DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Zehra KINALI
Zehra KINALI
Giriş Tarihi : 21-02-2020 11:42

Dikkat, Nihilizm Hiçliktir!

Vaybeeeee...

Çocuğa bakarmısınız...

Analar neler doğuruyor...

Bari yabana gitmese...

Bu ve buna benzer daha nice farklı düşünceleri ağzınızdan gayrı ihtiyari sarf ettiniz, değil mi?

Elbette.

 

Toplumumuzda öylesine dahi, yetenekli çocuklarımız var ki hepsine  maşallah. Her biri işlenmeye hazır hammadde gibi, anne baba ve eğitimci üçgeninde topluma çok faydalı bireyler yetiştiriyoruz. Bu çok gurur verici birşey.

 

Bir kaç gündür 10 yaşında konuşması ve zekası ile takdir alıp videosu milyonlarca tıklanan bir evladımız var: Atakan KAYALAR.

 

İzlediğimde bende çok hayran kaldım, yaşının üstünde kelimeleri bir cümle içinde kurup akıcı bir lisan ile kitleleri etkileyeck kadar yetenekli, pırıl pırıl bir evlat, Allah bağışlasın.

 

"10 yaşında böyle bir yetenek olur mu" diyoruz?

Neden olmasın?

9 yaşında hafız...

13 yaşında padişah olan Koca Fatihin torunu değilmiyiz?

Rabbim isterse neler olmaz ki.

 

Lâkin o çocuğu izlerken bir yerde bir sıkıntı var gibi geldi bana.  Çocuk sürekli felsefeden bahsediyor. Dikkat ettiniz mi? Konuşmasının en sonunda NİHİLİZM'den bahsedelim diyor. Hepimizin belkide ilk defa duyduğu bir şey olduğu için  "maşallah maşallah bu yaşta nasıl da böyle şeyleri biliyor" diye takdir ediyoruz.

 

Lâkin...

10 yaşındaki çocuk üzerinden verilen subniminal mesajın farkında olabildik mi  ki?

Çocuğun nihilizm dediği şey nedir?Sorduk mu?

Araştırdık mı?

Sadece vay beee çocuğa bak, bu yaşta neleri biliyor, nelerden bahsediyor" dedik, öyle değil mi?

 

Oysa şöyle elim(n)izdeki AKILLI TELEFONLARI(!) müspet manada kullanmış olsak ne kadar güzel neticeler çıkacak. Arama motoruna NİHİLİZM NEDİR? diye sorduğumuzda karşımıza çıkan sonuç:

 

NİHİLİZM, varlık ve varoluşla ilgilenenlerin aşina olduğu bir terim. Nihilizm; her türlü bilgi imkanını reddeder ve hiçbir doğru, genel-geçer bilginin olamayacağını savunur. Varlığı her şekliyle şüphe ile karşılar ve hatta yok sayar.

 

Ne oldu şimdi?

Taktir ve hayranlık ile baktığımız 10 yaşındaki çocuk profili değişti mi?

Neler hissettiniz?

Aklınızdan neler geçti?

Birileri, bu sabinin eli ile

Devlet yönetimini tanımayan...

Devlete karşı düşmanlık besleyen...  Allah'ın varlığını inkar eden...

Kendi başının buyruğu yaşamayı seven...

Neye inanması gerektiğini bilmeyen kokuşmuş beyinler mi olmasını istiyor?

 

Allah için bende çocuğun zekasına hayran kaldım, ama evlatlarımıza birşeyleri örnek olarak gösterirken dini saf dışı bırakan akımlardan, felsefi konuları ön planda tutup akıl karıştırıcı insanın zayıf iradesi ve inancıyla uğraşacak insanları  ve konuları gündeme getirmek özendirmek çok yanlış.

 

Ünlü filozofların yaptığı herşeyin en fazlasını islâmî bilen, tanıyan müslümanlar yapmış. Felsefecileri alt eden müslüman ilim bilim adamları dururken neden dine savaş açmış felsefecilerin abuk sabuk düşünceleriyle evlatlarımızı hiçlik düşüncesiyle inkarcılık uğruna harcayalım ki.

 

Ateizm, nihilizm, deizm akımı ile yahudilerin oyununa gelmemek için çocuklarımıza felsefeden önce islâm ve ahlâkî öğretmeliyiz, meslek edinmek sonraki iş.

 

Çocuklarımız  fidan gibidir, ne yöne çevirirsen o yöne doğru büyür. Osmanlı'yı kötüle...

Peygamberi kötüle...

haşa Allah'ı hiçe say...

Devlete karşı ayaklanmayı normal bir hak olarak tanıtmaya çalış...

diğer taraftan da insanlıktan bahset.

 

Kısacası çocuğumuz  felsefe bilmiyor böyle kitapları okumuyor diye üzülmemek lazım. Allah'ı peygaberini tanımıyorsa, namazsız niyazsız bir nesil yetişiyorsa, ahlaktan, sevgiden, saygıdan uzak ot gibi yaşayıp anneye babaya asi evlatlar yetiştiriyorsak buna üzülelim.

 

Rabbim, evlatlarımızın dünyasını da ahiretini de güzel eylesin ve hiç bir anne babayı evladıyla imtihan etmesin.

Selam sevgi ve saygılarımla.

Allaha emanet olun.

NELER SÖYLENDİ?
@
Zehra KINALI

Zehra KINALI

DİĞER YAZILARI Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım... Değişim Şart Diyenlere İçlerindeki nefret hiç bitmeyecek. Zira... Selâm olsun... Nereden nereyeee... Allah'ım, milletimize bir uyanış nasip et! Sapkınlık ve ahlaksızlık hastalığı! Yasattığınızı yaşamadan ölmeyin ey zalimler topluluğu Başınıza Gelen Her Musibet Kendi Yapıp Ettikleriniz Yüzündendir Bunca Haini, Dinsiz, İmansız Vatan Hainini Bir Arada Barındıran Bir Ülke Daha Yok Enşece Develeri Yavaş Sür, Cam Şişeler Kırılmasın! Allah'ım Merhamet Et Bize Eğer İnanıyorsanız... İstanbul Sözleşmesi Kadını Yaşatırmış! Zulüm Bitti!!! İnsan Olarak Üzülüyorum. Çünkü Ne Olursa Olsun Ölen Bir İnsan! Ayasofya, Öksüz Duruşun Yerini Ezan Ve Kuran Sesleri Alacak İnşaallah! Vakit Türkiye Vaktidir... Senin Gölgende Nefes Almak Haram Olsun Bu Hainlere! Hiç Bir Akıl Sahibi Kimse Kadınlar Gününü Kutlamaz! Sevdiğin Her Şeyi Er Ya Da Geç Kaybedeceksin, Ama Koç'larımız(!) Nerede? Önce... Evlâdın olmadığı yerde huzur olmaz! Müslüman Türk’ün böyle bir günü kutlamasını esefle kınıyorum! Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et! Sa-kı-na-cak-sın! Velhasıl Azizim… Hatırlatmak istedim! Hacire anne ve tüm annelere... Vargit Çiçekleri Cenevre sözleşmesi... CHP... Suriyeliler Güzellik, kötülük mevsimde değil yüreklerdedir! Düşman almaya doymaz! Utanmaktan utanan bir nesil geldi dünyaya nerde kaldı edep, nerde kaldı haya? Güzel huyları çalmayın! Saygı görmek isteyen sevgi göstermeyi bilmeli! Bu Gidiş Nereye? Yeni bir gün demek yeni bir hayata merhaba demektir! Ne devletin valisi ittir ne de o valinin yönettiği ilin milleti! 40 Yaş Tecrübesi Birbirimizin Gönül Sarayına Giriş Kapısı, Gözler Ve Sözlerdir Biz çok güzeldik, çocuk iken... Sevgiyi Biliyormuyuz? Allah iyilik edenleri sever... “Hiç” lik makamında mısın? Dünyayı güzellikler kurtaracak! Sahi Neydi Vefa! Biraz Samimi(ni)yet Gerek Bize Ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz yaşayamam! Elbette, Herşey Güzel Olacak... Bir kitap düşünün ki! Huzurevleri mi, yoksa hüzün evleri mi? Maya Tutmayan Ruhlarımız Ahh Ayasofya'm!!! Allah Merhametsizlere Merhamet Hissi Versin! 31.03.2019’a Dair Tarihe Bir Not Düşelim!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA