Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber

Okullar Açılırken Yardım Kampanyası Çağrısı

Atakum Belediyesi'nde beş aydır maaşlarını alamadıkları belirtilen ve yaşadıkları ekonomik sıkıntı sebebiyle açlık grevi başlatan çalışanların çocukları için yardım çağrısı…

Okullar Açılırken Yardım Kampanyası Çağrısı
Paylaş:

Okulların açılmasıyla ailelerin okul kıyafeti, çanta, ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı ifade edilerek, kamu kurumları ve yardım kuruluşları acil sosyal destek sağlamaya davet ediyoruz.

Atakum Belediyesi'nde aylardır maaşlarını alamayan çalışanların yaşadığı ekonomik sıkıntı, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukların eğitim ihtiyaçlarını da gündeme taşıdı.

Geçim sıkıntısı yaşayan ve açlık grevi başlatan belediye çalışanlarının, okul çağındaki çocuklarının temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yardım kampanyası ve sosyal destek seferberliği çağrısı yapıldı.

OKUL MASRAFLARI AİLELERİN YÜKÜNÜ AĞIRLAŞTIRDI

Beş aydır maaş alamadığı ifade edilen belediye çalışanlarının, evlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıkları belirtilirken; okul kıyafeti, ayakkabı, çanta, defter, kırtasiye malzemeleri ve diğer eğitim giderlerinin aileler açısından karşılanması güç bir yük haline geldiği vurgulandı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ekonomik darboğaz yaşayan ailelerin çocuklarının okul ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal destek sağlanması istendi.

KAYMAKAMLIK, VALİLİK VE YARDIM KURULUŞLARINA ÇAĞRI

Yapılan çağrıda; Atakum Kaymakamlığı, Samsun Valiliği, Atakum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türk Kızılayı ve İHH İnsani Yardım Vakfı, imkânları ölçüsünde mağduriyet yaşadığı ifade edilen belediye çalışanlarının ailelerine ve özellikle okula başlayan çocuklarına destek sağlamaya davet edildi.

Çağrıda, yaşanan tablonun siyasi tartışmaların ötesinde insani ve sosyal bir mesele olduğuna dikkat çekildi.

“ÇOCUKLAR MAHCUP OLMASIN”

Beş aydır maaş alamadığı ifade edilen çalışanların yaşadığı ekonomik sıkıntının, çocukların eğitim hayatını olumsuz etkilememesi gerektiği belirtilerek, hiçbir çocuğun anne veya babasının ekonomik durumu sebebiyle okulun ilk günlerinde eksik kıyafet, çantasız veya deftersiz kalmaması gerektiği vurgulandı.

Kamu kurumları, sosyal yardım kuruluşları ve hayır kurumlarının, belediye çalışanları ile belediye yönetimi arasındaki maaş sorunundan bağımsız şekilde ortaya çıkan sosyal mağduriyete destek vermesi çağrısında bulunuldu.

YARDIM ÇAĞRISI: EĞİTİM HAYATI MAĞDUR OLMASIN

Atakum'da ekonomik sıkıntının açlık grevine kadar uzandığı belirtilen süreçte, çocukların eğitim hayatının yaşanan maaş sorunundan etkilenmemesi gerektiği ifade edildi.

Yapılacak yardımın yalnızca okul çantası, ayakkabı veya kırtasiye desteği anlamına gelmeyeceği, zor durumda bulunan ailelerin çocuklarına sosyal dayanışma mesajı vereceği kaydedildi.

Atakum Belediyesi'nde maaşlarını alamadığı belirtilen çalışanların çocukları için, okulların açılmasıyla birlikte acil sosyal yardım ve eğitim desteği seferberliği başlatılması çağrısı yinelendi.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Samsun Haber Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Şeriat Geldiğinde

Akışın sonuna geldiniz.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat