Türkiye'yi sarsan sahte diploma skandalında yeni bir gelişme yaşandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üst düzey kamu görevlilerinin e-imzaları kopyalanarak sahte diploma düzenlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Özvar, hem YÖK hem de ilgili üniversiteler nezdinde ayrı ayrı soruşturma yürütüleceğini belirtirken, "Çok ciddi bir hadise" diyerek olayın boyutuna dikkat çekti.
Bu kapsamda, Samsun'daki OMÜ ve SAMÜ'de de iddialara yönelik inceleme başlatılacağı öğrenildi.
YÖK ve Üniversiteler Eş Zamanlı Harekete Geçti
YÖK Başkanı Özvar, olayı haber alır almaz harekete geçtiklerini ve gerekli işlemlerin başlatılması için dün itibarıyla ilgili üniversitelere yazı gönderdiklerini ifade etti.
400 Akademisyen Şüpheli, Cezalar Artırılacak
Soruşturma kapsamında, çoğunluğu profesör veya doçent unvanına sahip yaklaşık 400 akademisyenin sahte evrakla atandığı iddia ediliyor.
Bugüne kadar yürütülen süreçte, e-imzaları kopyalayarak sahte diploma düzenleyen bir çetenin üyelerinin itirafları doğrultusunda 65 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Bu sanıklar için 5 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
YÖK Başkanı Özvar, mevcut cezai yaptırımların yetersiz kaldığını vurgulayarak, sahte diplomanın önüne geçilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.
Olayın kamuoyunda uyandırdığı infial, sahte diplomalı akademisyenlerin kimliklerinin açıklanması taleplerini de beraberinde getirdi.
Aralarında rektör ve dekanların da olabileceği iddia edilen şüphelilerin isimlerinin tek tek duyurulması beklenirken, bu korkunç olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması talep ediliyor.















































































































































































































