Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-05-2021 11:28   Güncelleme : 06-05-2021 11:28

Millet İttifakı ortaklarının ballı ihale sessizliği devam ediyor!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı 107 milyonluk ihale unutuldu.

Millet İttifakı ortaklarının ballı ihale sessizliği devam ediyor!

Haberin duyulmasının ardından "yandaşlara kıyak ihale" tepkilerine neden olmuştu.

İYİ Partili Vekil Bedri Yaşar, savunmasında ise, “Çocuklarım ihaleyi almış, haberim yoktu, sonradan öğrendim. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından açılan ‘İstasyon caddesi alternatif yol projesi yapım işi” projesi İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık firmasına verildi.

SADECE 4 FİRMA İHALEYE GİRDİ

Toplam tutarı 107 milyon 29 bin lira olan ihaleyi İyi Partili Yaşar'ın firması aldı. 4 farklı firmanın daha katıldığı ihalede kazanan tarafın İyi Partili vekilin firması olması ise oldukça dikkat çekti. 107 milyon gibi astronomik bir tutarı tek kalemde yandaşlarına havale ettiği öne sürülen Yavaş'ın tavrı ise maşeri vicdanı yaraladı. Seçimlerden önce ‘yandaş kayırmaya son' diyerek kampanya yürüten Yavaş ve ekibinin göz göre göre yandaşlara ihale vermesi de tepkileri beraberinde getirdi.

YAŞAR, AYRICA KİT KOMİSYONU ÜYESİ

Yavaş'tan 107 milyon liralık kamu ihalesi alan Yaşar, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi vasfını da üzerinde taşıyor. Her fırsatta kul hakkından bahseden CHP'li Yavaş'ın, seçim ittifakındaki ortakları olan İyi Partili isimlere ihale yağdırması ise gerçek yüzlerini gözler önüne seriyor.

ÇOCUKLARIM ALMIŞ, HABERİM YOK

Hakkında çıkan haberler üzerine açıklama yapan İyi Partili Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapıldı. İhaleyi alan firmanın başında çocuklarım duruyor. İhaleyi çocuklarımın başında durduğu firmanın aldığını bende sonradan öğrendim. Davet usulü ile yapılan bir ihale değil bu. Davet usulü yapılan ihalelere bizde karşı çıkıyoruz. Bu ihale söylediğim gibi Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yapıldı. İhale baştan sonra canlı olarak yayımlandı. Bu ihalede iddia edildiği gibi bir kıyak yok. Kaldı ki ihaleyi alan firma 50 yıllık bir firma" demişti.

SÖZCÜ NİYE YAZMADI?

Gazeteci Cem Küçük ise verilen ihaleyle ilgili "Mesela AK Partili bir milletvekilinin oğlu, AK Partili bir belediyeden 107 milyon liralık ihale alsa.. Sözcü, Cumhuriyet bazen yazıyor; 5 milyonluk ihale aldı diye.. Tam 107 milyonluk ihale alıyor İyi Partili milletvekilinin şirketi. Bunu AK Partili bir vekilin oğlu, AK Partili belediyeden alsa, ne derdi Meral Akşener ya da Kemal Kılıçdaroğlu? Halkın gündemi ekonomi ekonomi deyip duruyorlar. Cumhuriyet, Sözcü ne yazardı? Etik midir? Sormak lazım." ifadelerini kullanmıştı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN