Bir hakikati bilelim, daha sonra takdir sizin... Bu ülkenin aydınlarının görevi milleti bilgilendirmek!
Hiç bir millet, başka milletlerin değerleriyle yükselemez. Kendi kültürüne yabancılaşan bir millet, medeniyet inşa edemez. Tarihini bilmeyenler, geleceklerini sağlam bir zemine oturtamazlar.
Milletler; değerleriyle bilinir, onlarla anılırlar, değerleriyle yaşar ve onlarla ayakta dururlar.
Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır. Yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle ve kültürümüzle hiç bir ilgisi yoktur. İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü ve kumarı haram kılmıştır. Piyango, Toto, Loto ve bütün şans oyunları dinimizce günah ve haramdır!
Bugün Ankara Kızılay'da yürürken kendimi Berlin'de, Londra'da, Paris'te ve Atina'da zannettim!
Hem utandım ve hem de içim acıdı!
Dükkanlar süslenmiş!
Önce yanlışı normal görme...
Sonra ahlaksızlık...
Daha sonra yozlaşma...
Ve en sonunda da soysuzlaşma başlar!
Yunan'ı denize döktük, ama Yunan'ın ahlakı bizde kalmış!
İnsanlık tarihinin en büyük milletlerinden birinin torunları zillet yaşıyor/yaşatıyorlar? İnanmak zor!
Hz. Peygamber (s.a.v) diyor ki:
"Kim bir millete (kavme) benzemek isterse, o onlardandır."
Yine Kur'an'ın ifadesiyle, "... Bir millet kendi kendisini bozarsa, Allah da onları bozar...." Ra'd, 13/12
Neden başkasına benziyoruz?
Yazık, hem de çok yazık?
Ankara Hindi işgaline uğramış?
Bir telaş, bir heyecan!...
Müslümanlar! Sadece Allah'tan korkun ve Allah'a sığının?
Bırakın bu Hıristiyan adeti yılbaşı kutlamasını!?
İslam'ın hedefi, Kur’an-ı Kerim çerçevesinde bir Müslüman kimliği inşa etmektir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v)'i örnek alarak hayat yaşamaktır.
Tevhid'in sembolü Kabe, ümmet olma bilincinin tazelendiği Hac, teslimiyetin simgesi Kurban, birlik ve beraberliğimizin nişanesi Camiler, şehadetleri dinin temeli olan Ezan, kulluğun zirvesi Namaz bizi biz yapan İslam’ın şiarlarındandır.
... Ve
Noel, Hz. İsa (a.s)’in doğum günü olarak kutlanan Hıristiyan bayramıdır. Roma İmparatorluğunda Hıristiyanlığın yaygınlaşmasıyla birlikte kutlanmaya başlanmıştır.
Papa Liberius, M.S 354 yılında 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan geceyi Hz. İsa (a.s)’in doğum günü olarak ilan etmiştir. Kaldı ki, Hz. İsa (a.s)'in doğum günü hakkında kesin bilgi yoktur.
Noel ile yılbaşı farklı olmasına rağmen Hıristiyanlar arasında da adet ve gelenekler açısından karıştırılmaktadır. Yılbaşı kutlamaları, eski Romalılardan günümüze süren 1 Ocak’ta yapılan kutlamalardır. Noel kutlamaları ise 25 Aralık’ta yapılır.
Noel Baba, kökeni Antalya’nın Kale İlçesinde 4. yüzyılda yaşamış Hıristiyan azizi Piskopos Nikola’ya dayandırılan ve çocuklara hediye getirdiğine inanılan aksakallı, tonton ihtiyardır. Noel Baba’nın Ren geyiklerinin yükünü çektiği uçan kızağında hediyeler taşıdığı rivayet edilir. Noel Baba efsanesi, Thomas Nast’ın 1863 yılında, diğer bir görüşe göre de 1822 yılında şair Clement Clarke Moore’un yazdığı Aziz Nikola’nın ziyareti şiirinden esinlenerek yaptığı karikatürden sonra popülerleşmiştir. Asıl şöhreti ise Coca Cola’nın 1931 yılından sonra yaptığı reklamlarda kullanılan Noel Baba figürü ile yakalamıştır. Günümüzde bilinen Noel Baba da bu reklamlardaki kırmızı giysili, siyah kemerli ve kırmızı başlıklı Noel Baba’dır.
... Ve
Hindi, Hıristiyan dünyasında Noel’de değil, Şükran gününde, yani 22 Kasım’da kesilir. Ancak bir Hıristiyan bayramı olarak kutlanan bugün, bu tarihten bir ay sonrası olan ve yılbaşı mahiyetinde yurdumuzda kutlanan güne bu adeti çok sağlam bir pazarlamayla yansıtmışlar. Yani bizim yılbaşında yenilen Hindi’yi Hıristiyan dünyası Şükran gününde yemektedir.
Şükran Günü, aslında bir dini gün değildir. Kızılderililere sunulan bir yemek, gelenek haline gelinmiştir. İlk olarak 1863 yılında Amerika’nın o döne…