Bilişim
Giriş Tarihi : 14-02-2014 11:03   Güncelleme : 14-02-2014 11:03

İNTERNETİN HIZI 50 MEGABİTE YÜKSELECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Türkiye'de interneti yasakladığımızı, yasaklamak istediğimizi söyleyenlere en iyi cevap Türksat 4A ve Türksat 4B uydusudur. Türksat 4B uydusu ile internetin hızı 50 Megabite yükselecek" dedi.

İNTERNETİN HIZI 50 MEGABİTE YÜKSELECEK
TÜRKSAT 4A uydusunun fırlatılma törenine katılmak üzere Moskova'ya gelen Bakan Elvan, ILS tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Türksat 4A ve Türksat 4B uydularıyla Türkiye'nin haberleşme alanında ve televizyon yayınlarında 3 katın üzerine kapasite artışının olacağını belirten Elvan, Türksat 4A sayesinde Afrika'nın tamamının kapsama alanına gireceğini söyledi.
 
Bu yılın ikinci yarısında Türksat 4B uydusunun fırlatılacağını anımsatan Elvan, söz konusu uydu aracılığıyla coğrafi koşulların engel olduğu yerlere de internetin ulaşacağını anlattı. Türkiye'de internet alt yapısının çok geliştiğini ancak coğrafi koşullar nedeniyle küçük çaplı problemlerle karşı karşıya kalındığını bildiren Elvan, Türksat 4B uydusuyla bu problemlerin tamamen bertaraf edileceğini vurguladı.
 
Türksat 4B ile sadece Türkiye'de değil Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Afganistan gibi ülkelere de internet hizmetinin verileceğini dile getiren Elvan, "Türkiye'de interneti yasakladığımızı, yasaklamak istediğimizi söyleyenlere en iyi cevap Türksat 4A ve Türksat 4B uydusudur. Türksat 4B uydusu ile internetin hızı 50 Megabite yükselecek" diye konuştu.
 
Elvan, 10 yıl önce 20 bin olan genişbant internet abone sayısının bugün 35 milyona yaklaştığını dile getirerek Elvan, şunları kaydetti:
 
"Bu da hükümetin intrenete ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Biz, bırakın interneti yasaklamayı, her bir bireyin internet kullanmasını istiyoruz. Yıl 2007, biz AK Parti hükümeti olarak ilk kez İnternet Yasası çıkardık, belli bir kesim ayağa kalktı 'internete sansür getiriyorsunuz, internete yasak getiriyorsunuz' dedi. Ama çok kısa süre sonra vatandaşımız baktı ki AK Parti hükümetinin internetin daha fazla kullanımına imkan sağlayan düzenlemeler getirdiğini fark etti. 2009'da ise özellikle küçük çocuklarımızın internetin zararlarından korunması amacıyla güvenli interneti teşvik amacıyla yeni bir düzenleme getirdik. Belli bir grup ayağa kalktı, 'AK Parti hükümeti interneti yasaklıyor, internete sansür getiriyor' diye. Ama çok kısa süre içinde vatandaşlar anladı ki vatandaşların hayrına AK Parti iktidarı çalışmış, güzel düzenlemeler yapmış. Bugün getirdiğimiz internet düzenlemesi de vatandaşların yararınadır, kişilik hak ve hürriyetin korunmasına yöneliktir, özel hayatın gizliliğinin güvence altına alınmasına yöneliktir. Biz, bizatihi kişinin mağduriyetini önlüyoruz."
 
Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının hükümetin çalışmalarının küçük bir parçası olduğunu dile getiren Elvan, geceli gündüzlü çaba harcayıp Türkiye'yi güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.
adminadmin