DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Orhan SARIKAYA
Orhan SARIKAYA
Giriş Tarihi : 21-04-2018 09:05

30 Dakika!

Türkiye Cumhuriyetinin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kaderi yine yeniden sadece 30 Dakikada değişti. Tıpkı 15 Temmuz gecesi Halkın hain darbe işgal girişimine karşı koyması gibi ama bu defa siyasi olarak…

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ve Ak Parti kurmaylarının defaetle Erken Seçim yok demesine rağmen neden MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Kurulunda Erken Seçim talebi sonrası dikkat buyurun sadece 30 Dakikada Erken Seçim kararı alındı?!

Neler oldu da Cumhurbaşkanı Erdoğan tereddütsüz bir şekilde MHP Lideri Bahçelinin Erken Seçim kararına olumlu cevap verdi? Daha önce birçok defa CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erken Seçim istemesine rağmen çağrısı olumlu karşılık bulmadı?

Hakikaten neler oldu 30 Dakikalık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli görüşmesinde?

Süreci baştan alalım isterseniz;

MHP Lideri Devlet Bahçeli 17 Nisan 2018 Salı günü grup toplantısında acil erken seçim yapılmasını talep ediyor ve seçim tarihi içinde 26 Ağustos 2018’i işaret ediyordu. Gurup toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ bu talebe mesafeli davranıyor ve bunun ak parti kurullarının karar vereceğini ifade ediyordu. Akabinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Bahçeli ile yarın (18/04/2018) günü saat 13:30’da olağan bir görüşmesinin olacağı açıklaması geldi. Bu arada Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile mecliste görüşme gerçekleştiriyordu! Neler oluyordu?!

Ne MHP Liderinden nede MHP kanadından hiç bir açıklama gelmiyordu, Sadece MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın “Biz MHP olarak Erken Seçimin yapılması noktasında teklifimizi sunduk, Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti’nindir.” açıklaması geldi.

Sadece MHP Lideri Bahçelinin de gurup toplantısında söylediği gibi Erken Seçimin gerekçesi ekonomik istikrar ve cumhurbaşkanlığı sisteminin bir türlü rayına oturtulamamasıyla mı alakalıydı?

17 Nisan 2018 yani Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti kurmayları ve Başbakan ile toplantı üzerine toplantı yapıyordu! MHP Lideri Bahçelinin bu çıkışının sebebi ne olabilirdi?!

Ve tarihler 18 Nisan 2018 Çarşamba’yı gösterdiğinde herkes saat 13:30’da planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşmesine kilitlendi.

Görüşme öncesi MHP Lideri Devlet Bahçeli tabiri caizse kireç gibi bir yüzle Cumhurbaşkanlığı külliyesine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gülümseyerek MHP Lideri Bahçeliyi karşılıyordu. MHP Lideri Bahçeli sadece ve sadece elinde bir tane A4 kağıdı ile toplantıya gelmişti. Yanında bir evrak çantası dahi yoktu! Sadece bir A4 kağıdı ile!!!

Bir A4 kağıdına ne sığdırabilirdi ki?

Ve, 30 Dakika sürecek olan o görüşme başladı!

Görüşme sonrası ise kamuoyu hemen bir açıklama beklerken 2 saat sonra yani 15:30’da açıklama yapılacağı açıklandı. Nefesler tutulmuş 15:30’da ki açıklama beklenirken 30 dakika süren görüşme sonrası MHP Lideri Bahçeli, MHP Parti binasına geçmiş ve  MHP Başkanlık Divanını toplamıştı bile…

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15:30’da başlayacak olan erken seçim açıklaması 15:50’ye sarkmıştı!

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de kameralar karşısında! Saat 15:50!

MHP Lideri Bahçeli ile görüşme öncesi gülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı her ne kadar da belli etmek istemese de, Gergin ve sinirli bir hal üzeri görüyoruz. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun konuşmalarına alışık olan bizler sadece 2 dakika 36 saniye’de Erken Seçim kararı alındığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğreniyoruz!

MHP Lideri Devlet Bahçeli 30 Dakika’ya ve sadece bir A4 kağıdına neler sığdırmıştı da Erken seçim kararı gelmişti?

Bu arada MHP Lideri Devlet Bahçelinin 26 Ağustos 2018 tarihinden daha da ön bir tarih olan 24 Haziran 2018 tarihi açıklanmıştı?

Bu acele nedendi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erken Seçim kararını ve tarihini açıklaması Ak Parti kurmayları dahil Ak Partili Milletvekillerinde bile şok etkisi oluşturmuştu. TBMM’de ki Ak Parti kulisinde bulunan Ak Partili Milletvekilleri bile şok olmuştu. Nereden çıkmıştı bu Erken Seçim Kararı?! ve 24 Haziran 2018?!

Neler oluyordu derken;

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den TSK’nın içinde 3 bin kişilik kripto FETÖ’cü tespit ettiklerini belirterek “Önümüzdeki günlerde KHK’yle bunlar da ihraç edilecek. Başbakanlığa gönderdik.” açıklaması geliyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Külliye’de ki danışmanlarını bile Erken Seçim kararı şok etmişti!!!

Ve, Tarih 18 Nisan 2018 Saat 19:30 Çarşamba;

Başbakan Binali Yıldırım Erken Seçim ile ilgili açıklama yapıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın kameralar karşısında sürekli gördüğümüz o güleç ve esprili yüzünden eser dahi yok. Adeta Başbakan Yıldırım’ın yüzü kireç kesilmiş!

Başbakan Yıldırım “‘Son Başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden böyle bir erken seçime gidiyorsunuz’ deniyor. Ülkemin geleceği, milletimin geleceği benim şahsımın geleceğinden çok daha önemlidir. Ülkemizin yararına olan her türlü karara şahsi beklentileri bir tarafa bırakarak bugüne kadar hep arkasında olduk, olur dedik, bundan sonra da milletimin emrinde çalışmaya, ülkemin geleceği için, milletimizin selameti için gayret etmeye devam edeceğim” diyor.

Ne demek şimdi bu “Ülkemin geleceği, milletimin geleceği benim şahsımın geleceğinden çok daha önemlidir?”

Neler oluyor?!

Olan şu!!!!

Yeni DARBE GİRİŞİMİ ERKEN SEÇİM KARARI İLE ENGELLENİLMEYE ÇALIŞILIYOR! 

Evet, Yeni bir Darbe/İşgal girişimi engellenilmeye çalışılıyor…

MHP Lideri Bahçeli, bir A4 kağıdına ve 30 Dakika’ya yeni darbe için hazırlık yapıldığını Cumhurbaşkanına açıklıyor…

Senaryo bu ya!;

Darbe/İşgal girişimi içinde belki de Menbiç’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakanın, Kabinesinin ve GKB Hulusi Akar’ın bilgisi dışında bir operasyon yapılması Türkiye’yi, ABD’ye ve NATO’ya karşı nasıl zor durumda bırakacağını bir düşünsenize?! Menbiç’te bir, iki ABD üssünün SIHA’larca yanlışlıkla vurulması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Genel Kurmay Başkanının, hatta Başbakan ve kabine’de ki bakanların “Yanlışlıkla vuruldu!” açıklamasını kim dikkate alır?

İkinci bir Rus uçağı operasyonunu ABD’ye ve NATO’ya anlatabilir misiniz? Yada nasıl anlatırsınız?!

Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin 3 bin kişilik kripto FETÖ’cü tespit ettik ve ihraç ediyoruz açıklamasını bu söylediklerimle eşleştirin bakalım!

Dikkat edin, Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin açıklaması 15:50’de ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erken Seçim ve tarihini açıklamasından hemen sonra saat 17:40’da!!!

Ve Dün 19/04/2018’de ABD’den beklenen açıklama!!!

Türkiye’de OHAL’de Erken Seçim yapılması noktasında “ENDİŞELİYİZ!”

ABD Ohal’de erken seçim yapılmasından dolayı mı endişeli? Yoksa yine yeniden planlarının bozulmasından dolayı mı endişeli?!

15 Temmuz 2016’da başarılı olacağına kesin gözüyle bakılan darbe daha doğrusu işgal girişimi öncesi 12/02/2016’da FETÖCÜ Emre Uslu’nun attığı twit ile 19/04/2018’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun amcasının cenazesine katılmak üzere uçağa binmeden önce havaalanında yaptığı açıklama!

Kiraz, Mitoloji’de yenilenme, doğum ve ölümsüzlük demektir! 

Bunu siyasete evirdiğinizde DARBE ile eş anlamlıdır. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran ve Kiraz tamlamalarını sizce öylesine mi kullandı?! Nacizane fikrim! HİÇ SANMIYORUM!!!!

Ve 19 Nisan 2019 Akşamı Fenerbahçe-Beşiktaş futbol derbisi…

0-0’lık beraberlik bile Fenerbahçe’ye yeterken Fenerbahçeli! bir grubun bana göre provokasyonu!

Fenerbahçe’de bildiğiniz üzere seçim öncesi kıyasıya yarış var!

Bir tarafta Aziz Yıldırım, Diğer tarafta ise Gezi olaylarında Divan Otelini gezicilere açan Ali Koç!

Ve Bugün 20/04/2018’de futbol karşılaşmasında beklenmeyecek hareketler sonrası derbide çıkan olaylara Cumhurbaşkanı Erdoğan “Burada futbol terörünün ötesinde bir kumpas da var. Tribünlerdeki terörü birileri organize etti.” dedi.

Yine bugün, 20/04/2018’de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise, dünkü Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan olaylı derbi için “Tribünde bulunan belirli grupların bahse konu olayları gerçekleştirmek üzere örgütsel bir yapı bünyesinde önceden organize edilip futbol camiasını ve spor faaliyetlerini hedef alarak suç işlediği yönünde oluşan şüphe doğrultusunda soruşturmanın genişletildiği”  açıklaması yaptı.

Bu açıklama ile sizce ne demek isteniyor?! Yoksa benim düşündüğümü mü düşünüyorsunuz?!

Ali Koç ise yaşananlardan dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbi karşılaşması sonrası çıkan olayların sokaklara taşması! Daha sonra bu olayların Cuma günü tüm yurda yayılması, SİHA’ların yanlışlıkla ABD birliklerini vurması ve Hoşgeldin yeni İŞGAL ve DARBE girişimi!

Peki bu İŞGAL yada DARBE Girişimi tehlikesi geçti mi?

Bence, HAYIR!

24 Haziran 2018’e kadar hatta seçim sonrası yeni kabine açıklanana kadar tehlike devam ediyor, Zira çaycı çıracı çorbacı ile uğraşmaktan başka bir şey yapılmadı! Devletin kılcal damarlarında hala FETÖCÜ Kriptolar kol geziyor!

Bu tezim belki sizlere çok ütopik gelebilir, Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını dikkate almanızı öneririm!

Sahi bu arada nasıl oldu da MHP Lideri Bahçeli, 30 dakika’da bir A4 kağıdı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı erken seçim için ve bir Darbe girişiminin yakın olduğuna ikna etti diye sorabilirsiniz?!

Demek ki MHP Lideri Bahçeli’nin REFERANSI! daha doğrusu Bahçeli’nin daha önce yaptığı bir hamleden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’da güven noktasında en ufacık bir şüphe yok demek ki!!!

Hangi olay?!

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İşgal girişiminin haberini aldığı ENİŞTE kim sizce?

Bir daha düşünün bakalım….

Yoksa 30 Dakikaya ve bir A4 kağıdına 20 ay öncesinden Erken Seçim sığar mı?!

Orhan Sarıkaya

NELER SÖYLENDİ?
@
Orhan SARIKAYA

Orhan SARIKAYA

DİĞER YAZILARI Direk Tehdit! Reis, demir soğumuyor! Adı ders mi yoksa ödev mi? Bu Çocuk Okumaz! 2 Başkan, 2 Erdoğan… Ulusalcı Türkiye mi küreselci Türkiye mi? Tek Dil, Tek Para, Tek Din… The İmam! Son damla plastik poşet! Hz. Musa (a.s) ve sarı inek... Ar damarı çatlamış troller... Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir at kurtarır... Fitneciyiz, fitneci... Güvenmek ve inanmak... Türk malı direniş... Trump Papazı Buldu Kaos’un Algı Operasyonu… Yalnızım Yeni Dünya Düzeninde G(S)Eçim… Nerde kalmıştık? Erdoğansız Türkiye… Seçmen… Cumhurbaşkanı Ve Cumhurbaşkanları… Ekonomik İhtilal Ve Erken Seçim… Şaban değil, hasta adam! Aydın Doğan Ve Satış… Sarı Taksi’nin Uber İle Savaşı… Ücretli Öğretmenler… Adalet Bakanlığı’nın FETÖ ile imtihanı! İhale+AKP=FETÖ Trend! Konut dolandırıcılığı… Türkiye’nin yönetim ya da rejim! Sorunu… İdam Yoksa Cennet Bahçesi Verelim… Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a… Mor beyin zokasını nasıl yedik! CHP ve HDP’nin Afrin Rahatsızlığının Nedenleri… Afrin, Mümbiç derken Türkiye’den umdukları! Taşeron’un taşeronluğu! Ah belediyeler ah!.. CIA’nın Derin Adamı Henri Barkey… Son Hafta… ABD’nin Türkiye’siz BOP Projesi… İsrail’in Suudi Krallığı… ABD’li Evangelistler için Kudüs Reza zarrab ve NATO eliyle özgürlük! #15 Temmuz ve Gazi’si Kaptan… Çiçeği burnunda, Yeni CHP’li Yarbay Mehmet Alkan… Suudi değişim! Yerli Otomobil… Tesadüf Tahliyeler ve İYİ Parti… Bir Gece Ansızın… İstifa,İstifa,İstifa… Harita Yeniden Masada… Adları Varlık Şirketi, Uygulamalar ise; Tefeci Üstü… MTV diye yazılır! Rantiyeci Torba Yasa diye okunur! Milli eğitim mi? FETÖ eğitimi mi? IKBY Referandum sonuçları ve Büyük İsrail CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi… Komplo Teorisyenlerinin Kıyamet Senaryosu: 23 Eylül 2017 Dar/Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Adil Öksüz Ve Kartepe Sakın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a anlatmayın! Esad Hoca Ve Fetö… Metin2 oyun mu? Kumar mı? Tutku mu? Pelikan Dosyası-3 Tahir-ül Kadri Dosyası… Kimdir bu henri barkey? Adalet Yürüyüşü… Kod adı: “Murat” Adı :”muhammet uslu” Ramazan, Lgbt, 15 Temmuz… Darbe Beklentili Türkiye’nin Ateş Çemberi… Neden katar? Brüksel Zirvesinden Türkiye’ye… Yeni mkyk taltif mi, azil mi? Pelikan Dosyası-2 Bir İhtirasın Anatomisi pelikan dosyası… Siyasi Denetim… Sulh Dönemi… Kaybedenler Kulübü… Mısır Kiliselerinin Gölgesindeki Türkiye… Bardak Taşıyor… 16 Nisan Öncesi mi? Sonrası mı? Nazi, Haydut… Referandum Gerçekleri-3 Referandum Gerçekleri-2 Referandum Gerçekleri-1 Erdoğan’ın Hayatına Mal Olacak Yeni Darbe Geliyor… referandum ve algı operasyonları… Gereksiz Müttefik Türkiye… Temizlik İdamdan Gelir… Erdoğan ölünce görürsünüz! Diyenler… Sessizce Nöbetteyiz… Dikkatimizi hiç çekmeyen kıbrıs!.. 20 Ocak Sonrası Ve Erdoğan… Durum ciddi beyler!.. Yurtta Sulh Reina mı Râina mı? Dil Son 3 Hafta… Patlama+suikast=?! Her Şey 5 Ocak’a Kadar Sıkıntılı Sözüyle Başladı… Milli Feraset… ABD doları niçin artıyor ve ABD dolar fiyatı ne olmalı? Ekonomi patladı! Kurtuluş Savaşı… En Büyük Hayalim Başbakan Olmak Filistin Seyyahı-4 Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros ABD Darbesi 21 Ocak 2017 Trump 10’dan Sonra… veee başkanlık… Usul usul Musul-2 Usul Usul Musul-1 Altın Nesil… Filistin Seyyahı-3 Irak’ta Ki Irak… Filistin Seyyahı-2 Ben erdoğancı değilim! Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a Açık Mektup! Geçim İçin Erken Seçim Kayyum Ve Fetö Affı… Hamaset Dolmuşu… Kan Denizi, Akdeniz… Türkiye Ve Emperyalizm… Kapatın İmam Hatipleri… Türkiye’nin Ortadoğu’ya Giriş Kapısı Suriye… 4 8 Kasım 2016’ya Kadar Türkiye… 15 Temmuz Sonrası Erdoğan’a Külliye’de Suikast Girişimi… 15 Temmuz’un Algı Operasyonları… Kod Adı:15 Temmuz Erdoğanıfobia Ve 15 Temmuz’un Finansörü… 15 Temmuz’un F-16’ları… Trollenen Hocıa&Cıa Darbesi Filistin Seyyahı (I) Ankara Patlamaları
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA