DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman KÖSE
Osman KÖSE
Giriş Tarihi : 04-01-2021 11:04

Derin İzler Bırakan Bir Yıl!

Dünya tarihinde milletleri üst üste felaketlerin, acıların ve hüzünlerin bunalttığı yıllar zaman zaman olmuştur. Kıtlık, sel, yangın, deprem ve uzun süren savaşların etkisinden toplumların bunaldığı, yüzbinlerce veya milyonlarca insanın bu girdaplarda kıvranarak hayata veda ettiği bilinmektedir. Yakın tarihte dünyada yaşayan tüm toplumların derinden hissettiği en büyük felaket, dört yıl süren Birinci Dünya Savaşı yıllarıdır. Savaş, kıtlık, açlık, salgın hastalıklar ve milyonların telefatı hayata damgasını vurmuş, o günün dünyasında yaşayan insanlar bir şekilde oluşan bu atmosferin acısından az veya çok tatmışlardır.

 

Dünyanın topyekûn aynı anda yaşadığı sıkıntı olarak 2020 yılının da gelecek dönemlerde ayrı bir yeri olacaktır. Bu yıl, salgın hastalığın dünyayı kasıp kavurduğu, milyonlarca insanın hayata veda ettiği, ülkeler ve kıtalararası ulaşımın durduğu, hayatın topyekûn sekteye uğradığı bir zaman olarak tarihte yerini çoktan almıştır.

 

Nasıl ki geçmiş asırlarda milyonlarca insanı zamansız alıp götüren, insanların yüreğine acılar bırakan salgın hastalıklar geldikten bir-iki sene sonra kaybolup gitmişlerse, hayatımızı olumsuz etkileyen Kovid-19 salgınının da sona ereceğini ve eski günler gibi rahat yaşamın kısa zaman içinde geleceğini biliyoruz.

 

 

Aşının bulunması ve dağıtımının başlaması bu salgının bitiş sürecine gireceğinin işaretleridir.

 

Bu topraklarda yaşayan ve İslam kültürü içinde hayat süren bir birey olarak, geride bıraktığımız yıl, Müslüman toplumlar için de acıların ve felaketlerin yaşandığı bir yıl olarak tarihte yerini almıştır.

 

Doğu Türkistan’da anavatanlarında sömürgeci Çin tarafından soykırıma uğrayan Uygur Türklerinin dramları yürekleri yakmaktadır. Doğu Türkistan coğrafyası milyonlarca Türk için bir cezaevi haline getirilmiş, aileler dağıtılmış ve bir millet dünyanın gözleri önünde karanlıklara hapsedilmiştir.

 

Arakan’da yaşanan zulüm utanç verici boyutlardadır. Sadece Müslüman olduğu için insanların yuvaları ve mahalleleri yakılmakta, mülklerine zorla el koyulmakta, elleri kolları kesilmekte ve dünya Budist vahşetini sessiz sedasız izlemektedir.

 

Yemen, Libya ve Suriye iç savaşı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da istikrasızlıktan yollara düşen, hayatlarını aç susuz ve perişanlıktan kaybeden yüzbinlerce masum insanın hikâyesi, insan muhayyilesinde korkunç izler bırakacak düzeydedir. Sadece doğuda değil, batıda da gittikçe artan İslam/Türk düşmanlığı çok tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

 

Genel olarak sömürgeci devletler, enerji kaynaklarına sahip olma sevdasıyla doğu üzerine yaptıkları yığınaklarını 2020’de daha da artırmışlar ve açtıkları cephelerle oluk oluk insan kanının akmasına sebep olmuşlardır.

 

Afrika, Ortadoğu, Asya ve Uzak doğudan açlık, rejimlerin baskısı, terör ve iç savaş sebebiyle insan gruplar halinde, her yıl doğudan batıya doğru akın etmektedir. Geride kalan yılda da hafızalarda yer edinen, şişirme botlar içinde denizlerde boğulan yüzlerce kadın, çocuk veya batıya ulaşsa da her mahfilde hakarete uğrayan masumların görüntüleridir.

 

Velhasıl 2020 yılı, birçok açıdan önceki dönemlere göre toplum hafızasına çok olumsuz görüntüler bırakmıştır.

 

Hukuksuzlukları, adaletsizlikleri ve zulümleri görünce “Acaba dünyanın sonu mu geldi” dedirtecek görüntülerin ve gerçeklerin ortadan tamamen kalkması temennisiyle, yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman KÖSE

Osman KÖSE

DİĞER YAZILARI Ahıska Türkleri Sürgün, Özlem Ve Gözyaşı Cumhuriyet’e giden süreç! Yalan bilgiler üzerine oluşturulan ırak işgal planı! Irak Seçim Sonuçları Rusya, Kırım Tatarlarına Baskıyı Artırıyor Yangınlar, Tahrik Ve Terör! 47 yıl önceki Kıbrıs Beşinci Yılında 15 Temmuz Müttefikin Yeni İthamı: Çocuk Askerler! İshak Paşa Sarayı, Jaubert ve Ruslar! Çerkes Sürgünü ve Soykırımı! Eski Şehirler Veya Eserler Yunanistan’ın Bağımsızlığı 18 Mart ve Sonrası! Millete Adanmış Çileli Bir Hayat! Terörle Uğraşmanın Bedeli Ağır! Çin Tehlikesi Var mı! Biden İle Dış Politikada Yeni Dönem Hiçbir Güç Ebedi Değildir! Göçmenlerin Trajedileri Ermenistan Hayali Vaatlere Kanmazsa! İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım! Yunanistan İle İstikşafi Görüşmeler Türkiye Üzerine Planlar ve Projeler! Yunanistan’ın Hayali! Ellere Kelepçe, Başlara Siyah Çuval…! Yunanistan’a Destek, Türkiye’ye Köstek! Salgının Gölgesinde Bayramdan İzlenimler Panik yapılmamalı! Libya’ya Türk Askeri Gostivar’dan Resne’ye Balkanlar’da Osmanlı Eserleri Bir millet yok ediliyor dünya duyarsız! Toplumsal Değerlerde Dejenerasyon Dipsiz Göl’ün dibindeki hazine! Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında Irak’ta neler oluyor? Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru Suriye’ye barış ortamının gelmesi yakın mı? 120 Saatlik Ara Barış Pınarı Harekatı: Terör Ağı Dağıtılıyor Depreme ne kadar hazırız! İtibar avcıları! Doğu Türkistan’a kulak verelim! Bir zamanlar Türk şehri olan Belgrad Onlar ölürken biz burada huzurlu olamayız! Kadına şiddet artık son bulsun! Doğallığını Koruyan Bir Yayla: Güvende Yaylası Terör Koridoru Yerine Barış Koridoru Kalkınmanın Önündeki Engel: Kayırmacılık Amerika, Türkiye’ye karşı neler yapabilir Nihayet getirilmeye başlandı! Üçüncü Yılında 15 Temmuz Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar! Libya gittikçe kaos içine sürükleniyor! 23 Haziran Sonrası Dünyanın Doğusu Her Devirde Güçlü Devletlerin Hedefi! Bayramda Siyaset Rüzgârı S-400’ler Üzerinden ABD İle Kriz! Hüzünlü Gönüller İle Bir Bayrama Daha Girerken…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA