Ekonomi
Giriş Tarihi : 14-05-2014 11:59   Güncelleme : 14-05-2014 11:59

SAMSUN’DA KAYITDIŞI İSTİHDAM

Çalışma hayatında kayıt dışı istihdamın toplumsal mutabakatla azaltılması konusunda Türk-İş Eğitim Merkezi Sosyal Tesisleri Seyfi Demirsoy Toplantı Salonunda 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü geniş bir katılımın sağlandığı bir toplantı düzenlendi.

SAMSUN’DA KAYITDIŞI İSTİHDAM
İŞKUR’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantı Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU ve İŞKUR İl Müdürü Hasan KILIÇASLAN’ın açılış konuşmaları ile başladı. Lütfi İNCİROĞLU Kayıt dışı istihdamla mücadelede son yıllarda yapılan çalışmalarla kayıtdışıda P’lerden % 30’lara kadar bir azalma olduğunu ancak bu oranın da yeterli olmadığını ve Avrupa ülkelerinin halen çok uzağında bulunduğumuzu ve bu konuda daha çok yol alınması gerektiğini belirtti.

İŞKUR İl Müdürü Hasan KILIÇASLAN  ise kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik olarak İŞKUR tarafından Avrupa Birliği Projelerine proje izleme ve  katılımcı seçimi konularında destek olunduğunu; ayrıca işgücü yetiştirme programlarında da mezun kursiyerlerin istihdamına yönelik danışmanlık hizmetlerinin verildiğini belirtti. Toplantı daha sonra SGK Başkanlığı Denetmeni  Mehmet Emin BATUR’un sunumu ile devam etti.

BATUR özellikle Tarım ve İnşaat Sektörlerinde kayıt dışı istihdamına çok yoğun olarak rastlandığını belirtti.  Ardından Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İNCİROĞLU’nun moderatörlüğünde SGK Başkanlığı Denetmeni  Mehmet Emin BATUR, Türkiye İşçi Sendikası İl Temsilcisi Nakif YILMAZ, Türkiye İşveren Sendikası İl Temsilcisi Ahmet AKKAYA, Hak İşçi Sendikası İl Temsilcisi Fatih GÜZEL ve DİSK İl Temsilcisi Fahrettin ÇANKAYA’nın panelist olarak katılımıyla soru-cevap kısmına geçilerek toplantı sona erdi.
adminadmin