Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-03-2024 16:48   Güncelleme : 18-03-2024 17:02

Nepotizmin zirvesi!

İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, akrabalarını İlkadım Belediyesi’nde işe aldığı için tepkilerin odağı haline gelmişti.

Nepotizmin zirvesi!

Son olarak Başkan Demirtaş’ın eşinin kardeşini Başkan Yardımcısı olarak yanına alan Demirtaş, nepotizm yapmakla suçlanmıştı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün katıldığı programda nepotizmden nefret ederim açıklaması ile Başkan Demirtaş tekrar gündeme geldi.

Başkan Demirtaş açıklama yapmıştı

Ekrem Açıkel'in sunduğu haber bülteninde İYİ Parti'li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın tuhaf atamaları geniş yankı bulmuştu.

Başkan Demirtaş o iddialarla ilgili Açıkel'e yazılı açıklama gönderdi.

Başkan Demirtaş'tan O İddialara Açıklama

DEMİRTAŞ'TAN KINAMA

Başkan Demirtaş imzalı gönderilen açıklamada, " Bahse konu olarak belirttiğiniz haber kendi çaycısını, şoförünü, berberini danışman kadrosunda işe alınması konu olan kişiler şahsıma özel hizmet eden kişiler değildirler. Belediye danışmanı olarak atanmaları söz konusu değildir. Öte yandan çaycı, berber şoför gibi meslek gruplarını da içine alan rencide edici şekilde hakir görülmesini kınıyorum. Bu meslek sahibi insanlar evlerine ekmeklerini helalinden götüren insanlardır "dedi.

İŞİ EHLİNE

TESLİM ETTİK

Başkan Demirtaş açıklamasının devamında şunları kaydetti; "Nepotizmin zirvesi olarak nitelendirdiğiniz Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev verdiğim Kayınbiraderim Lütfü Çoşkun Harita Mühendisidir. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde, 29 yıl hizmet yapan sırasıyla Şube Müdürü ve son 11 yılını Emlak Kamulaştırma Daire Başkanı olarak yapmıştır. İsteğimiz üzere hitap programı ile emekli olup belediyemizde Başkan Yardımcısı görevine atanmıştır.

Şahsım olarak 2009-2014 yıllarında ilçemde Belediye Başkanı olarak seçildim. Konuyu araştırmadan kamu haklarının kötüye kullanılmaması adına 65 yıl mücadele etmiş bir insanı lekelemenizi üzüntüyle karşılıyorum…”

 

Kaynak: Arşiv - Derleme

adminadmin