Siyaset
Giriş Tarihi : 05-06-2023 10:43   Güncelleme : 05-06-2023 10:43

Refah Seviyesi Yükselecek

28 Mayıs seçimlerini geride bırakan Türkiye, yeni yüzyılın inşasına odaklandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde görevlendirilen kadrolar, ekonomiden terörle mücadeleye, depremzedelerin yaralarının sarılmasından savunma sanayisine, küresel sorunların çözümüne katkı

Refah Seviyesi Yükselecek

16 Nisan 2017’deki referandumla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 2023 seçimleri sonrasında ikinci dönemine girdi. Yeni sistem, Türkiye'de uzun yıllardır süregelen istikrarsızlığı, yürütmenin bürokrasi üzerindeki zayıf otoritesini ve erken seçim sorunlarını ortadan kaldırdı. Bu sayede 28 Mayıs’tan sadece bir hafta sonra Türkiye Yüzyılı’nın yeni yönetim kadrosu belirlendi.

ŞAHLANIŞ DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘şahlanış dönemi’ diye adlandırdığı önümüzdeki beş yıl içinde öncelikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin yaraların sarılması amacıyla gayret sarf edilecek. Deprem kuşağındaki bir Türkiye’nin tüm şehirlerinin dayanıklı hale getirilmesi amacıyla kentsel dönüşüme hız verilecek.

Kabineyi salı günü toplayacak olan Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Türkiye için eser ve hizmet üretme politikası sürdürülecek.

REFAH SEVİYESİ YÜKSELECEK

Bu dönemde enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi planlanırken, Türkiye'nin enerjide, savunma sanayiinde, ihracatta, turizmde elde ettiği kazanç, milletin her ferdinin refah seviyesini yükseltmekte kullanılacak. Bunun yanı sıra hükümet, fahiş kira artışları, piyasada spekülatif fiyat artışlarına yönelik uygulamaları devreye sokacak.

Terörle mücadelede sınır ötesi operasyonlar

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması halinde bir kopuşa neden olacak Türk dış politikası, son dönemde süregelen pozitif ivmeyi daha da yükseğe taşıyacak.

Suriye, Doğu Akdeniz, ABD ve Batı ile ilişkilerin yanı sıra bu dönemde dış politika da öncelikli başlıklar arasında yer alacak. Türkiye’nin tarafsız tavrı ve özellikle Ukrayna-Rusya Savaşı'nda olduğu gibi küresel etkin tutumu önümüzdeki yıllarda daha da belirginleşecek.

Kaynak: Diriliş Postası

Recep YAZGANRecep YAZGAN