Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-03-2023 17:29   Güncelleme : 28-03-2023 17:29

Finansbank Salıpazarı şubesi belediye işçilerini yok sayıyor!

Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde 'promosyon ihalesi'ni kazanan Finansbank'ın belediye işçilerini hiçe sayıyor.

Finansbank Salıpazarı şubesi belediye işçilerini yok sayıyor!

Samsun'un Salıpazarı Belediyesi çalışanları, gerçekleştirilen 'Ortak Promosyon İhalesi'ni kazanan Finansbank'ın tutumuyla büyük şok yaşadı. Banka, ihale şartnamesine uymayarak belediye çalışanlarına promosyon ödemesi yapılmayacağını duyurdu.

 

 

EN YÜKSEK RAKAMI VERDİLER

Salıpazarı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Salıpazarı Belediyesi, ortak promosyon ihalesine çıktı. 14 Mart'ta gerçekleştirilen ve Denizbank, Halkbank, İş Bankası, Ziraat Bankası'nın da katıldığı ihalede 12 bin 972 lira ile en yüksek rakamı veren Finansbank kazanan oldu.

 

SÖZLEŞMEYİ GÖREN ŞOK OLDU

İhale sonrası Salıpazarı Belediyesi ilgili bankaya personel listelerini göndererek sözleşme yapmak istedi. Finansbank ise sadece 302 kişilik Milli Eğitim personelini kapsayacak şekilde hazırladığı bir sözleşmeye imza attı. Bankanın bu kararı sonra 61 kişilik belediye personeli adeta şok yaşadı.

 

'HUKUKSUZLUK, ÇİFTE STANDART'

 

İhale Şartnamesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Salıpazarı Belediyesi'nin toplam 363 personelinin yer almasına rağmen bankanın belediye çalışanlarını hiçe sayması, ilçede büyük tepkiye yol açtı. Banka yönetimine tepki gösteren belediye çalışanları, "Biz insan değil miyiz, çalışan değil miyiz? Bankanın yaptığı hukuksuzluktur. Çifte standarttır. Kurumlar arası ayrımcılıktır" dedi.

 

'HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ'

Bankanın uygulamasına son verip ihale şartnamesine uymasını isteyen belediye çalışanları, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Banka çalışanları ayrıca tepkilerini ortaya koymak için Finansbank kredi kartlarını ve hesaplarını kapatacaklarını da söyledi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN