DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nihat Güç
Nihat Güç
Giriş Tarihi : 18-12-2023 16:05

Filistin'i Konuşmak -11-

Ben İsrail veya onlarla iltisaklı şirketlerin mallarını boykota yeni başlamadım. Bu konuyu açık yüreklilikle her platformda dile getiriyorum.

İsraillilerin Müslüman Gazzeli kardeşlerime yaptıkları akıl almaz zulüm ve işkenceleriyle de boykota başlayacak değilim. Hatta orta doğuda yaşayan Müslümanları yok sayan politikalarıyla gündeme gelen AmeriKAN vahşetine karşı da başlatmıyorum bu hareketi. Müslümanların topraklarında cirit atan İngilizlerden esinlenecek de değilim bu konuda.

Çok çok eskilere dayanıyor benim bu boykotum. Genlerime işlemiş adeta. Allah’ın izniyle sağlam delillere dayanan bir boykota sahibim. Günübirlik iş ve işlemlere benzemez yaptıklarım. Çünkü ben bir ilke, bir kural, bir kaide sahibiyim. Rastgele iş ve işlem yapamam, Dostlar beni pazarda görsün hesabına yatamam.

“Onlar şunu yaparlarsa ben de bunları yaparım” manasında değildir yaptıklarım. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar ben bir ömür sürecek bir boykottan yanayım. Çünkü benim hayatımı düzenleyen kurallarım var, hayatımı şekillendiren ayet ve hadislerim var.

Mesela; çarşı pazarda, kasap reyonlarında, alışveriş merkezlerinde domuz etini çok ucuza satacak olsalar hemen gidip alacak mıyım?

Şu banka veya bu tefeci daha fazla faiz veriyor diye balıklama mı atlayacağım kucaklarına? Faize bulaşarak ucuz yoldan Allah ve Resulüne savaş açabilir miyim bir Müslüman olarak?

Daha güzel, daha kaliteli meyvelerden imal edilmiş diye masalarına kurulup karşılıklı içki içebilir miyim ben?

Çok kazanacağım diye kumara sarılabilir miyim? Fazla para kazanmak adına hile ve desiselere tevessül edebilir miyim hiç?

Daha insancıl bir durumdur. İnsanı teskin eder. Bu vesileyle kimsenin kalbi kırılmasın diye önüme gelen kişilere hem de ulu orta yalanı dillendirebilir miyim hiç?

Yok Yok. Bir çok şeyi zaten yapamam. Çünkü ben Müslümanım. Müslüman olmakla boykotu zaten başlatmış oluyorum.

Çünkü boykotu yapılan iş ve işlemlere göre yürütecek olsam; Hristiyan ve Yahudilerin el birliğiyle Filistin’de ve dünyanın sair bölgelerinde yaptıkları bu kadar zulüm, bu kadar katliam, bu kadar vahşet, bu kadar soykırım, bu kadar haksızlık bugün bitse, ben de sergilediğim boykotu terk etmem gerekir.

Bu durumda basit bir işlem gerçekleştirmiş olurum ki Müslüman; basit, sıradan ve günübirlik iş ve işlemler yürütmez. Protestolarını bu minvalde sürdürmez.

Yahudilerin ve onlarla iltisaklı olan kişi veya şirketlerin mallarına karşı sergilediğim bu boykot sandığınız gibi bir durum değil. Dedim ya ben Müslümanım. Müslümanlığım da Kur’an’dan ve hadislerden geliyor. Öyle çevreden devşirilmiş bir dinden edindiğim bilgiler de değil. Kur’an ve Hadislerden şekillenen dini seçen Müslümanların bundan başka bir seçeneği olamaz. O yüzden Müslüman olduğum günden bu yana boykota başladığımı da antiparantez vurgulamak isterim.

Dinimi öğrendikçe kafirlerle arama yeni bir duvar örüyor, yeni bir perde açıyor, bir basamak daha üste çıkmaya çalışıyorum. “Ey inananlar! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.” (Maide/51) Diğer bir ayeti kerime de de Yüce Allah: “Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.” (Bakara/120) Allah’tan gelen bu kadar bilgiden ve belgeden sonra hangi akla hizmet ederek onlarla kol kola ve yan yana yürüyeceğim. Onlarla aynı masada akşamlayacağım. Nasıl olsa onlar hiçbir zaman benden razı olmayacaklar. O halde ben ne diye onları razı etmeye çalışayım. Onları razı etme adına onlarla aynı düşünceye sahip olmak kadar bir zillete düşebilir miyim? Aynı istikamette yürüyebilir miyim?

Olacak şey mi?

Ayetlerinden yola çıkarak; Kafir, Müşrik, Münafık, Yahudi ve Hristiyanların değil dinlerine uymayı, onları dost edinmeyi dahi terk ettiğimi ve onlar gibi konuşmayı, onlar gibi oturmayı, onlar gibi yürümeyi dahi protesto ettiğimi özellikle de vurgulamak istiyorum.

Protestoda bir adım önde olduğumu vurgulamak istiyorum.

Buyurun! Siz de deneyin.

Kafirlerle herhangi bir iltisakım olmaması adına okuduğum kitapları özenle seçiyorum. Okuduğum her yazının yazarına pür dikkat kesiliyorum. Hristiyan ve Yahudilerden olan yazarların kitaplarına ilgi ve alaka gösterdiğimi kimseler iddia edemez. Onlara yönelik ilgi ve alakamı çoktan kestim yani. Ancak illaki onlardan gelen herhangi bir kitaba eğilecek olsam çok titiz davrandığımı da bu satırlar aracılığıyla siz değerli okuyucularıma bir kez daha vurgulamak istiyorum. Her an beni kandırabileceklerini aklımdan çıkarmıyorum. Hain ve dönek olduklarını gayet iyi biliyorum. Allah’a isyan eden bir insanın bana neler vaat edeceğini tahayyül bile edemiyorum.

Doğuştan Müslümanım ve onları her daim protesto ediyorum. Protestonun içinde doğdum ve protestonun içinde yüzüyorum.

Onların düşündüklerini düşünmüyorum. Onlar gibi de düşünmüyorum. Düşüncem halis muhlis bu topraklara ait. İslam’ın ileri sürdüğü düşüncelere inat edemem.

Evet, kendime ait bir düşünceyi geliştirmenin peşindeyim. Düşüncem hava sahasına gayr-i Müslimlerin ihlal etmelerine de müsaade etmem. Teşebbüs ettiklerinde ayet ve hadisle dezenfekte ederek kurtulmak isterim onlardan. Unutmayın dezenfektan olmadan mikroplardan kurtulmanız mümkün değildir. Bu vesileyle boykotun getirdiği makas her gün biraz daha açılıyor. Aramızda dağlar beliriyor. Ben onlardan uzaklaşmakla kalmıyor, onları kendimden uzaklaştırmış da oluyorum. Mikroplardan uzak bir yaşam mutlu ve huzurlu bir yaşamdır.

Düşüncelerimi ayet ve hadisler ışığında şekillendirmek istiyorum. Bu vesileyle kafirlerin özellikle de münafıkların sergiledikleri oyunların farkına çok daha erken varabiliyorum. Onların tuzağına düşen Müslümanlara kızmıyor, bağırmıyorum. Oyunlarına düşmekten kendimi korumaya çalıştığım müddetçe boykota devam ettiğimi de bir kez daha belirtmek istiyorum.

Onlar gibi davranmıyorum. Davranışlarıma yön veren ana unsurları, Yahudi ve Hristiyanlardan bağımsız ortamlarda şekillendirmeye gayret ediyorum. Böyle yapmakla gayr-i Müslimlerin tamamını bir poşete koyarak toptan boykot ediyorum.

Onların süsledikleri, püsledikleri elbiseleri de boykot ediyorum. Açık, saçık ve Allah’a isyan içeren kıyafetler giymiyorum. Elbiselerimin sade, ucuz ve temiz olmasına dikkat ediyorum. Saç tıraşımı da, sakal bırakmayı da sade yapıyorum. Mesela bıyıklarımı hiç uzatmıyorum. Çünkü şu hadisi çok iyi biliyorum: “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” (Ebu Davud, Libas, 4/4031)

Eğer Yahudi ve yerli işbirlikçilerini protesto etmek ise amacım, işte protesto.

Onlara benzememenin en büyük protesto olduğunu özellikle vurguluyorum.

Hani biraz önce dile getirdiğim ayeti kerimede Yüce Allah: “Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır.” diyordu ya.  Yahudi ve Hristiyanlara benzer bir hayatı yaşamaktansa, onlar gibi düşünmektense bir an önce ölüp toprağa karışmayı yeğlerim. Belki kurtuluşa erenlerden olurum o zaman. 

Yiyecek ve içecek konusunda da onlara benzemek istemiyorum. Helal ve temiz olmasına özen gösterdiğim kadar gazlı olmaması için de çalışıyorum. Bu konuda kimin imal ettiğine de bakmam. Yemek yerken de, su içerken de onları protesto ediyorum. Sağ elle yiyiyor, sağ elle içiyorum. Bu konuda Yahudi ve Hristiyanlara benzemeyi değil Peygamber efendimiz (s.a.v.)'e benzemek istiyorum. Her konuda serdefter edindiğim konu bu.

Ha unutmadan bu satırlar aracılığıyla bir protestomu daha dile getirmek istiyorum siz değerli okuyucularıma. Yahudi ve Münafıklara benzememek adına onların birbirleriyle karşılaştıklarında verdikleri selamlama biçimlerine benzer selamlama biçimlerini de protesto ediyorum. Muhataplarımla karşılaştığım vakit; “Günaydın, Tünaydın, Merhaba” gibi kavramları tedavülden kaldıralı yıllar oldu.

Müslüman olduğumdan bu yana Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e benzemek üzere; “Selamun aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatühu.” diyorum. Size de tavsiye ediyorum bu selamlama biçimini. Daha çok kudursunlar, daha çok kızsınlar, daha çok bağırsınlar.

Siz de protesto edebilirsiniz her davranışınızla, her düşüncenizle; her renk ve her ırktan Kafir ve Münafık tipli insanları.

Davranışlarımızla kendilerine benzememek üzere son derece itina ettiğimiz insanların ürettikleri mallara yeltenir miyiz hiç?

Asla…

Buyurun bir de böyle deneyin protestonuzu.

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA