Ekonomi
Giriş Tarihi : 04-04-2014 11:04   Güncelleme : 04-04-2014 11:04

OMV NAMBİYA’DA PETROL KEŞİF PROJESİNE BAŞLADI

OMV bağlı ortaklığı Amerikalı Murphy Oil ile hisse satın alarak Namibya açıklarında keşif projesine başladı.

OMV NAMBİYA’DA PETROL KEŞİF PROJESİNE BAŞLADI
OMV Avusturya merkez tarafından yapılan açıklamada, OMV’nin bağlı ortaklığı Amerikalı Murphy Oil ile Namibya açıklarında Brezilyalı Cowan Petroleum şirketinin iki keşif Blok’unda bulunan % 65 hissesini satın aldığı belirtildi.
 
OMV’nin % 25 hisseye sahip olacağı ortak girişimde Murphy şirketi ise % 40 pay ile işletici firma olacak. Kalan hisselerin % 20’si Cowan şirketinde kalırken, ’i de Nambiya ulusal petrol şirketi NAMCOR’un olacak.Ortaklar üç boyutlu yoğun sismik program çalışmalarına bu yılın ikinci yarısında başlayacaklar.
 
Açıklamada, şirketin Nambiya açık denizinde petrol arama projesine katılarak, Afrika’da keşif çalışmalarını genişletme doğrultusunda bir adım attığı belirtildi. Bu adımın 2013 yılında Madagaskar ve Gabon’daki satın almalardan sonra bölgede önemli keşif pozisyonu inşa edecek olan üçüncü köşe taşı olduğu da belirtildi.
 
OMV CEO’su Gerhard Roiss, OMV’nin yüksek getirili petrol arama ve çıkarma projelerinde varlıklarını konumlandırmada iyi bir yolda olduğunu belirterek, “ Bu nedenle Afrika alt Sahara bölgesinde de yeni keşif fırsatları yaratmak OMV’nin stratejisinin bir parçası. Bu üç adımı altı ay gibi kısa bir sürede başarıyla atarak OMV bir kez daha stratejik hedeflerini yerine getirme yeteneğini göstermiştir” dedi.
adminadmin