Güncel
Giriş Tarihi : 16-09-2020 12:47   Güncelleme : 16-09-2020 12:47

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Suat Kılıç’a Önce Teşekkür Etti Sonra Kabul Etti!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç’a bir yıl önce teşekkür etmişti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Suat Kılıç’a Önce Teşekkür Etti Sonra Kabul Etti!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Valiliği tarafından 4 yıl önce hayata geçirilen 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinin yeni dönem açılışında yaptığı konuşmasında Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç’a Teşekkür etmişti.

Demir hemen hemen bir yıl sonra aynı günlerde Suat Kılıç makamında kabul etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ziyareti sosyal medya hesabında paylaşarak, “Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç'ı belediyemizde ağırladık. Kendisine nazik ziyareti için teşekkür ediyorum.” Diye yazdı.

Demir’in paylaşımına ilginç bir yorum yapıldı.

Yorumda Kılıç’ın önce il başkanı olacağı ardından da samsun büyükşehir belediye başkan adayı olacağı yazıldı.

Ramazan Erişkin ismiyle yapılan yorumda;

“Suat kılıç önce ak parti il başkan sonra samsun büyükşehir belediye başkan adayı” denildi.

 

SUAT KILIÇ’IN BEKLEDİĞİ RÜZGARIN SON DURUM RESMİ!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve Samsun eski Milletvekili Suat Kılıç, geçen ayda da Külliye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün Beştepe Külliyesinde bir araya gelen Suat Kılıç, sosyal medya sayfalarından yayınladığı resmin altına, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hüsnükabulleri için teşekkür ederim.  Yol uzun, yük ağır. Allah, yar ve yardımcısı olsun..." notunu ekledi.

 

KOZA İPEK’TEN SUAT KILIÇ ÇIKMIŞTI

2019 yılının Ağustos ayında FETÖ’nün Koza İpek davasında sanık olarak yargılanan Sertcan’ın ByLock yüklü telefonuyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, bakanlıklar, Suat Kılıç ve Ali İhsan Arslan ile irtibatı çıkmıştı.

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan haberde Bilirkişi raporunda, ByLock yüklü telefon hattının en sık irtibat kurduğu 200 telefon numarasına yer verildi.

Listede dikkat çeken kurum ve kişiler arasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği: 468 irtibat ile ilk sırada yer alırken Suat kılıç 117 irtibatla ikinci sıradaydı.

 

GÜNDEME GELEBİLMEK İÇİN DUYARLIK KASIYORDU

Suat Kılıç, geçen yıl da memleketi 19 Mayıs Yörükler’deki antik hamamı instagramda paylaşarak, “Bizans dönemi diyen de var, Bizans öncesi diyen de. Ne bir belge var önünde, ne de bir kitabe. OMÜ Tarih Bölümü mü olur, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü mü olur, birilerinin dikkatini çekmeli artık. Restore edilip Antik Hamam Cafe gibi bir konseptle turizme kazandırılsa hiç fena olmaz, haydi bakalım” diye yazmıştı.

Görevlerinden ayrılınca ve iş memleketi 19 Mayıs hassasiyeti olunca duyarlık kasmaya başlayan Kılıç’tan Samsun’da en son Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılan Hamidiye Canik Gureba hastanesi perişan vaziyetteyken, belirli günler ve haftalar takvimine bakarak doğum ve vefat günlerinde paylaşımlar yapmaktan geri durmadığı tarihi şahsiyetlerden birisi olan Sultan 2. Abdülhamit’in Samsun’daki hastanesi için makamında otururken bir şeyler yapmasını da beklemiştik.

 

SUİKASTÇIYI, SUAT KILIÇ BAKAN DANIŞMANI YAPMIŞ!

 19 Aralık 2016’da Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov suikastı sanığı Hayreddin Aydınbaş’ın itiraflarında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın talep yazısı üzerine bakan danışmanlığına atandığını söylemşti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, AK Partili 3 eski bakanın adı geçiyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Hayreddin Aydınbaş'ın, yüksek lisans eğitimi için Rusya'ya gittiği ancak eğitimini yarıda bırakıp yurda dönerek 2010 yılında AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda basın müşaviri olarak göreve başladığı, daha sonra Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na uzman olarak geçen Aydınbaş, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın talep yazısı üzerine bakan danışmanlığına atandığı belirtiliyor.

 

FETÖ SORUŞTURMALARINDA BİRDEN FAZLA İSMİ GEÇİYOR

15 Temmuz darbe teşebbüsü ile alakalı başlatılan soruşturmalarda Suat Kılıç'ın kendisi ile yakın akrabaları ve kendisine yakın birçok ismin geçtiği biliniyor.

Buna örnek olarak;

15 Temmuz darbe teşebbüsünün hemen akabinde İstanbul'da bir avukat Suat Kılıç ve birkaç eski bakan hakkında FETÖ'cü oldukları suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrası yayınlanan 23.07.2016 tarihli 667 sayılı OHAL kapsamındaki KHK ile Suat Kılıç'ın babasın sahibi olduğu ve adını taşıyan Hüseyin Kılıç Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nun kapısına, FETÖ soruşturması kapsamında mühür vurulmuştu.

 

Ayrıca Suat Kılıç'ın babasına ait evin KOM polisleri tarafından basıldığı ve bir dönem gözaltına alındığı iddia edildi.

Suat Kılıç'ın ablası A.Ç’nin Bafra adliyesinde devam eden FETÖ/PDY davası Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2017/2378 Soruşturma No, 2017/520 Esas No ve 2017/63 İddianame No ile görülmeye devam ediyor.

 

Suat Kılıç'ın bir dönem ortak olduğu ve şu an organize suç örgütü lideri olarak yargılanan Galip Öztürk'ün kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden, "Suat Kılıç, FETÖ imamlarına para vermeme aracılık etmiştir. Ayrıca Samsun’da bir yurt yapımı için babasına para vermiştim" açıklaması yapmıştı.

Canik Başarı Üniversitesi iddianamesinde imam olarak yargılanan ve kefaletle serbest bırakılan Ersin Yılmaz'ın verdiği ifade de Suat Kılıç'ı suçlamıştı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN