Güncel
Giriş Tarihi : 24-02-2021 06:23   Güncelleme : 24-02-2021 06:23

Mansur Yavaş’tan İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’a Kıyak İhale!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın sahip olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik isimli firmanın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden tam 107 milyon 29 bin liralık ihale aldığı ortaya çıktı.

Mansur Yavaş’tan İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’a Kıyak İhale!

Yeni Akit Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından açılan ‘İstasyon Caddesi Alternatif Yol Projesi Sanat Yapıları Yapım İşi’ ihalesini İYİ Parti Samsun Milletvekili ve TBMM KİT komisyonu üyesi Bedri Yaşar’ın sahip olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firmasının almış olmasıyla Millet İttifakındaki ortakların adrese teslim ihalelerle beslendiği de gün yüzüne çıkmış oldu.

 

4 FİRMA KATILMIŞTI

Toplam tutarı 107 milyon 29 bin lira olan ihaleye 4  farklı firma KATILDI.

İhaleyi kazanan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın firması 107 milyon gibi astronomik bir tutarı tek kalemde konmuş oldu.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın, TBMM bünyesinde yaptığı görev de dikkat çekiyor.

Yavaş’tan 107 milyon liralık kamu ihalesi alan Yaşar, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi vasfını da üzerinde taşıyor.

Her fırsatta kul hakkından bahseden CHP’li Yavaş’ın, seçim ittifakındaki ortakları olan İYİ Partili isimlere ihale yağdırması ise gerçek yüzlerini gözler önüne seriyor.

 

BAHÇELİ GİRENİ YAKARIM DEMİŞTİ

Öte yandan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın 1999 depreminde Dünya Bankası kredili deprem konutları ihalesinde 11 milyon lirayı yeni bir şirket kurarak aktardığı iddia edilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "ihaleye gireni yakarım" uyarısına rağmen dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın, dönemin MHP Gümüşhane Eski Milletvekili şimdinin İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'a ihale verdiği ve 11 milyonluk vurgun yaptığı ve yargılanmıştı.

 

İKİ AYRI FİRMAYLA İHALEYE GİRDİ

18 Nisan 1999 seçimlerinde Gümüşhane milletvekili olarak MHP'den Meclis'e giren ve Ankara'da inşaat sektörünün önemli isimleri arasında yer alan Bedri Yaşar, 17 Ağustos depreminden sonra  geçici konut ihalesine girdi.

Bedri Yaşar ismi ilk kez resmi adı "Deprem bölgesinde yer alan Körfez (Kocaeli) 1. ve 2. Bölge'de yaptırılacak prefabrik konutlara ait altyapı inşaatı" ihalesine iki ayrı firmayla katılmasıyla gündeme gelmişti.  

 

PARAYI ALABİLMEK İÇİN YENİ ŞİRKET KURDU

Kalıcı deprem komutlarını alan diğer firmalar, yapım işini tamamlayıp işi kura aşamasına getirirken, İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın üstlendiği ve 31 Temmuz da bitirmeyi taahhüt ettiği konutların ancak yüzde 65'i tamamlayabildi. Yaşar bu arada piyasaya olan borçlarını ödemekte sıkıntıya girdi. Piyasalara olan borcu nedeniyle Ankara ve Niğde mahkemelerinde yürütülen davalardan trilyonluk hacizler geldi. Bunun üzerine şirketin Toplu Konut İdaresi'ndeki 11 milyon liralık istihkakına konulmasının önüne geçebilmek için yine Yaşar'ın çalışanları ve yakınları tarafından kurulan Ankara Beton AŞ'ye temlik yapıldı. Bu sayede 11 milyon liralık istihkak alacaklı şirketler yerine, Ankara Beton AŞ'ye kaydırıldı.  

 

KRİZDEN ETKİLENDİM

Temlik uygulamasını doğrulayan Toplu Konut İdaresi yetkilileri, istihkakların noter aracıyla temlik edilen Ankara Beton AŞ'nin muhasebesine hakediş takvimi çerçevesinde verildiğini bildirdiler. Bedri Yaşar'ın o dönemlerde Ankara'daki gayrimenkullerini satışa çıkardığı iddia edilmişti. Bedri Yaşar, inşaatların yüzde 65'nin tamamlandığını, hakedişin temlik yoluyla Ankara Beton AŞ'ye kaldırıldığını doğruladı. Ancak bunun bir para kaçırma olayı olmadığını savunan Yaşar, yaşanan ekonomik krizin en çok istihdamı bulunan inşaat sektörünü etkilediğini ve yaşanan krizden etkilendiğini söyledi.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN