Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Güncel

Kudüs patriğinden Erdoğan’a hz. Ömer emannamesi!

Kudüs Patriği Theofilos, Kudüs’te kutsal mekânların tehlikeye girmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Kudüs patriğinden Erdoğan’a hz. Ömer emannamesi!
Paylaş:

Görüşmede Patriğin amacı, Kudüs’teki Hristiyan mirasının korunması için Türkiye’den destek istemek oldu.

Hz. Ömer’in emanı Erdoğan’a hediye edildi

Ziyaretin sonunda Theofilos, Erdoğan’a tarihi bir tablo sundu. Tablo, Halife Ömer bin Hattab’ın 638 yılında Kudüs’ü fethettikten sonra Hristiyanlara can ve ibadet özgürlüğü tanıyan emannameyi simgeliyordu. Bu hediye, Hristiyanların da güvenceyi Türkiye’den beklediği mesajı olarak yorumlandı.

Batı’da rahatsızlık, Beyaz Saray’dan karşı hamle

Emanname tablosunun Erdoğan’a verilmesi Washington’da büyük yankı uyandırdı. ABD eski Başkanı Donald Trump’ın bu gelişmeye tepki gösterdiği, ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Beyaz Saray’a çağrılarak “Türkiye’de azınlıkların baskı altında olduğu” yönünde açıklama yapması istendiği belirtildi.

Netanyahu’nun sert çıkışı: “Kudüs bizim şehrimiz Erdoğan”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise gerilimi artıran bir çıkış yaparak Kudüs’ün kendilerine ait olduğunu söyledi. Ankara ise Kudüs’ün üç semavi dinin ortak mirası olduğunu vurguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kudüs’te adalet ve çok sesliliği savunan tutumu, İsrail’in tek taraflı hâkimiyet iddialarıyla çelişiyor.

Kudüs tartışması yeniden gündemde

Uzmanlara göre bu gelişme, Kudüs’ün sadece dini değil, siyasi ve tarihi boyutlarını da yeniden gündeme taşıdı. Osmanlı arşivlerinde Kudüs’ün tapu kayıtlarının hâlâ bulunması, Türkiye’nin elindeki tarihsel belgenin Batı’da rahatsızlık oluşturduğu ifade ediliyor.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Topuk Kanı Zulmü ve K Vitamini Yanlışı

Akışın sonuna geldiniz.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat