Genel
Giriş Tarihi : 24-05-2021 15:39   Güncelleme : 24-12-2021 07:51

Özel Irk Köpek Mamaları Pet İhtiyaç’ta

Her köpeğin yaşına, ırkına ve boyutlarına göre besin ihtiyacı farklılık gösterir. Bu nedenle tüm köpekler aynı mamalar ile beslenemezler.

Özel Irk Köpek Mamaları Pet İhtiyaç’ta

Köpeğiniz için hangi mamayı seçmeniz gerektiğini yaş, kısırlık operasyonu ve ırk belirler. Köpeğiniz yavruluk, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde farklı vitamin ve mineral gereksinimlerine sahip olduğu için köpek mamaları yaşa göre sınıflandırılmıştır. Yavruluk dönemi köpeğin sağlıklı şekilde gelişmesi için önemlidir ve yavru bir köpek ile yetişkin bir köpeğin protein ve enerji ihtiyaçları aynı değildir. Yavru köpek mamaları yüksek protein içerip köpeğin gelişimini desteklerken yetişkin köpek mamalarında protein oranı daha düşüktür. Yaşlı köpekler için üretilen mamalar ise en düşük protein değerlerine sahiptir. Kısırlaştırılmış köpekler ise onlara özel düşük kalorili mamalarla beslenmelidir ki kilo almalarının önüne geçilebilsin.

Kısırlık ve köpeğin yaşı çok belirleyici olsa da köpek maması seçiminde öncelik köpeğinizin ırkı olmalıdır. Köpekler ırk özelliklerine göre küçük, büyük ve orta boyutlara sahiptirler. Küçük boy köpeklerin enerji ihtiyaçları diğer köpeklere göre daha fazladır. Bunun nedeni küçük ırk köpeklerin daha aktif olmalarıdır. Mini ırklar için kuru köpek maması tavsiyemiz Pro Plan olacaktır. Pro Plan, küçük ırk köpekler için özel olarak hazırladığı mamalarda hem yavru hem de yetişkin köpekler için seçenekler bulunuyor. Tavuklu, somonlu ve kuzu etli Pro Plan küçük ırk köpeklere özel mamaların yanında mini cinsler için Orijen ve Felicia marka mama çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Beagle, Spaniel, Cocker cins köpekler ile standart boy Poodlelar orta boy köpek sınıfına girerler. Bu cinsler gibi orta büyüklükte köpekleriniz için Refleks ve ND marka köpek mamaların birçok farklı çeşidini indirimli olarak Pet İhtiyaç’ta bulabilirsiniz. Büyük boy köpekler daha fazla mama tükettiği ve küçük köpek ırklarına göre daha düşük enerjili oldukları için kilo alma eğilimleri fazladır. Büyük boy köpekler için de Brit Care ve Hills mamaları öneririz.

Mama seçimi belirleyen besin ihtiyaçları köpeğin büyüklüğünün, geçirdiği operasyonların ve yaşının yanında tüy yapısına ve hatta yüz yapısına göre de değişiklik gösterir. Bu nedenle köpeklerin tüm farklılıklarını göz önünde bulundurarak özel ırk mamalar üretilmiştir. Özel ırk köpek mamaları o köpek cinsinin tüm besin ihtiyacına cevap verecek şekilde formüle edilir. Özel ırk köpek mamalarında marka tavsiyemiz Royal Canin olacak. Royal Canin Poodle yani Kanişlere özel yavru ve yetişkin mamaların yanında orta boy bir ırk olan Cocker, Cavalier King Charles ile küçük ırklardan Pomeranian, Shih Tzu, Pug, French Bulldog, Chihuahua, Maltese Terrier ve Yorkshire Terrier köpeklere özel yaş ve kuru mamalarını üretmiş. Büyük ırk Labrador, Golden Retriever, German Shepherd köpeklere özel yetişkin ve yavru kuru mamaları ile konserve mamalarını Royal Canin de bulmanız mümkün. Tüm Royal Canin mamalarını indirimli olarak almak için ise adresiniz Pet İhtiyaç olsun. Pet İhtiyaç’ın özel ırk köpek mamalarına aşağıdaki linkten ulaşabilir ve saatın alabilirsiniz;

https://www.petihtiyac.com/ozel-irk-kuru-kopek-mamasi

Recep YAZGANRecep YAZGAN