İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı iş birliğiyle Canik Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Mustafa Kemal İlkokulu'ndan 40 dördüncü sınıf öğrencisi katıldı. Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay da katılarak öğrencilerle bir araya geldi.
Atıklar Denizden Çıkarıldı, Sergilendi
Etkinlikte dalgıçlar eşliğinde denizden çıkarılan "hayalet ağlar" başta olmak üzere pet şişe, teneke kutu, lastik teker gibi çeşitli atıklar sergilendi. Denizden çıkarılan kabuklu deniz canlıları ise çocuklarda büyük merak uyandırdı.
"Ağaç Yaşken Eğilir" Vurgusu
Etkinlikte konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, artan çevre kirliliği tehlikesine dikkat çekti. "Teknolojinin, hazır gıda sanayinin ve işlenmiş gıdaya erişimin artmasıyla çeşitli atıklar nedeniyle her geçen gün artan bir çevre kirliliği tehlikesiyle karşı karşıyayız" dedi. Sağlam, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkese sorumluluk düştüğünü belirterek, "Ağaç yaşken eğilir atasözümüze istinaden, algı ve değerlerin henüz oluştuğu yaş grubundaki çocuklarımızla bu etkinliği düzenledik" ifadelerini kullandı.
Denizlerin Önemi ve Örnek Olma Çağrısı
Denizlerin sadece balıkçılık ve gıda kaynağı değil, aynı zamanda turizm ve ülke tanıtımı için de hayati önem taşıdığını vurgulayan Sağlam, "Her birimizin kirliliğe az veya çok katkısını sorgulaması ve uzman öğütlerinden ziyade doğrudan örnek olması gerekiyor. Çevrenin kirlenmesini önlemek için bu tür çalışmaları önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Bakanlık İş Birliğiyle
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da katkı sağladığı etkinlik, erken yaşta çevre bilinci aşılamayı hedefliyor. Etkinlik, çocuklarda çevre duyarlılığı oluştururken ilham verici görüntülere de sahne oldu.