DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ahmet Fatih AKKAŞ
Ahmet Fatih AKKAŞ
Giriş Tarihi : 26-02-2020 09:45

Atakan Hakkında Konuşmak

Atakan bilinenler üzerine zekâ yükselten yeleğiyle bir beyefendinin video çekip ettikleri sohbetle tanıdık.

Daha sonra neden olduğunu hala anlamadığım şekilde hızla popülerliği arttı.

CNN Türk’e çıktı

Uçankuş TV’ye çıktı

Gökhan Pakkanlılar isimli YouTube kanalında konuştu.

Demirören Haber Ajansına röportaj verdi.

Satranç Federasyonunda gelen bütün habercilere röportaj verdi.

Başka bir yerde babası annesi ile yine bir toplu konuşması mevcut.

Bir kadının kucağında bir kitap kapağı önünde konuşması yayıldı.

ATV, Show TV, TGRT Haber ve TRT gibi kanallarda yayınlandı paylaşıldı ve bazıları röportaj yaptırdı.

Eklemeyi unuttuğum muhakkak kendisinin bulunduğu yerler, programlar vardır.

Ama sadece bu kadarla kalmadı yüzlerce ünlü diye tabir ettiğimiz insanlar açıklama, konuşma ve paylaşım yaptı. Durum böyle olunca Atakan’ın yayılma hızı arttı ve bilmeyenlerde bilmeye başladı ve vatandaşta onun hakkında fikrini yazmaya  önerilerde bulunmaya başladılar.

Atakan üzerinden primler arttı herkes yürüdü gitti kimisi onu kapak fotoğrafı koydu binlerce lira kazandı kimisi onun haberini paylaştı etkileşim aldı. Sonuçta kimse Atakan’ın dediklerini dikkate aldığı için söz hakkı vermedi, Atakan’ı kullandılar aslında çoğunluk durumun farkında diyebiliriz.

 

Yukarıda yazdıklarımı okuyunca sadece bilinçli bireylerseniz bir husus sizi rahatsız eder, 7 gün içerinde çocuğun bu kadar popüler olması rahatsız edicidir, tek başına bu durumu kontrol altına alamaz birden yükseliş sonra düşüşü nasıl kaldıracak diyerek, endişeniz olabilir.

Ama birazda için içerisine girelim,

(Ancak yazının devamında söyleyeceğim şeyler Atakan için değil ona laf anlatmaya çalışan onunla mücadele edenler içindir.)

Atakan, Satranç Federasyonunda yaptığı açıklamada 5 ayda 250 Felsefe, Fizik, Bilim ve Matematik alanında kitap okuduğunu söylüyor. Bir defa Atakan 10 yaşında, yaşadığı deneyimlediği tecrübe yok bu sebeple 5 ay içerisinde 250 kitap okuması hele ki söylediği tarzda olan kitapları bitirmesi mümkün değil. Okudukları toplu ulaşımda duraktan durağa telefon yerine kitaba bakayım denilecek türden değil. Hiç mi uyumuyor hiç mi okula gitmiyor kafası kitapta mı yaşıyor? Bu sebeple Atakan kardeşimizin bu söylediğine inanıp yayanlar rezildir.

Neymiş efendim annesine geç otur demiş, annesi konuşurken yüzünü kapatmış, babasının omzuna elliyormuş gibi saçma sapan argümanları sıralayabilirizde. Eee! yani ne olmuş bunu yaptı diye ne yapalım hemen saldıralım mı dövelim mi öğüt mü verelim hakaret mi edelim hayır.

Böyle bir şey bizim üzerimize vazife değil nasıl davranmak gerektiği ailesini ilgilendirir.

Önce bunları yapanları eğitmek ve çocuk nedir bunu öğretelim. Hele ki çocuk kendisi şöyle bir cümle kurmuşken: “medyayı sık takip ediyorum” diyorsa daha neden uzatıyorsunuz. Bir travmada siz mi bırakmak istiyorsunuz?

Yetişkinler tarafından kullanılan çok yaygın bir cümleyi paylaşmak istiyorum; “Çocuktur yapar.” Demiyorum ki yaptığı doğru hayır ancak iyi bir yaşam sonrası hatasının farkına varacaktır daha önünde kocaman bir süre var değişebilir.

Zaten çocuk anne babanın aynasıdır kendisi kararlar alabilecek duruma gelesiye kadar gördüğünü, yaptırıdıklarını, söylediklerini aynı yazıcı çıkartır gibi çıkartır.

Lakin atlanmaması gereken konularda var;

Her şeyi ben bilirim, kontrol bende, dediklerim doğrudur ve aşırı ego mevcut.

Bunun sebebini de uzakta aramamak lazım belli ki evde, annesi tarafında yüce bilirkişi muamelesi yapıldığı için bu şekilde çevreyi yorumluyor. Oysa anne oğul ilişkisi düzeyli giderse evlat tarafından yönlendirmeyle ilerlemeseydi daha Atakan’ın medyada bu kadar etkisi olmazdı. Biraz daha incelemeye başladığımda patladığı videoya benzer bir video daha çekilmiş ama galiba giydiği kıyafeti çok yakıştıramadıkları için aynı yükselişi yakalamamış.

Çoğunluklu olarak annede bir garip, çözemedim tavırlar olsun davranış olsun anlamlandıramadım. Annenin davranışları ile çocuğu uyduramadım. Annede Allah’a bağlılık ama çocukta evrimi artık teori olarak değil gerçeklik olarak görmesi birbirine uyuşan söylemler değil. Sanki kamera önünde farklı davranış biçimi sergiliyor gibi geliyor.

Said Ercan’ın söylediklerine bakılırsa zaten annesi bunu istiyor ve planlıyormuş;

Zekâ testi yapılması istenmiş kabul edilmemiş.

Çocukla karşılaşmanın olduğu yerin kayıtları incelendiğine sürekli o tür yerlerde gezindiğine dair görüntüler bulunmaktaymış.

 

Benim Atakan için diyeceklerim bu kadardır.

Gerçek olan şudur; Atakan’da belli ki yetenek var. Gerek ezberletilsin ya da bir başkaları tarafından yönlendirilsin 10 yaşında iyi cümleler kuruyor. Bazı bilinmeyen kavramların ve yazarların farkında olduğu göz ardı edilemez bir gerçek.

Atakan KAYALAR için zekâ testi zorunlu olarak yapılmalı sonuçları yetkili kişiler tarafından bilinmeli. Bütün medyada uzak tutularak travma yaşamadan çocukluğunu yaşatmalı yoksa kendisinin de dediği gibi “30 35 yaşlarımda çocukluğumu yaşamadığım için travma geçirebilirim” diyerek belirttiği durumun önüne geçilmeli. Sürekli gözlem altında olmalı.

Ailesi için kiminle iletişim halindeler yönlendiren var mı yok mu? Aile neden bu kadar popülerlik için bir çocuğun ömrünü karartmaya razı ne yaşandı gibi sorular cevaplanıp bu şekilde ilerleme kaydetmeli. Ne planladırlar neden böylesine çocuk star hayalleri irdelenmeli.

NELER SÖYLENDİ?
@
Anonim 4 yıl önce
İyiymiş bu gencin yazısını beğendim.
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA