Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
KÖŞE YAZISI

Beğeni Peşinde Koşanlar

Hüseyin KURT Hüseyin KURT Yazarın tüm yazıları
04-10-2019 10:13 2 dk okuma
Paylaş:

 

3G, 4G, Mobil Cihazlar, Sosyal Medya derken birden bire dedeler, babaanneler bile “cigabayt” nedir bilir hale geldi.

Konumuz sosyal medya ve beğeni çılgınlığı!..

Sosyal medya deyip geçmeyin.

Türkiye’de en yaygın kullanılan sosyal medya platformu Facebook gibi görünse de en aktif kullanılanı Youtube.

Devamında ise; Facebook ,Instagram, Snapchat, Twitter geliyor.

Türkiye’de nüfusun %72’sinde yani 59 milyondan fazla internet kullanıcısı var.

Türkiye’de 52 milyon sosyal medya kullanıcı var.

Bunların yaklaşık %84’ü ise aktif kullanıcı.

Facebook verileri ise ilginç; Türkiye’de 16 yaş üstü yaklaşık 51 milyon Facebook kullanıcı var. Instagram kullanıcı sayısı ise 38 milyon.

Yetişkinlerin %98’i cep telefonu kullanıyor.

Bunların %77’sinin telefonu ise akıllı yani internet kullanma özelliği var.

Sosyal medyada geçirilen süre ise günlük ortalama 2 saat 46 dakika!

Bunlar çok büyük ve dehşet verici rakamlar.

Samsun’a baktığımızda ise bugün itibariyle 790 bin Facebook kullanıcısı var ve bunların 665 bine yakını aktif kullanıcı.

***

Bu rakamlar neden önemli?

Önemli çünkü bireyin dolaysıyla toplumun yaşamında internet ve buna bağlı sosyal medya olmazsa olmazı oldu.

İnternetsiz ve sosyal medyasız bir ay geçirdiğinizi bir düşünsenize!

***

Sosyal medyanın toplumun neredeyse tamamına yayılması sonrasında bir “Like” yani “Beğen” çılgınlığıdır gidiyor. “Bireylerin toplumdaki yeri ve statüsü neredeyse takipçi ve beğenilere göre değerlendiriliyor” desek yanılmış olmayız.

Sosyal medyayı bir “sahte yaşamlar alanı” olarak kullanan bireyler aynı zamanda bir “dikizleme kültürü” oluşturdu.

Yaşamın içindeki güzellikleri yaşamak ve hissetmek için değil de neredeyse sosyal medyada paylaşmak ve beğeni almak için yapar olduk.

Birçok kullanıcı neredeyse “Like” peşinde koşup, beğenilip paylaşılır olmak ister olmuş.

Bu “Like”cılara ve beğeni peşinde koşanlara kötü bir haberim var. Artık beğenilerinizi sizden başkası göremeyecek.

Evet! Sadece siz göreceksiniz.

Filtreli yaşamlar sona eriyor anlayacağınız!..

Instagram ve Facebook sosyal medyadaki bu yozlaşma üzerine kullanıcıların ve dolaysıyla toplumun psikolojisini bozan ve sanal yaşamlar peşinde koşanlara karşı bir tedbir çalışmasını test etmeye başladı.

Bu “Like” çılgınlığının devam etmesi durumunda yaşanacakları anlamak için bir Netflix’te yayınlanan “Black Mirror” dizisinin 3. Sezon, 1. Bölümünü izlemenizi de ayrıca tavsiye ederim.

Böylece gelecek adına bugünlerden ve sosyal medya çılgınlığından neden bu kadar endişe etmemiz gerektiğini anlarsınız.

***

Yazılarıma bir süredir ara vermiştim.

Bundan sonra daha sık yazmaya çalışacağım.

Görüşmek dileğiyle!..

Bu yazıdaki görüşler yazarına aittir, Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com yayın politikasını yansıtmayabilir. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Hüseyin KURT — Diğer Yazıları

Tümü

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat