Güncel
Giriş Tarihi : 28-03-2023 17:32   Güncelleme : 28-03-2023 17:35

Poplin Kumaş Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Poplin Kumaş Nedir? Özellikleri Nelerdir?

 

%100 pamuk poplin veya pamuk-poli karışımı olması fark etmeksizin muhtemelen poplin kumaş çeşitlerinden bazılarını giymiş veya kullanmışsınızdır. Poplin; ipeksi ve parlak bir yüzeyi olan, güçlü ve canlı görünümlü, çok ince yatay nervürlere sahip düz dokuma pamuklu bir kumaş türüdür. Erkek ve kadın gömlek çeşitlerinde, elbiselerde, şalaş giyim ve mevsimlik gibi ürünlerde yaygın olarak kullanılır.

 

Güçlü ve dayanıklı yapısına rağmen yumuşak ve parlak bir yüzeyi olması sebebiyle popülerliği git gide artarak gardırobunuz için sık sık tercih edilir. Poplin kumaş nedir?” sorusuna cevap olarak kendine has bir nervür dokusuyla ve sıkıştırılmış örgüsü ile karakterize edildiği söylenir. Bu doku kumaşa hepimizin sevdiği ve tercih edilme sebebi olan parlaklığı verir.

 

Günümüzde, pamuk poplin kumaş denilen tür, %100 gerçek pamuktan üretilerek daha hafif hale geliyor. Fakat bu aşamada dayanıklılığını kaybettiğini düşünmeyin! İşlem sonucunda üzerinizde taşıması hafif ve rahat, bir o kadar da sağlam bir kumaş elde ediliyor! Kumaş Home kalitesiyle sizlere sunulan poplin kumaş çeşitlerine göz atmadan önce daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin!

Poplin Ne için Kullanılır?

Poplin ne demek?” cevabını artık bildiğimize göre Poplin nerede ve ne için kullanılır?” sorularını cevaplayabiliriz. Dayanıklılık ve şıklığın mükemmel uyumu nedeniyle kadın elbiselerinde daima popüler bir tercihti. Bununla birlikte, 19. yüzyıl döneminde insanlar için döşemelik kumaş tercihi haline geldi. Dünya Savaşı'nda İngiliz ve Amerikan askeri personeli poplini parlattı ve üniformalarının başlıca malzemesi niteliğinde kullandı. Gerektiğinde askerleri soğuk tuttu ama sert unsurlara dayanacak kadar da güçlüydü.

 

Dolayısıyla, ilk yapıldığın zamandan itibaren poplin, geniş kitlelerce kullanılan başlıca bir kumaş olmuştur. Öne çıkan bu özellikleri sayesinde, poplin gömlek türleri, etekler, ceketler ve pantolonlara kadar her tipten modaya yönelik hem rahat hem şık bir kumaş haline gelmiştir. Günümüzde hala, çok yönlü, ince ve parlak oluşu, poplin kumaşa hem gündelik hem de resmi durumlarda kullanmanıza olanak tanıyan bir lüks dokunuş katar.

Poplin Kumaş Özellikleri

Poplin kumaş ile işlem yapmak son derece kolaydır. İnce yapısına rağmen pürüzsüz bir yüze sahip olması nedeniyle şeklini iyi tutar. Dokumanın doğası nedeniyle poplin üzerine nakış işlemek de popüler bir zanaattır. İşleyerek güzel ve uzun ömürlü bir şeye dönüştürmek, bir sanat olmanın yanı sıra, poplin kumaş özellikleri nedeniyle oldukça kullanışlıdır:

 

 

  • Dayanıklı ve güçlü olması nedeniyle uzun ömürlü kullanım sağlar. Çamaşır makinesinde yıkanmaya veya buna benzer ağır aşınma seçeneklerine karşı dayanıklı ve güçlü bir kumaş türüdür.
  • Hafif yapısıyla serin tutarak poplin elbise tercihlerini popüler hale getirir. Nervürü rahatsız edecek şekilde hissettiren birçok örgü kumaş türünün aksine, düz ve sıkıca örülmüş şekli sayesinde, pürüzsüz bir his oluşturarak giyimi rahat hale getirir.
  • Dokuma işlemlerine rahatlık ve kalite sağlayan yumuşak ve parlak yüze sahiptir. Böylelikle üzerine rahatlıkla puantiyeden ekose ve çiçek baskıya kadar farklı renk ve çeşit baskı yapabilirsiniz.
  • İnce parlaklığı ile estetik ve şık görünüm yakalamanızı sağlar.
  • Kolay kırışmaz ve sizi sık sık ütüleme işlemi yapma zahmetinden kurtarır. Şeklini oldukça iyi koruyarak kırışmaz hale getirir ve döşemelik kumaştan masa örtülerine kadar birçok ev dekorasyonu ürünü için vazgeçilmez bir seçimdir.
  • Kolay leke tutmaz. Yıkama ve temizlenme işlemleri rahattır. Bu sayede çocuk giysilerinde de tercih edilebilir.
  • Su geçirmeyen yapısı sayesinde dört mevsim kullanım olanağı sağlar.

 

Tüm bu poplin kumaş avantajları; pamuklu poplin, ipek poplin ve polyester poplin gibi çok çeşitli malzemelerden gelen her türlü poplin kumaş çeşidi için geçerlidir. Poplin kumaşın dolabınızda yer edinmesini istiyorsanız Kumaş Home kalitesiyle sunulan ürünlere göz atın!

Poplin Kumaş Çeşitleri

Poplin kumaş çeşitleri; streç poplin, polyester poplin, ipek poplin ve pamuklu poplin olmak üzere ayrılır. Streç poplin, büzgü ağırlığını rahat ettirmek için bir miktar spandeks ile birleştirilmiş yumuşak, pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Öte yandan günümüzde, el yapımı kumaşlar, birleştirilmiş niteliklere sahip daha iyi kumaşlar oluşturmak için poplin ile harmanlanmaktadır. Örneğin, polyester elementlerle karıştırılıp, polyester poplin elde edildiğinde, kumaş kırışmaz ve solmaz. Kumaşın dökümlülüğü de büyük ölçüde artar.

 

Diğer yandan, pamuklu poplin kumaş, düz dokumada pamuklu bir kumaştır. İnce, hafif kumaştan ağır kumaşa kadar farklı ağırlıklara sahip olabilir. İpek poplin de pamuklu poplin gibi ekstra işlem görmez.

Poplin Kumaş Fiyatları

Poplin kumaş fiyatları, üretimi ekonomik olması sebebiyle, kumaş halinde veya giysi olarak satın almak için her bütçeye yönelik ve idealdir. Poplin kumaş birçok farklı malzemeden üretilebildiğinden, çeşitli fiyat aralıklarında bulunabilir. Örneğin, polyester poplin en ucuzken ipek poplin genellikle en pahalıdır. Poplin kumaş faydaları göz önünde bulundurulduğunda, Kumaş Homeun avantajlı fiyatları ve yüksek kalitesinden yararlanıp, sundukları filtreli alışveriş sistemi sayesinde kolayca satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz!

 

https://www.kumashome.com/kategori/poplin-kumas

Recep YAZGANRecep YAZGAN