu güzel hasletleri kazandırmak için gayret eden tüm eğitmenlere teşekkür ettiğini belirtti.

 

Hanım Konakları'na bağlı 4 Sıbyan Mektebi'nin aktif olarak faaliyet gösterdiğini, 4 tanesinin de hazırlık aşamasında olduğunu belirten Sandıkçı, Canik ilçesinde ikamet eden anne ve babalara, çocuklarını gönül rahatlığıyla bu eğitim kurumlarına göndermelerini tavsiye etti.

 

Hatice Hanım Konağı'nda çeşitli yaş grubu bayanların katıldığı kursları da ziyaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, kursiyerlerin taleplerini dinleyip onlardan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Eğitimini tamamlayan kursiyerlere Halk Eğitim onaylı belge verildiğine dikkat çeken Başkan Sandıkçı, bazı kursiyerlerin eğitim sonrası kendi atölyesini kurup üretim yaptığını söyledi. Bayanların eğitimi konusunda Belediye olarak her türlü desteği sürdüreceklerini ifade eden Başkan Sandıkçı, "Pek çok bayan kursiyerimiz aldıkları eğitimle hem yeni bir iş öğreniyor hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor hem de meslek sahibi oluyor şeklinde konuştu.

 

Hanım Konakları'nda aşçılık, pastacılık, el sanatları, biçki-nakış, kâğıt rölyef gibi çeşitli kursların yer aldığını söyleyen Başkan Sandıkçı, kurs sayısını artırmayı hedeflediklerini ve Canik’te ikamet eden bütün bayanları Hanım Konakları’daki kurslara davet ettiğini belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN