Ekonomi
Giriş Tarihi : 01-05-2014 10:40   Güncelleme : 01-05-2014 10:40

TARIM BAKANLIĞI’NIN 5 BİNİN ÜZERİNDE ELEMANA İHTİYACI VAR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, norm kadro ihtiyacına göre talepte bulunduklarını belirterek, "5 binin üzerinde ihtiyacımız var, bu taleplerimizi bildiriyoruz fakat kadro imkanları, bütçe imkanları neyse o kadar alınıyor ve o kadar alabiliyoruz" dedi.

TARIM BAKANLIĞI’NIN 5 BİNİN ÜZERİNDE ELEMANA İHTİYACI VAR
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Meclis Genel Kurulu'nda Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Dolu afetine ilişkin sorulara Bakan Eker, "Türkiye'nin yaklaşık 60 vilayetinde yine 600 bin hektar civarındaki toplam alanı itibarıyla bir şekilde etkilendi" dedi.

Mart ayında çiftçilerin etkilendiği doğal afetlerin olduğunu belirten Bakan Eker, "Konuyu biz Bakanlar Kuruluna da götürdük. Üreticilerimizin Tarım, Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir karar alındı ve onunla ilgili şu anda işlem devam ediyor" diye konuştu.

Doğal afetlerin hepsinin sigorta kapsamında olduğuna işaret eden Bakan Eker, " Biz sigorta bedelinin de en az yüzde 50'sini veriyoruz. Ama buna rağmen bütün üreticilerimiz sigorta yaptırmıyor" dedi.
 
-"5 BİN KİŞİ ALINACAK DİYE BİR SÖZÜM OLMADI"-
 
İşsiz ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere ilişkin soruya Eker, "Ben 5 bin kişi alınacak diye bir sözüm olmadı. Çünkü bunun yetkisi bende değil. Yetkisi ben de olsa ben söylerim onu. Biz Maliye'den talepte bulunuruz. Maliye bize.Neyse boşuna uğraşmayın Maliye Bakanı'yla aramı açamazsınız. Maliye Bakanlığı'yla aramı açma niyetinde değilim" dedi.

Bakan Eker şöyle dedi:

"Bu sene içerisinde de Maliye Bakanlığının vereceği kadro talebimiz karşılandığı ölçüde, biz yine 2014, biz norm kadro ihtiyacımıza göre talepte bulunuyoruz. Bizim 5 binin üzerinde ihtiyacımız var bu taleplerimizi bildiriyoruz fakat kadro imkanları bütçe imkanları neyse o kadar alınıyor ve o kadar alabiliyoruz."

ANKA
adminadmin