Eğitim
Giriş Tarihi : 23-11-2023 16:29

MEB’in Yeni Müfredatında Neler Var!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlayacağı yeni müfredata dair detaylar ortaya çıkmaya başladı.

MEB’in Yeni Müfredatında Neler Var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in müfredatta yenilikler yapmak istediği ilk defa Öğretmen Haber duyurmuştu.

Ardından çok geçmeden bir canlı yayında yeni müfredat ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Tekin, müfredatın Kasım sonuna yetişeceğini açıklamıştı. Kademeli olarak geçiş yapılacak olan yeni müfredatın en geç Aralık ayının başında duyurulması bekleniyor.

Müfredat 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıfları kapsayacak ancak geçişler sert bir şekilde yapılmayacak ve kademeli bir geçiş tesis edilecek.

Konu hakkında detaylar veren Mine Kuşaklı, yeni müfredatın esas olarak öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve aynı zamanda ahlaki yönlerini geliştirmeye yönelik tasarlandığını açıkladı. Yeni müfredat ile birlikte bir diğer hedef de öğrencileri akademik olarak yetiştirmenin yanı sıra gelecekti iş hayatına hazırlayabilmek.

Veliler Öğrenciler Teşvik Etmeli

Velilere seslen Psikolog Kuşaklı, velilerin yeni müfredat ile birlikte çocukların okullarda öğrendikleri yeni becerileri günlük yaşamda kullanabilmeleri açısından onları teşvik etmeleri gerekiyor dedi.

Müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılını kapsayacak, bu sebeple öğrencilerin adapte olabilmeleri için önlerinde bir zaman bulunuyor. Daha önce Türkçede 70 puan şartı gibi uygulamalar ile öğrencilerden bir takım şikayetler oluyor. Ortak sınavlar, yazılı sınavlar öğrencileri zorlayan adaptasyon problemleri ortaya çıkarıyor.

Müfredat 2024-2025 yılında yürürlüğe girecek olsa da bazı öğrenciler sorun yaşayabilir. Bazı öğrenciler sınavlara ciddi bir şekilde hazırlanacak. Bazı konular çıkarıldığında ise öğrenciler emeğinin boşa gittiğini düşünecek. Şuanda öğrenciler yaşlarının üzerinde eğitim alıyorlar. Müfredat değişikliği ile birlikte konular sadeleşecek ve basite indirgenecek.

Yeni müfredat kademeli olarak 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda uygulanacak.

adminadmin