Güncel
Giriş Tarihi : 17-09-2025 14:22

Sahibinden Satılık Mason Locası!

ABD’nin Indiana eyaletinde satışa çıkarılan eski bir Mason locası, yüksek fiyatına rağmen alıcı bulamadı. 9 odalı, 5 banyolu yapı için 699 bin dolar isteniyor.

Sahibinden Satılık Mason Locası!

Siyonizmle Bağlantılı Yapıya İlgi Azalıyor

Mason locaları, uzun süredir İslam karşıtı tutumları ve Siyonizmle bağlantılı faaliyetleri nedeniyle tartışma konusu oluyor. Türkiye’de de varlığını sürdüren yapının gizlilik içinde çalıştığı biliniyor. Buna rağmen ABD’de satışa çıkarılan locaya beklenen ilginin gösterilmemesi dikkat çekti.

Benzer Durum Avustralya’da Yaşandı

ABD’deki örnek, Mason localarının eski cazibesini kaybettiği yorumlarını gündeme getirdi. Daha önce Avustralya’da da satışa çıkarılan bir mason locasına talep olmamıştı. Kamuoyunda bu gelişmeler, “Siyonizmin aparatı haline gelen bu yapılar giderek etkisini yitiriyor” değerlendirmeleriyle karşılık buldu.

adminadmin