DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
İbrahim Erdem KARABULUT
İbrahim Erdem KARABULUT
Giriş Tarihi : 07-07-2022 13:21

Ak parti liderine soruyorum!

AK Parti lideri Erdoğan Başbakanlık yaptığı dönemde, Cumhurbaşkanlığı döneminde sürekli halkın arasında dolaşan biri olarak halk tarafından inanılmaz bir sevgi, sarsılmaz bir saygı ve takdirle karşılanır.

Çatkapı hiç tanımadığı ailelerin sofrasına oturup aynı yemeğe kaşık çalması, sorun ve problemlerini dinlemesiyle bu sevgiyi sürekli arttıran bir lider olarak bilinir..

Cenazesi olan ailelerin tabutuna omuz atarken, hastaları olana dualar okuması, düğünü olanlara şahitlik yapması, nişanı olan gençlerin yanında olması ise sürekli halkın konuştuğu özelliklerinden bazılarıdır.

Şehitlerimizin ailelerini ihmal etmeden her fırsatta sorması, araması ise şehit ailesini dahi şaşırtırken, Mehmetçiğe verdiği güvenle onlara selam çakması, dul ve yetimlerin yanında olması özelliğinden dolayı 7'den 77'ye herkesin gönlünde taht kurmasına neden olduğu herkesçe bilinir.

80'li yıllardan 2000' li yılları yaşayan genç kuşağın takdiri ile son 20 yılı tartışmasız seçimlerle kazanırken, ülkemizdeki köklü değişimlerle Eğitimde, Sağlıkta, Ulaşımda, yatırımda ve marka değer yapmakta inanılmayacak kadar güzel yol kat ettiği inkar edilemeyecek kadar açık ve net.

Ordu, Polis, MİT yapılanmasıyla neredeyse Dünya ülkelerini kıskandıracak düzeyde teknolojik, ekonomik destekle donatması gelecek 100 yıla hizmet sunacak yapıda.

Siyasetteki başarısı ise ülke dışındaki ve ülke içerisindeki  duruşuna ek olarak zamanı geldiğinde aynı gün içerisinde iki üç farklı ilde miting ve program yaparken,  İstanbul gibi bir devasa şehirde aynı gün 7-8 ilçede vatandaşlarıyla buluşmayı sağlayabilmesi siyasette belkide bir daha görülmeyecek bir durum olarak bilinmektedir.

 

Nihayetinde muhalifler zamanla iktidarda tek adam eleştirisi yaparak " Tabiki gezecek, tabiki arayacak, tabiki soracak, tabiki söyleyecek"  deselerde bu ifadeleri halk nezdinde hiçbir zaman karşılık bulmaz.

 

Ülkenin 1. Partisi olarak 20 yıllık AK Parti iktidarında lider olarak ülke için bu kadar efor sarf ederken, seçilmiş vekiller ve atanan bakanlar neden görevde bulundukları süre içerisinde Erdoğan'ın performansınızın %10'nu dahi göstermezler-gösteremezler?

 

AK Parti ve diğer siyasi partilerin il ve ilçe başkanları zamanla toplumla iç içe olmaya çalışsalarda göstermelik " evet olur veya hayır olmaz" ifadeleri dışında makamlarında bir vatandaşın derdini dinlemeyi asla yapmazlar.

 

Bir istanbul il başkanını onlarca kez telefonla arayıp görüşme imkanı bulamadığım için il başkanlığına gitme kararı alıp il başkanlığına gittiğimde ise yüzümüze duvar olan kapıda görevlilere Partinin MKYK üyesi olduğunu söyleyen birinin il başkanıyla görüşme talebi için bilgilerinin doğruluğunun teyit edilmesini beklediğini görünce kapıdan ayrılmak zorunda kaldığımda olmuştu.

 

Valilerimiz, Kaymakamlarımız, İl emniyet müdürlerimiz keza devleti temsil ile atananları halkın arasında görmek ise neredeyse imkansız.

Valilerin makamından dışarı çıkmaması il emniyet müdürlerinin makamlarını terk etmemesi hususunda bir kararname varmı bilmiyorum, eğer böyle bir zorunluluk yoksa eğer onları makamları dışında bir yerlerde görmek neredeyse mucize gibi bir şey.

 

40 yıldır istanbulda yaşayan bir gazeteci olarak İstanbul'da görev yapan bir valimizi ne makamında ne istanbul'da yapılan bir etkinlikte görme şansını yakalayamadım.

Sizi karşılama protokolleri dışında Valilerimizi herhangi bir ilçe kaymakamını makamında çalışırken denetlediği, ilçe halkı veya ilçede seçilen ve atananlarla istişare ettiğine hiç kimse şahit olmamıştır.

 

İl emniyet müdürlerimizde keza aynıdır.

İçişleri bakanımız herhangi bir valimizi ve il emniyet müdürümüzü yanına alarak bağlı ilçelerdeki emniyet müdürlüklerini, kaymakamlıklarını kontrol amaçlı gezerse hiçbir valimizin ve il emniyet müdürlerimizin kendi makamlarının dışına çıkmadıklarını ve sorumlu oldukları ilçelerin mülkiye amirlerinin, ilçe emniyet müdürlüklerinin yerlerini bilmediklerini çok net göreceklerdir.

 

Bu sadece atanmış vali ve emniyet müdürleri için değil, devleti temsilen atanmış il nüfus müdürü, milli eğitim müdürü, kamu bankalarının genel müdürleri içinde hep aynıdır.

Vali "Kaymakamlar toplantıya gelsin" der, hazırlıklar yapılır çakarlı araçlarıyla yola çıkılıp makama gelinir ve zamanla toplantı 10 dakikayı dahi geçmez " Şikayet istemiyorum, Problem varmı? gidebilirsiniz" olur.

Aynı konu il emniyet müdürleri içinde aynıdır, il jandarma komutanı içinde aynıdır, Halk eğitim, Milli eğitim, Nüfus, Maliye, Belediye vs. hepsinde durum aynıdır.

Siytasilerdede değişen bir şey olmaz.

 

Seçilmiş milletvekillerinden hiç bir tanesini ne iktidardaki, ne-de muhalefetteki vekil gittiği ilin il ve ilçe başkanlarını, korumasını, danışmanı ve şoförünü arkasında devasa bir medya ordusunu almadan ve kasıla kasıla yürümeden halkın içinde görmek mümkün değildir.

 

Milletvekili olarak seçildikleri günden tekrar seçileceği güne kadar hiç bir milletvekilinin halktan biri gibi tebdili kıyafet halkın içinde dolaşarak, onlarla oturarak, sıradan biri gibi halkın ne istediğini, kendi aralarında ne konuştuğunu öğrenme merakı ile dolaştığı hiçbir zaman görülmemiştir.

 

Halk toplumda devleti temsilen en küçük devlet memurunun problemlerini duymasını isterken devleti temsilen halkın zamanla arasında olması gereken mülki idare amirlerini görebilmekten umudunu kesmiş görünmektedir.

 

İl mülkiye amirleri dışında ilçe mülkiye amirlerindede tutum farklı değildir.

Bir ilçe emniyet müdürü mahiyetindeki kadroya "Asayiş kontrolu yapın" talimatı verir fakat kontrol nasıl yapılır, hataları varmı, vatandaş mağdur ediliyormu, keyfi davranışlar oluyormu? asla denetleme ihtiyacı duymaz.

 

Hükümet ağzıyla kuş tutsa-da vatandaş devletin yanında olduğunu, problemlerini çözmek için oturduğu makamı işgal ettiğini, devleti temsilen vatandaşın hizmetinde olduğunu göstermediği sürece millet ne huzur bulur, ne refah.

 

Açık kapı, vatandaş görüş günleri, halk buluşmaları adı altında yapılan görüşmelerin hiçbirisi çözüm üretmek adına yapılmadığını, benzeri etkinliklerin çalışıyoruz havasında göstermelik olduğu kamuoyu tarafından açıkça dillendirilmektedir.

 

Kamuoyu araştırmalarının neredeyse tamamında yapılan anketlerin taraf olan olmayan her vatandaşın hemfikir olduğu tek konu "Erdoğan yalnız, etrafındakiler aldatıyor, danışmanlar yalan ve  yanlış bilgiler veriyor" şeklinde yanıtlanıyor.

Beklentiler iktidar olan parti üyelerinden değil, binlerce yıllık geleneğe sahip köklü devlet yapısının vatandaşı ile kucaklaşmasıdır.

 

Beklenen iktidarın değil devletin bütün kurumlarıyla her vatandaşa eşit olmasıdır.

Beklenen bütün kamu kurum ve kuruluşlarının her bir bireye eşit yaklaşımıdır.

Beklenen sosyal devlet anlayışının özellikle Adalette her Türk vatandaşına eşit mesafede kalmasıdır.

 

Beklenen devletin üniter yapısının iktidara değil, bin yıllık devlet geleneği ve devlet aklıyla milletinin problemlerine çözüm üretmesidir.

İktidardan beklenen ise bu devlet geleneğinin devlet aklıyla işlemesini liyakatli kadrolarla sağlamaktır.

 

Bu yapılan analiz karşısında halkın tutum ve davranışlarının bir çoğu bu düşüncede olmasından dolayı halkın talebiyle, kamuoyunu bilgilendirmek adına Türk halkının gönlüne taht kurmuş olan AK Parti Lideri Erdoğan'a soruyorum!!!

 " Halkımız bu konuda yanılıyor-mu?"

 

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA